bugün

profesör doktor hayati tolun 1950 yılında kahraman maraşta doğmuştur. pertevniyal lisesinden mezun olduktan sonra 1 yıl odtü’de ingilizceye hazırlık okumuş ardından i.ü. çapa tip fakültesine devam etmiştir. uzmanlık eğitimini i.ü cerrahpaşa tıp fakültesi göz hastalıkları ana bilim dalında ve mecburi hizmetini burhaniye devlet hastanesinde tamamlayan tolun akademik eğitimini i.ü cerrahpaşa tıp fakültesinde 1985 – 1989 yılları arasında şaşılık biriminde uzman doktor olarak sürdürmüştür.

1989 yılında doçent 1994 yılında profesör olan tolun üniversiteden ayrıldığı tarih olan 2003 yılına kadar şaşılık birimi yöneticiliği yapmıştır.

türk oftalmoloji derneği şaşılık birim ve nörooftalmoloji aktif üyesidir, türk oftalmoloji derneği şaşılık birim başkanlığını 2002-2004 yıllarında yürütmüştür, isa (international strabismus association) üyeliği ve esa (european strabismus association ) üyeliği bulunmaktadır.

sayısız yurt içi yurt dışı yayında makale ve araştırmaları bulunan hayati tolun evli ve iki çocuk babasıdır.

özellikle şaşılık konusunda söz sahibi olmakla birlikte birçok yenilikçi tedavilerde rol oynamıştır. tıp öğrencileri, tıpta uzmanlık öğrencileri ve uzmanlar için yazılan kitaplarda şaşılık bölümlerinde katkıları bulunan hayati tolun dünya göz hastaneleri genel koordinatörlüğünden 2010 yılında ayrılarak mesleki yaşamına beşiktaş’taki muayenehanesinde devam etmektedir.
http://www.hayatitolun.com/
kendisine ameliyat olmuş bir yakınım var. Sonuç mu? Oldukça başarısız. Tedavi sonrası hasta takibi sıfır, hastalık teşhis ve tanısı zayıf, üstüne üstlük aldığı parayı hak etmeyen bir tıp insanı.