bugün

gayet hoşlanılan erkeğin lafın arasında pantolon yerine pantul demesi sonucunda bu lafa antipatisi olan ve anında erkekten soğuyabilen kızdır.
büyük ağabeyimden de soğuyan kızdır. kendisi üniversitedeyken ağabeyime yavşayan satış elemanlarından utanması üzerine anneme " ana ha bu puntulu alalım" diyerek kızları kaçırmıştır. *
hiçbir anneanne ve babaanneyi tanımlamayan kızdır.

türkçe'de ikinci hecede 'o' ve 'ö' harfi bulunamaz. dolayısıyla 'pantul' diyen amca da 'dohtur' diyen teyze de aslında doğrusunu yapmaktadır.

kırk yıllık 'meyve'ye 'meyva' demeyi tercih eden sosyetik saray efradı yüzünden ortaya çıkan istanbul türkçesi ile pek çok yanlış kelime sanki doğruymuş gibi kullanılmaktadır. üstüne üstlük doğru kelime kullananlara cüzzamlı gibi davranılmaktadır.

düşünsene lan, anneannen veya babaannen 'pantolona pantul diyen erkekten soğuyan kız' olsa idi vakti zamanında sen burada olacak mıydın? hayat nasıl da pamuk ipliğine bağlı.

-back to the future, kaptanın seyir defteri x879a-
şayet diksiyona, konuşmaya önem veren bir kızsa çok normal bir kimsedir kendisi. kutlarım. konuşmayı bilmeyen, hiçbir şeyi bilemez efendim. istanbul' un ya da, günümüz türkçesi(türkiye türkçesi) konuşulan bir yerin ortasında, ciddi ciddi pantolon kelimesini pantul, otobüs kelimesini otopis, radyo kelimesini radyu olarak telaffuz eden bir kimseyle karşılaşmak hoş olmasa gerek. özellikle o kişi sevgiliniz olmaya adaysa.
pantul diye bir kelime yoktur türkçede, pantolon diye bir kelime vardır bir de ağız vardır. ekseriyetle taşra kökenli olan ve uzun vakitlerini taşrada geçirmiş kimseler içinden pantolona pantul, radyoya iradiyo diyen kimseler çıkar ama bu kişiler doğru şekilde söylediklerinden değil, dillerinde öyle şekil aldığı için yanlışı telaffuz ediyorlar.
bu kelimeler türkçe mi? hayır.
pantolon türkçeye dışardan girmiş, yabancı kökenli bir kelimedir. türkçeye uygun şekilde, kullanılabilir haliyle kullanılmaktadır. türkçe olmayan kelimelerde bir takım türkçe dilbilgisi özellikleri aranmaz. niye? çünkü bulunmaz da ondan dolayı. pantolon kelimesi zaman içinde evrimleşmiştir ama günümüzde kullanımı "pantolon" şeklindedir. dedeniz pertamon da dese, doğrusu pantolondur. kız haklıdır, konu basittir. herkes kendi kalitesine yakıştırdığı kişiyle görüşme, konuşma, ısınma, soğuma hakkına sahiptir. kime nedir.
(bkz: başlığa göre üslup belirleyen yazar) (bkz: yukarı) *
anannemin girmediği statü.
gayet doğaldır. hatta başka kelimelerden de soğuruz. örn: şarz, felan, kontur, ortaaam vb.
güncel Önemli Başlıklar