bugün
- osmanlı yı yeniden kuracağız12
- kader doğuştan yazılı bir şey midir8
- 3 mayıs türkçüler günü17
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri13
- ali koç9
- 4 mayıs 2025 fenerbahçe beşiktaş maçı28
- en sevdiğiniz sözlük ahmeti9
- 13 yıl önceki fotoğraflarınız11
- 4 mayıs özgür özele saldırı30
- iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması13
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi14
- sırrı süreyya önder37
- anın görüntüsü14
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler11
- garanti bankası13
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması14
- gerçeği aramak9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi14
- stanley termos olmazsa ben pikniğe gitmem12
- iyi geceler12
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız19
- mokv nerede8
- nihal atsız türkçülüğü vs atatürk türkçülüğü13
- akrep burcuyum soruları alayım9
- diyanetten skandal cuma hutbesi16
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması29
- 3 mayıs 2025 galatasaray sivasspor maçı16
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması10
- uludağ sözlük zirvesi32
- tas kafa saç modeli10
- koltukta uyumak12
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz14
- cin görünce yapılması gerekenler14
- ekrem imamoğlu8
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- müge anlı mı esra erol mu9
- faiz yemenin wow haram olması11
- kemalizm9
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- ölüm10

entry'ler (62)
evet kral sultan bey lord felandı kesin lakabınız.
(bkz: sallamasyon)
(bkz: sallamasyon)
dünyanın en huzur veren olayı.
aklıma tarsusta devlet eliyle yapılan gizemli kazıyı getirmiştir. sahi ne oldu orada?
rüzgar,
uzak karanlıklara sürmüş yıldızları
mor kıvılcımlar geçiyor
dağınık yalnızlığımdan
onu çok arıyorum onu çok arıyorum
heryerinde vücudumun
ağır yanık sızıları
bir yerlere yıldırım düşüyorum
ayrılığımızı hissettiğim an
demirler eriyor hırsımdan.
uzak karanlıklara sürmüş yıldızları
mor kıvılcımlar geçiyor
dağınık yalnızlığımdan
onu çok arıyorum onu çok arıyorum
heryerinde vücudumun
ağır yanık sızıları
bir yerlere yıldırım düşüyorum
ayrılığımızı hissettiğim an
demirler eriyor hırsımdan.
Oy Dilsizim, Oy Gülmezim, Yağmur Yüreklim.
umarım pc başında müzik felan dinliyordur. umarım diskolarda eğlenmiyodur.
Aşkın pazarında canlar satılır,
Satarım canımı alan bulunmaz.
Satarım canımı alan bulunmaz.
neyle, nerenle yemek istiyorsan ye amk bunun için başlık mı açılıyor.
1 hafta daha geç üyelik alsaydım on ikinci oluyormuşum tüh şansa bak.
kalpleri birbirine ısındıran ancak allah'tır.
[enfal-63]
[enfal-63]
gece yarısı çalan telefonlardır.
bir yetmiş sekiz.
üretim yok, bilim yok, teknoloji yok. heykel dike dike kazanacaklar. evet
sizde o kızın beşincisi olmamaya çalışın, kendi tercihi *
incecik ve tiz sesine irite olduğum şarkıcı.
boş insan beyanı.
öncellikle şunu söyleyeyim, Kur'an'da ezanın sadece arapça okunmasıyla ilgili bi ayet yoktur. türkçe ezan istiyenlerin çoğunluğu arap asimilasyonuna uğramamızı istememeleridir. lakin burada fena iki yüzlülük dönmektedir. güzide memleketimizin dört bir yanı ingilizce marka ve tabela isimleri ile dolu olmasına ses çıkarmazlar. gece gittikleri disko ve barlarda sabahlara kadar yabancı şarkılar çalındığı vakit yine bunda bi sıkıntı görmezler. ama ezan arapça okunduğu zaman auvvv. ne hemen auuvv?? ülke zaten tam bir kültür yozlaşmasına tutulmuşken takıldıkları şey arapça ezan oluyor? ne kadar tuhaf dimi.
Basit popülizm bir örnek vereyim. ezan eğer müslüman topluluklarının ülkelerindeki kullandıkları dillere göre okunsaydı siz bunu anlayabilecek miydiniz?
Ve ezanın sözleri Arapça’dır. Ama Arap’ın sözleri değildir. Onun nazmı ve lafzı yani dizilişi ve sözleri ashaptan Abdullah b. Zeyd’e, Hz. Ömer’e ve daha pek çok sahabeye, Allah tarafından ilham edilmiş; Hz. Peygamberin onay ve tasdikleriyle kesinleşmiş, 1400 küsur senedir dilleri farklı bütün islâm ülkelerinde değişmeden, tartışılmadan “EZAN-I MUHAMMEDΔ olarak okunagelmiştir.
Arap kalkıp “Ezan-ı Arabî” yani Arap Ezanı demesin, Pakistanlı kalkıp “Ezan-ı Pakistanî” yani Pakistan Ezanı demesin, Müslüman Türk kalkıp “Ezan-ı Türkî” yani Türk Ezanı demesin ve herkes kendisine göre bir ezan çıkarmasın diye bütün Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v)Efendimize isnaden “EZAN-I MUHAMMEDΔ denilmiştir.
Basit popülizm bir örnek vereyim. ezan eğer müslüman topluluklarının ülkelerindeki kullandıkları dillere göre okunsaydı siz bunu anlayabilecek miydiniz?
Ve ezanın sözleri Arapça’dır. Ama Arap’ın sözleri değildir. Onun nazmı ve lafzı yani dizilişi ve sözleri ashaptan Abdullah b. Zeyd’e, Hz. Ömer’e ve daha pek çok sahabeye, Allah tarafından ilham edilmiş; Hz. Peygamberin onay ve tasdikleriyle kesinleşmiş, 1400 küsur senedir dilleri farklı bütün islâm ülkelerinde değişmeden, tartışılmadan “EZAN-I MUHAMMEDΔ olarak okunagelmiştir.
Arap kalkıp “Ezan-ı Arabî” yani Arap Ezanı demesin, Pakistanlı kalkıp “Ezan-ı Pakistanî” yani Pakistan Ezanı demesin, Müslüman Türk kalkıp “Ezan-ı Türkî” yani Türk Ezanı demesin ve herkes kendisine göre bir ezan çıkarmasın diye bütün Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v)Efendimize isnaden “EZAN-I MUHAMMEDΔ denilmiştir.
Allah affetsin kimsenin tipiyle dalga geçme gibi bir amacım yok kesinlikle. lakin ne kadar feminist gördüysem ya toplumda farkedilmeyen tipler, erkeklerin ilgi göstermediği dişi grubu oluyor bunlar genelde. sonra sağda solda feministiz diye takılmaya başlıyorlar. çoğu sevgili yapınca veya zayıflayınca feminizmi terkediyor. hani davanıza bu kadar mı sadıktınız yahu.
karım isterse mini etek giyebilir ama yatak odamızda.
ortama göre renk değiştirmektir. bazen açı kahverengi, bazen yeşil. bulutlu havalarda gri bile oluyor. keşke sabit bi renkte dursada habire renk sorusu almasam.