bugün

bilgisayar destekli eğitimden(simülasyon, eğitsel oyunlar vb.) farklı olarak asıl amacı eğitimi bireyselleştirmek ve öğrenen ihtiyaçlarına uygun yazılımlar oluşturmaktır.
üniversite de bu konuyla alakalı yaklaşık on’ar tane makale incelemiş ve rapor haline getirmiştik. dünyada örnekleri mevcuttur. sistem aslında çok karmaşık çalışır. kendimce anlatabilmek adına şöyle bahsedeyim;
öncelikle sistemi geliştirmek bir ekip işidir ve uzmanlar tarafından hazırlanır. öğrenen özellikleri ve kazanımlar en uç noktada öncelik olarak elde tutulur. analistler öğrenen özelliklerini tanımlar(görsel, işitsel, mantıksal, zekâ alanları gibi). içerik uzmanları öğrenen hazır bulunuşluk seviyesine göre içerikleri oluşturur.

sonrasında belli plan program çizildikten sonra yazılım uzmanları tarafından sistem hazır hale getirilir. aslında bu kadar kısa ve kolay değildir. çünkü eğitimi bireyselleştirmek, her safhada dönüt vermek, kullanıcıyı zekâ seviyesine göre yönlendirmek oldukça komplike bir durumdur.

teknolojik gelişmeler ve insan sağlığının gittikçe bozulmalara yol alması, ardımızdan gelen neslin odaklaşma sorunu yaşaması, okulu öğrenmeyi sevmemesi gibi bir çok etken eğitimde bireyselleştirmenin önemini arz etmektedir. artık içerik kadar, öğrenen özellikleri de dikkate alınır hâle gelmiştir.