bugün

uludag sozluk hukuk kurulu başlığında sözlüğün yasalar karşısında hukuki durumu açıklamasıyerine yazarlarına 301 gibi bir maddeye dayanarak, "eleştiri sınırlarını zorlamama" uyarısında bulunra, kendisini devlet yerine koyma olayıdır.

Ayrılma gerekçesidir.

Ayrıca (#2627726)
devlete bağlılığın onun her dediğine uymak sanılmasından dolayı düşünülen yanılgıdır.

itirazım, hukuk kurulunun oluşturulması, onların, hukuka uygun entryler yazılmasını sağlaması yönüne uyarıda bulunması değil.

Dorğudan devlet gibi düşünerek yazarar "uyarı" yapması.

1- Burası devletin hukukunun uyarı aracı değildir. Bu noktada esnekliğin öncelikle yaşamda ortaya çıkarılmalıdır. Buraya resmi makama dayalı uyaran noktası durumuna sokulmamalıdır. Hele ki "yargıçların geniş yorum"una dem vurmak, yazara oto sansür önermektir ki, yazara popüler kültür öğesi havadan sudan entry girin demektir.

2- Ekşi'nin ilk kapatılması esararı özendirmek üzerineydi. Ekşi sözlük kim esrarı özendirmek kim? Peki ekşi ne yaptı, esrarı özendirdiği ididasındaki entryleri sildi. Yazanı teslim etmedi.

3- Ekşi, Adnan Hoca'nın mahkeme kararı ile kapatılmasında yine entry sildi, yazanı teslim etmedi.

4- Yeni internet yasası artık sunuculara yazıları silin demekle yetinmiyor, yazanı da teslim edin diyor. Bu noktada bir site hele ki ekşi gibi bri siteden sonra 2. sayılan bir site yazarını koruyarak en azından demokrasi denen şeye katkı sağlama yerine yazarına "yazdıkların sen sorumlusun" diyerek sıyrılıyorsa, bunda sorun var demektir.

5- Benim dilim sivridir. Zevzeğin tekinin anlama kabiliyetsiliği nedeni ile şikayet etmesi sonrası yazdığım alan olan sözlük bu durumdan sıyrılmayı öncelikli olarak düşünürse ve yazara başıın çaresine bak derse vah benim yazarıma.

5- itiraz ettiğim nokta 12 Eylül'ün devamı olan yasakçı zihniyetin her alanda devam ettirilmesi ve sözlüğün bunu neredeyse eyvallah diyerek kabul etmesidir. Yazara aynı devletin vatandaşına yaklaştığı gibi politika ile uğraşma ama "5 vakit namaz kilan diyalektik materyalist" diye geyik yap ya da "mahsun otuz bir çekse seyrederim" diye başlık aç. Kalsın almayayım.

Son olarak, elbette sözlük demokrasi için olmaz olmaz bir politik ara, politik alan değildir. Ancak demokrasinin temel vasfı olan "ifade özgürlüğü" sorununda olası baskıya en baştan teslim olmaması gerektiğini de sonuna kadar düşünmekte ve savunmaktayım.

Gittiğimde sözlük çöker mi, hayır.
Ama ben tavrımı göstermiş olurum.