bugün

hakkı tufan, gelişim dönemindeki karamsar havayı atmamış aksine olgunluk döneminde karamsarlığı şiirlerinde iyiden iyiye hissettirmiştir. geçmişe sırtını dönerek kalıcı olunamayacağının, önemli olanın geçmişi özümseyip özgünlüğü yakalanabileceğinin en büyük kanıtıdır tufan. şiirlerinde sık sık imgelere ve doğal devinimlere yer vermiş, şiirlerini toplum için yazmamıştır. kendine suni bir dünya yaratmak yerine, gördüklerini yansıtmıştır şiire. iç dünyasına yaptığı yolculukları ise, adeta okuyucusuna yansıtabilecek kadar etkilidir kelimeleri. yalın ama akıcı dili, onu dönemim şairlerinden hemen ayırt etmemizi sağlayan bir özelliğidir.

şair hakkı tufan ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? (iyisin yine ulaşılamazın altını çizdim)

a) süslü, ağdalı bir dilden kaçınmıştır.
b) geçmişe saplanıp kalmamış ama kendinden önceki yazın örneklerini de kayda değer bulmuştur.
c) şiirlerindeki karamsar hava, şairin ustalık döneminde daha da hissedilir olmuştur. (kimse okumuyor ya pezevengi, herif depresyona vurmuş)
d) okuyucuyu saran, ona anlattığını yaşatabilen bir yeteneğe sahiptir.
e) şairi falan siktir et de sen nasıl bi pezevngsin imgeler, devinimler falan diye zihin bulandırıyorsun. şairin kişiliğini yorumlayarak üniversiteye girdik, tamam. ulan adam tekstil mühendisi, sikinde mi olur şiirdi türkçeydi. hobi olarak takılsın da sen ne kasıyosun hakkı tufandı, burak yılmazdı.

evet, cevap edirne beyler. baktım; hakkaten ulaşamıyorum!