bugün

minibüs şoförlerinin minibüs içindeki düzenleridir. küçücük çalışma alanına onlarca şeyi istif ederler. peluş oyuncaklar, kağıt-kalem, peçete, havlu vs. o kadar eşyayı ufacık alana düzgün bir şekilde sığdırırlar. hele, aracı kullanırken, kağıt paraları atatürk resimleri üst üste gelecek şekilde toplamaları sırasında, dirsekleriyle kullanmaya başlarlar minübüsü. aracı kullanırken neden yaparlar bu işi anlamam zaten. "zor mu ediyor be adam daha sonra düzeltsene paraları" diyesim gelir ama diyemem hep imrenmişimdir bu düzene.
kağıt paraları muhakkak cepte taşımayı gerektiren sistemdir. birde bütün para verirsin adam onu alır şöyle cebinden bir tomar para çıkarır. aradan bütün para kadar bozuk para alır. bütün parayı balyaya ekler. ıkın sıkın tomarı cebe, bozuklukları teybin altındaki genellikle suntadan yapılmış kasaya koyar ve paranın sahibine para üstünü verir. 2 dk. sonra binen biri bütün bir para verir ve şoför aynı eylemi tekrarlar. amk sok çıkar sıkılmıyorlar iyi lan. ben olsam koyarım oraya bir yere. her defasında cepten balya mı çıkaracağız.
vites koluna asılı tesbih, koltuğun altında bulunan levye veya kırılmıcak sağlamlıkta sopa, dikiz aynasının sol tarafına yapıştırılmış vesikalık kız resmi ( sevgilisinin resmi de olabilir), para üstü için tek tek ayrılmış bozuk paralar; göğüslükte sigara, çakmak ve telefonun bulunduğu şoförün kurmuş olduğu sistemdir.
güncel Önemli Başlıklar