bugün

kırpmadan dosdoğru yazdık, isyan ettiğimiz mevzuu budur; sağlık sisteminin inanılmaz şekilde pahalılaşması. sgklı bir hasta olarak sgk anlaşmalı bir hastaneye gittiniz ki bu hastane orta düzey bir sağlık kuruluşu ve sadece muayene için ödeyeceğiniz katkı miktarı 44 tl evet yanlış okumadınız yalnızca muayene olmak için 44 tl ödemeniz gerekli. sıra geldi teşhis ve tedaviye, tahlil vs için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor yine, neyse ki tahlil vb gerek kalmadı,ödemedim fakat ikinci şoku eczanede yaşadım; 30 tl lik ilaç için 11 tl katkı payı ödedim yine, şaşırdık ve sordum eczacıya "biraz fazla değil mi bu katkı payı" cevabı yakınarak verdi; "ilaç katkı payları sağlık bakanlığınca yükseltildi".
şimdi sağlık bakanlığına ve yetkililere soruyorum; sosyal güvenlik kurumunda fahiş bir açık olduğu uzun yıllardır bilinen bir şey ama burada çözüm için sorulması gereken bir soru var; anayasa da çok açık bir madde var "türkiye cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir" burada ki sosyaldan kasıt ülke insanının temel ihtiyaç ve hizmetleri parasız veya sembolik bir ücretle elde etmesidir (eğitim, sağlık, adalet vb). bu anayasa hükmüne dayanarak soruyorum; sosyal güvenlik kurumunda ki açığı ekonomi ve sağlık bakanlığı kendi yarattığı kaynaklarla mı kapatmalıdır yoksa halkının bu hizmetlere ödediği katkı payını yükselterek mi? sosyal devlet mi, tüccar devlet mi?
ha şayet yöntem olarak, halkını müşteri kategorisinde görerek bir starteji belirlendiyse söylenecek pek bir şey kalmıyor, söz hukukçulardadır zira anayasa ihlal edilmektedir.
bugunler iyi günler. santim santim geri adımlar gelecek. maerika gibi. paran yoksa öl.