bugün

5 sene içerisinde 2. defa alkollü olarak ehliyeti kaptıranların zorunlu olarak gitmesi gereken kurstur.
kursun ilk haftasinda, kursa katilan kisiler teker teker once bir psikolog ve daha sonra bir psikiyatrist ile gorusturulmekte. iki gorusme arasinda, kurs katilimcilarinin genel surucu aliskanliklarini ve ehliyetlerini kaptirdiklari anda gerceklesen olaylar hakkindaki yorumlarini saptamaya yonelik 4-5 sayfalik bir anket dolduruluyor. kurs boyunca amaclanan hedefin; kisilerin alkol aliskanliklarina sinirlama getirmekten ziyade, alkollu bir sekilde direksiyon basina gecmelerinin onlenmesi oldugu onemle vurgulanmakta.
eğitimin ikinci haftasında; alkol zehirlenmesi nedir, alkol bağımlılığı nasıl oluşur, promil nedir vs tarzında alkol ve etkileri konusunda bilinçlendirici slaytlar gösterilmekte. Gün sonunda o gün boyunca işlenen ve bir sonraki hafta işlenecek konuların tamamının slaytları teksir halinde katılımcılara dağıtılıyor. Ayrıca bu hafta, ilk hafta yapılmış olan görüşmeler ve anket sonucunda kronik alkol bağımlısı olabileceği şüphesi uyandıran kişiler, ileri tetkik amacı ile hastaneye sevk edilmekte. tetkik sonuçlarırın alınması kursa devam edilebilmesi için zorunlu. bu şekilde sevk alan kişilerden öğrenildiğine göre hastanede daha kapsamlı bir psikolojik test ile karaciğer fonksiyonlarının yerin olduğunun anlaşılması için kan tahlili yapılmaktadır.
eğitimin üçüncü haftasında, yine alkol ve etkileri konusunda verilen bilgiler pekiştirilmekte ve bunlara ek olarak alkollü araç kullanımı sonucu meydana gelmiş kazalar konusunda örnekler verilmekte.
eğitimin dördüncü haftasında son olarak bir trafik memuru, emniyet kemeri kullanımı ve kavşaklarda geçiş üstünlükleri gibi trafik kuralları konusunda videolar izletmekte.