bugün

hackerların yeni trendi.

Sanal dünya hırsızlarının yeni hedefi üye sayısı yüksek Facebook grupların sahibi ya da yöneticisi olarak görünen, arkadaş listesi kalabalık kullanıcılar.

Kullanıcıların hesap erişim bilgilerini çaldıktan sonra bu bilgileri internet sahtekarlığı alanında ihtisaslaşmış çevrimiçi suç çetelerine satan korsanlar, çalıntı hesabın fiyatını erişebildiği kullanıcı sayısına göre belirliyor. Ortalama bir Facebook kullanıcı hesabını 1,3 dolar fiyatla satan korsanlar, kurbanın arkadaş listesinde yer alan kullanıcıların Facebook mesaj kutusuna spam gönderilmesine olanak tanıyor.

Milyonlarca kullanıcıya gönderilen bu spam mesajlar içinde kullanıcıların bilgisayar sistemlerine yerleşmek için hazırlanmış casus yazılımlara adreslenmiş sahte video ya da fotoğraf bağlantıları yer alıyor. Arkadaşlarından ya da üyesi olduğu gruplardan gelen mesajları şüphelenmeden açan kullanıcılar da bu şekilde bilgisayarlarına klavye hareketlerini kaydederek banka hesapları gibi bilgilerini toplayacak keylogger (klavye günlükleyicisi) adı verilen casus yazılımları yüklüyorlar.

Bilgisayar güvenliği ve anti-virüs yazılım geliştirici firması Trend Micro da güvenlik uzmanı olan Rik Ferguson, Eylül ayından beri internet üzerinde yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinin 5 kat arttığını belirtiyor. Ferguson, özellikle yılbaşı alışverişlerinin arttığı günlerde kimlik hırsızlığının ve buna bağlı dolandırıcılık faaliyetlerinin arttığını belirtiyor.

Geçtiğimiz hafta, internet korsanları karaborsada sahip oldukları 21 milyon Alman kullanıcıya ait banka hesabı bilgilerini 15.3 milyon dolara satışa çıkardıklarını açıklamışlardı. iddianın doğruluğunu araştırmak için alıcı gibi davranan iki teknoloji editörü korsanlarla iletişime geçti ve korsanlar iddialarının doğru olduğunu gönderdikleri cd de bulunan 1.2 milyon kullanıcıya ait isim, adres ve telefon bilgileri ile kanıtladı. Banka hesap bilgilerinin yer almadığı hırsızlık olayında korsanlar doğrudan banka hesap numaralarına ulaşamıyor ancak, elde edilen bilgilerle bir çok bankadan sahte kimlikler kullanılarak kazanç sağlanabilir.

kaynak: korsanhaber