bugün
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz25
- diyanetten skandal cuma hutbesi10
- atatürk'ün diktatör ve eşcinsel olarak anılması16
- koltukta uyumak9
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması28
- anın görüntüsü9
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- uludağ sözlük zirvesi27
- aykolik'in gönüllerin yetkilisi olması9
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- muhalifler neye muhalifler21
- müge anlı mı esra erol mu9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri26
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması13
- tas kafa saç modeli9
- faiz yemenin wow haram olması12
- ekrem imamoğlu18
- kemalizm9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi9
- garanti bankası8
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- eski bir anı hatırlamak16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- true nun çaylak olması9
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- reis dünya lideridir10
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- 22 cm penise sakso çekmek9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- yobazlar ve gericilerdeki pakistan hayranlığı16
- pazardan ne alsam9
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak13
- mahmud abbas8
ilk belirtileri 24 yaş sonunda görülen fakat es geçilen yirmialtı sonlarında pig yapıp 27 de kendini belli eden kriz.
mor ve ötesinin tabiriyle hayatın anlamsız bir şaka olduğunu, kafanızın bir tarafı bebekliğinizde ve çoçukluğunuzda diğer yarısının da 60 lı yaşlarınızda ki halinizde olduğu durumdur bu.
artık zaman yirmili yaşlardaki gibi hızlı akmamaktadır bir yavaşlama söz konusudur.
kısacası insana hayatın boş ve değersiz olduğunu beyninin her hücresine varıncaya kadar idrak ettiren krizdir bu.kurt cobain gibi bazı ünlülerin bu krize yenik düşüp intihar ettiği bilinir.insan bir yandan ana rahmine dönmeyi hiçbir zaman dünyaya gelmemiş olmayı isterken bir taraftanda yaşlanmak korkusu başlar evlilik kararıda böyle bir ortamda alınır çoğunlukla.
mor ve ötesinin tabiriyle hayatın anlamsız bir şaka olduğunu, kafanızın bir tarafı bebekliğinizde ve çoçukluğunuzda diğer yarısının da 60 lı yaşlarınızda ki halinizde olduğu durumdur bu.
artık zaman yirmili yaşlardaki gibi hızlı akmamaktadır bir yavaşlama söz konusudur.
kısacası insana hayatın boş ve değersiz olduğunu beyninin her hücresine varıncaya kadar idrak ettiren krizdir bu.kurt cobain gibi bazı ünlülerin bu krize yenik düşüp intihar ettiği bilinir.insan bir yandan ana rahmine dönmeyi hiçbir zaman dünyaya gelmemiş olmayı isterken bir taraftanda yaşlanmak korkusu başlar evlilik kararıda böyle bir ortamda alınır çoğunlukla.
şu anda entri girdiğim başlık 27 yaş krizi. özel mesaj sayım 27. bugün 27 şubat 2007. yaşım 25. 24 ü bitirdim ama 25 in içindeyim. ama içinde olmak temasından gidelim çünkü şu anda 27 yaş krizi başlığının içindeyim. yaş 25 ten 27 ye 2 var. 2 nedir? en küçük asal sayı. çift olan tek asal sayı. buradaki çift kelimesine vurgu yapıyorum. nedir bu çift? ben evli değilim yani tekim. oysa krize kaç var? 2. yani tek çift asal sayı. demek ki 27 olduğumda evlenmem gerekiyor. hım o halde 27 yaş krizi doğrudur. vardır. * *
sözlük: sevgili uuser kaç yaşındasınız acaba
evet malesef bu ben: 21 mart 1980 hesaplayın noluyor
sözlük: a çok az kalmış!
evet malesef bu ben: ya.. ya.. evet.. evet.. offfff...
sözlük: iyi misiniz
evet malesef bu ben: ben.. ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum
sözlük: peki 27 yaş krizi hakkında..bişeyler yazmakk.. aa ok tamam anlıyorum başlığı silelim mi bak gerçekten eğer istersen..
evet malesef bu ben: beni yanlız bırakır mısınız. lütfen.. teşekkür ederim
sözlük: pardon.. pardon.
evet malesef bu ben: 21 mart 1980 hesaplayın noluyor
sözlük: a çok az kalmış!
evet malesef bu ben: ya.. ya.. evet.. evet.. offfff...
sözlük: iyi misiniz
evet malesef bu ben: ben.. ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum
sözlük: peki 27 yaş krizi hakkında..bişeyler yazmakk.. aa ok tamam anlıyorum başlığı silelim mi bak gerçekten eğer istersen..
evet malesef bu ben: beni yanlız bırakır mısınız. lütfen.. teşekkür ederim
sözlük: pardon.. pardon.
30 yaş bunalımına hazırlık... geçiyor.. atlatılıyor! 29 yaşına geliniyor.. 30 yaş bunalımı bekleniyor!
edit : walla kendimi krize sokmuyorum.. hayat güzel!
edit : walla kendimi krize sokmuyorum.. hayat güzel!
kendini krize sokmak için yaşı bahane eden yazar söylemi .
her ne sebeptense insanların aklına evliliği getirir bu yas zannımca ondandır bu stres yahut kriz.
insanları krize sokacak başlık. bu nası başlık kardeşim? 27 yaşındayım, bir şikayetim yok. daha doğrusu yoktu bu başlığı görene kadar. insanlara farkındalık yaratıp kriz haline girmesini mi istiyorsunuz? ahanda şimdi kafamda bi sürü soru oluştu. bir sürü acabalar edindim. sağolun yav.*
insanlarda bir seyleri basarma siniri (mesela evlilik ,araba,ev vs)olarak görülen 30 yasina yaklasildigi icin görülen krizdir.herkes nedense 20 yaslarinda iken oh gel keyfim gel iken 30 sinirina yaklastimi ulan su koca hayatta ne yaptim psikozuna kapilir.(kurt um cobain im de bu yüzden getti)
6 gün kadar önce 27 ye basmama rağmen bu sürede etkilerini hissetmediğim ama bu başlıktan sonra tripten tribe girdiğim krizimsi.
ergenlik krizi, askerlik krizi, askerlik sonrası krizi, 24 yaş krizi, 35 yaş krizi, kadınlar için menopoz krizinden sonra bilim dünyasının keşfettiği yeni bir kriz daha. gerçi buna çoğu zaman sendrom deniyor ama olsun. hayatımızın her evresine bir kriz veya sendrom iliştirmekte üstümeze yok maşallah. neden her yaşın keyfini çıkartmıyoruz anlamış değilim. bir de 65 yaş kirizi var. ona da ölüyorum götüme pamuğu tıkıyacaklar krizi deniyor halk arasında. *
eger hayatin farkina daha evvel varilmissa yasanmayan bir surectir. kriz degil donusumdur. insan-bocekken bocek-insan olmaktir. akillanmak ve olgunlasmaktir. aslinda her boku bilmediginin farkina varmaktir.
28 yaş krizinden önce gelir.
(bkz: evde kalma sendromu)
(bkz: evde kalma sendromu)
27 den gün aldığım şu günlerde yeni öğrendiğim krizdir. durun bi krize gireyim geliyorum hemen.
31 yaş krizinin yanından geçmeyendir.
30 yaşına az kalınması krizidir. yalnız; 30 yaşında da 35 yaş sendromu başlar. bu böyle uzar gider; bir de 27 yaşından önce de hep krize sahip bir birey; 27 yaşında sadece ve sadece kriz artışlarına sahip olur. 28 yaşında da kriz atlatılmaz. ölene kadar kriz hep krizdir; yalnız 27 yaşında kriz gerçekten artıyor olabilir.
tanım:45 yas krizine nazaran kriz bile sayilmaz.
-lan 45 yasinda degiliz tabiki, entyleri görünce aklima devlet bahçeliyi çatır çatır hatırlatmış olan başlıgın durum halidir ayni zamanda.
-lan 45 yasinda degiliz tabiki, entyleri görünce aklima devlet bahçeliyi çatır çatır hatırlatmış olan başlıgın durum halidir ayni zamanda.
'geçen yirmi altı yıla..' met üst den yirmi yedi yaş krizi.
yirmi altı yaşımı yaşadım.. yirmi yedi'me girdim. bu yirmi altı yaşımı ilk yaşayışımdı.. yirmi altı yaşımı daha önce hiç yaşamadığım için yirmi altı yaşımı, yirmi altı yaşıma yakışır şekilde mi yaşadım, yoksa otuz üç yaşım gibi mi yaşadım bilemiyorum… fakat, ama, ancak kesin olan bir şey var ki o da takvim ve parmak hesabına göre yirmi altı yaşımı yaşadım.
orta yaş bunalımına girdim.. ortada kuyu vardı, yandan geçtim.. orson welles, yurttaş kane filmini yirmi beş yaşında çekmiş.. 'orson welles o filmi yirmi beş yaşında nasıl çeker lan oğlum bunalımı'na girdim. garson welles bol bira getirdi' ben de bol içtim.
iyi, kötü, güzel, çirkin, kirli, çürük ve asil, aptal, zeki, yumuşak ve olduğu gibi olan karşı cinsgillerden (bayan, kadın, hanım, hanım hanımmcık) türlü dostluklar ve hayat, mekan arkadaşlıkları edindim.. bir ara kadınsız hiç yapamadım, lesbiyen oldum.. bağışıklık kazandım, gururumu kaybettim.. alkışı duydum, ihaneti gördüm.. sesimde oldu, sessizliğim de.. seviştiğim de oldu benim, sen de başını alıp gitme ne olur.. ne olur tut ellerimden de oldum.
çağından sınırlı sorumlu, serumlu, sorunlu bir insan olarak memleket ve dünya meselelerini acayip ipledim. ırgalandım da duruldum.. koştum ardımdan yoruldum.. akil baliğ olmuş her ülke yirmi altı yaşındaki insanı gibi 'memleketi kurtarma planları yaptım.' günde beş öğün aç karnına 'ne olacak memleketin hali' dedim.. şubat ayı'nın öbür aylara nazaran daha az çekmesi sonucu şubat ayında memleketi fazla düşünemedim, özür dilerim.
hayat, dünya, geçmiş, gelecek, petek dokulu kanatlı orkid ve kıta sahanlığı üzerine ciddi ciddi kafa yordum.. berber veya taksi şoförü olmadığım için akıl ve fikirleri mi kendi kendimle paylaştım.. giderek kendimi damla damla biriktirerek, kötü günler için sakladım.. fakat saman adam olmadığım için henüz zamanım gelmedi.
bir yıl dört mevsim, dört mevsim on iki ay, on iki ay elli iki hafta, elli iki hafta üç yüz altmış beş güne, üç yüz altmış beş gün sekiz bin yedi yüz altmış saate tekabül ediyor. üşenmedim yirmi altı yaşım içindeki bir anımda bunu hesap ettim. elime ne geçti.. hiç.. 'insan ömrü sayılara vuruldu mu çok umutsuz olunuyor.. en iyisi sözcükler' diye düşündüm.. 'insan ömrü ne uzun ne kısa.. orta boy ömür yoğurdu ayarında' gibi düşündüm' üzüldüm ayran oldum.
günde ortalama sekiz saatten, bir yirmi altı yaş içinde tam iki bin dokuz yüz yirmi saat (affedersiniz) ossura, ossura uyudum.. günde yine ortalama sekiz saatten, bir yirmi altı yaş içinde tam iki bin dokuz yüz yirmi saat (affederim) eşşek gibi çalıştım, sinirlendim, kızdım, seviştim, okudum, yazdım, çizdim ve yalan dünya senden bezdim.
şimdi yirmi yedi yaşıma girmiş bulunuyorum.. çoğu şey yirmi altı yaşımdakinin aynısı.. yaşamaya erzincan yöresinden katılıyorum.. daha nice böyle biyolojik kertlerimi yaşamak istiyorum.. yaşamacı arkadaşlara başağrılar diliyorum' iyi yaşayan kazansın, sonunda iyi ölümler anasını satayım diyorum.. amaç centilmence ve medenice yaşamaktı.. ödül ölümdür.. yani tıss.. güzeldim.. güzeldik.. güzeliz.. güzeliz.
yirmi altı yaşımı yaşadım.. yirmi yedi'me girdim. bu yirmi altı yaşımı ilk yaşayışımdı.. yirmi altı yaşımı daha önce hiç yaşamadığım için yirmi altı yaşımı, yirmi altı yaşıma yakışır şekilde mi yaşadım, yoksa otuz üç yaşım gibi mi yaşadım bilemiyorum… fakat, ama, ancak kesin olan bir şey var ki o da takvim ve parmak hesabına göre yirmi altı yaşımı yaşadım.
orta yaş bunalımına girdim.. ortada kuyu vardı, yandan geçtim.. orson welles, yurttaş kane filmini yirmi beş yaşında çekmiş.. 'orson welles o filmi yirmi beş yaşında nasıl çeker lan oğlum bunalımı'na girdim. garson welles bol bira getirdi' ben de bol içtim.
iyi, kötü, güzel, çirkin, kirli, çürük ve asil, aptal, zeki, yumuşak ve olduğu gibi olan karşı cinsgillerden (bayan, kadın, hanım, hanım hanımmcık) türlü dostluklar ve hayat, mekan arkadaşlıkları edindim.. bir ara kadınsız hiç yapamadım, lesbiyen oldum.. bağışıklık kazandım, gururumu kaybettim.. alkışı duydum, ihaneti gördüm.. sesimde oldu, sessizliğim de.. seviştiğim de oldu benim, sen de başını alıp gitme ne olur.. ne olur tut ellerimden de oldum.
çağından sınırlı sorumlu, serumlu, sorunlu bir insan olarak memleket ve dünya meselelerini acayip ipledim. ırgalandım da duruldum.. koştum ardımdan yoruldum.. akil baliğ olmuş her ülke yirmi altı yaşındaki insanı gibi 'memleketi kurtarma planları yaptım.' günde beş öğün aç karnına 'ne olacak memleketin hali' dedim.. şubat ayı'nın öbür aylara nazaran daha az çekmesi sonucu şubat ayında memleketi fazla düşünemedim, özür dilerim.
hayat, dünya, geçmiş, gelecek, petek dokulu kanatlı orkid ve kıta sahanlığı üzerine ciddi ciddi kafa yordum.. berber veya taksi şoförü olmadığım için akıl ve fikirleri mi kendi kendimle paylaştım.. giderek kendimi damla damla biriktirerek, kötü günler için sakladım.. fakat saman adam olmadığım için henüz zamanım gelmedi.
bir yıl dört mevsim, dört mevsim on iki ay, on iki ay elli iki hafta, elli iki hafta üç yüz altmış beş güne, üç yüz altmış beş gün sekiz bin yedi yüz altmış saate tekabül ediyor. üşenmedim yirmi altı yaşım içindeki bir anımda bunu hesap ettim. elime ne geçti.. hiç.. 'insan ömrü sayılara vuruldu mu çok umutsuz olunuyor.. en iyisi sözcükler' diye düşündüm.. 'insan ömrü ne uzun ne kısa.. orta boy ömür yoğurdu ayarında' gibi düşündüm' üzüldüm ayran oldum.
günde ortalama sekiz saatten, bir yirmi altı yaş içinde tam iki bin dokuz yüz yirmi saat (affedersiniz) ossura, ossura uyudum.. günde yine ortalama sekiz saatten, bir yirmi altı yaş içinde tam iki bin dokuz yüz yirmi saat (affederim) eşşek gibi çalıştım, sinirlendim, kızdım, seviştim, okudum, yazdım, çizdim ve yalan dünya senden bezdim.
şimdi yirmi yedi yaşıma girmiş bulunuyorum.. çoğu şey yirmi altı yaşımdakinin aynısı.. yaşamaya erzincan yöresinden katılıyorum.. daha nice böyle biyolojik kertlerimi yaşamak istiyorum.. yaşamacı arkadaşlara başağrılar diliyorum' iyi yaşayan kazansın, sonunda iyi ölümler anasını satayım diyorum.. amaç centilmence ve medenice yaşamaktı.. ödül ölümdür.. yani tıss.. güzeldim.. güzeldik.. güzeliz.. güzeliz.
rocker olan her insanın ölme kompleksine girdiği yaştır.
5 gün sonra 27 yıllık çınar olacam.
84 jenerasyonunun şuan için de bulunduğu durumdur.
ünlü değilseniz heyecana gerek yok.
gençliğin yerini sakinliğe ve dinginliğe bırakması döneminde gerçekleşen krizdir ama adında yaşı belirten rakam olması, krizin gerçekçiliğini sekteye uğratır. biyolojik bir tabanı vardır muhakkak ama her insanın tecrübeleri ve beyin kimyası farklı olduğundan bambaşka yaş dilimlerinde hatta belki de yıllarca yaşayabilir bunu. Bu dönemde gençliğin asiliği ve arayışı yavaşlar, kişinin yaşam enerjisi azalır, öğrencilik yılları bitmiş, etrafındaki bir çok kişi evlilik yapmış ve çoluk çocuğa karışmıştır bile. Gençliğin getirdiği farklılık hissi, yerini aynılığın ve toplumsallığın güven duygusuna bırakırken iş hayatının getirdiği sorumluluklar insanı zorla olgunlaştırır ve bir yandan yaşam alanını daraltır. okul biter, iş hayatı başlar, sırada evlilik, çoluk çocuk, torun torba derken kalp krizi ya da herhangi bir kanser kapıya dayanır sonra. asıl kriz kalp krizidir aslında, yaş krizi değil. takılmamak lazım böyle şeylere.
dün itibariyle girdiğim yaştır. daha önce bu yaşa girip kriz tripleri takınan arkadaşlarımı görünce, ya bi siktirin gidin derdim. çok garip aq. sanki çıkılması zor bir kuyu gibi.
cat stevens da bu dönemden geçmiş ve müslüman olmuştur.
güncel Önemli Başlıklar