bugün

felsefe okumayan gerizekalıdır ben olsam seçerdim.
(bkz: millet aç aç)

Ne felsefesi evet.
Boş bir bölüme yapılan ölü yatırım. Öğrenciye üste para versen ne olacak? Mezun olduktan sonra ne iş yapıyorlar sanki?
Öğretmen Kadrosu zaten yok, bir okulda 4 tane felsefe öğretmenine gerek yok ders kredisi belli, ya düz memur olacak, ya polis ya da halkla ilişkiler bilmem nesi.
mantığa ters düşen eylem. felsefeye ilgi duyan adamın para gibi bir derdi yoktur kanımca. çünkü bir insanın böyle felsefik sorunlara kafayı yorması için maddi olarak bir problemi olmaması lazım, sen bir inşşat işçisine gidip platon'un görüşlerinden bahsetsen ilgisini çekmez hadi çekse bile eve gidip onu düşünmez çünkü düşünecek daha hayati meseleleri vardır, acaba bu parayla ayın sonunu getirebilir miyim, bizim çocuğu okutabilir miyim? gibi. zaten en iyi filozoflar da zengin, aydın ve medeni şehirlerden çıkmadı mı? adamların kafa rahat geçim kaygısı yok, ifade özgürlüğü var.
Arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz da üniversitelerin felsefe bölümleri kapanmanın eşiğine geldi. Bir kısmı ikinci öğretimi kaldırdı bir kısmında zaten yoktu bir kısmı da niyetine girdi, kapattı kapatacak. Birilerinin bu duruma el atması gerekiyordu.

Edit: gayrı fakülteler sofistlerle dolup taşacak sokrates Atinalılar'ın huzurunda savunmasını yaparken bugün olacakları bilseydi zehri daha önce içerdi*
800 lira için hayatını bok eder misin gibi bir şeydir. düzgün bölümler okumak lazım.
yök ilk 3 tercihi felsefe olup yerleşen öğrencilere 12 ay karşılıksız 800 tl burs verecekmiş. anlam veremediğim durumdur. felsefe öğrencisiyim zaten sınıfın beyni boş. ipini koparan geliyor iyice sınıflar para için oturanlarla dolacak. bari sınıfın %10’una giren öğrencilere verseydiniz en azından çalışana gider para. verilecek burs bira ve gece kulüplerine gidecek kitaba, sinema, tiyatroya değil. akademisyenlere üzüldüm zaten öğrenciden tatmin değiller iyice eğitimsizlerle uğraşır hale gelecekler.

edit: birde “ felsefe, üniversite öğrencisinin entelektüel düzeyini yükselten, onu münevver kılan, onun şahsiyetini olgunlaştıran bir programdır. üniversitelerimizde felsefe eğitiminin desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekmektedir.” demişler felsefe evde, anaokulunda, ilk okulda başlarsa insanda sürekli olarak entellektüel seviyede bilgi ve sistematik düşünme meydana getirilebilir. bu yatırımı erken yaşlardaki çocuklara yapsaydınız keşke. boş iş.