bugün

örnek: 80 yildir ilk okulda, medyada ve özelikle 80li ve 90li yillarda devlet televizonunda(ki o zamanlar daha özel kanallar yoktu) osmanliyi hep birinci dünya harbini kaybetmiş ezik bir devlet olarak gösterir, bazi iyi dönemleride anlatilir ama sanki Cumhuriyetin cok daha üstün ve mega süper bir devlet oldugu anlatilir.

ek not: ben kendim muhafazkar degilim ve cumhuriyetin kurulmasinin bizim icin büyük şans oldugunu bilirim, kendimide osmanli torunu olarak görmem cünkü o dönemi türklerin araplasma dönemi olarak görürüm ama o döneminde arti yanları vardi, türklerin kürtlerle, araplarla birlikte hatta rumlarla birlikte kardes gibi yasamasini basaran bir osmanli vardi...
Ayrica batilinin dedigi gibi güya kadinlarin osmanli seriatinda ezilmesi aslinda yoktu tam tersi bati kadinlari sadece seks sübjesi olarak görür ama islamda kadina anne rolü ve hanim rolü verilir bugün batida evli barkli coluk cocuk sahibi 50 yasindaki bir kadina yinede seks objesi olarak bakar bir adam ve kadinlar bu konuda cok şikayetcidir ama osmanlida bu mümkün degildi dedigim gibi sadece objektif olarak bu yasagin ne kadar negativ sonuclar getirecegini düsünüyorum.

Bugün muhafazkar partiler bu kadar cok oy aliyorsa bu yasağında bunda payı vardir...

Bu arada ben dinci degilim camiye bile gitmem...
(bkz: türk olduğum için gurur duymuyorum/#10334192)
(bkz: götümüzden nasıl gerçek uydururuz)
bu arada ben de elhamdülillah müslümanım camiye falan da giderim, tvsiye de ederim.
tarih bilgilerimizi yeniden sorgulamamızı sağlayan önermedir...
80li yılların sonuna ve 90lı yılların başına isabet eden dönem türkiye'de turgut özal'la beraber neo-osmanlıcılık ideolojisinin canlanmaya başladığı dönem değil miydi?

bosna-hersek bunalımında osmanlıcılık tıpkı resmi bir devlet ideolojisi olarak kullanılmamış mıydı?
tarih derslerinde 1299-1923 arası dönem didik didik edilirken, türkiye cumhuriyeti'nin en önemli dış politika başarılarından biri olan 2.dünya savaşı'na katılmamamız türkiye 2.dünya savaşı'na katılmamıştır denerek es geçilmez mi?
üniversitelerde tarih veya uluslararası ilişkiler branşlarını seçmemiş kişilerin çok merak ederim yüzde kaçı okullarda 1923 sonrası dönemi ayrıntılarıyla okumuştur?

yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?