bugün

aslında herkes farklıdır cevabını görecek sorulardan biridir. aynı kalıp, kalıplara sabun olmayı tercih eder birçok kişi. dikkat çekmemek ve herkesin yaptığını yapıp yaşadığını yaşamanın insanı normal kıldığına dair var olan yaygın düşünce insanların hayatlarını monotonlaştırıp bunalıma sokmaktan başka bir şeye yaramaz ne yazık ki. o an aklına gelen fikri dile getiremeyen insan -yapacağı varsa da o kalıba girdikten sonra yapamaz klasını yitirir- içine atar ve bir süre sonra isyan eder. mutluluğu dışlanmamakta arayan insan mutluluğa kapılarını kapatmıştır. kim ne der ya da demiş diyen insansa bukowskinin anlatımıyla:
''Hep kalıplara uymayı reddettim. Geldiğim nokta şu; Diğerlerinden daha mutsuz, bi o kadar umutsuz ama kafam hepsinden daha güzel.'' olacaktır.
(bkz: çeşite çeşit katmakta farklılıktır)
içine girilemeyen o insanların sonunda milyon kat uzağında fark eder insan kendisini kimbilir belkide farklıdır insan.
milyon çeşit insanla mantıken aynı olunmaz çünkü zaten çeşit çeşit 1 milyon insan kastedilmiştir. O halde 1 milyon birinci olarak 1 milyon farklı insanla aynı olmanın matamatiksel açıklamasını yapmayı 1 milyon ikinci insana bırakıyorum.
farklı olmanın durumuna bağlıdır. sıradan yaşamlara bakıp kendinle gurur duymana neden olur.
gariptir ama ne kadar ortalama olursanız şansınız o kadar artmaktadır. aşk, iş, başarı, mutluluk... ne kadar ortalamaysanız o kadar yakınsınızdır bu kavramlara. milyon çeşit insandan farklı olmak övünülecek bir şey olabilir ama mutlu eden bir durum değildir maalesef...