bugün

geçen kış yabancı bir forumda açtığım konunun türkçe versiyonu. iddialı bir önerme.

kuran, incil ve tevrat arasında mana ya da mantık yönünden hiç bir çelişkinin olmamasıdır. aylarca süren tüm karşıt tezlere rağmen tüm bu karşıt tezler çürütülmüş ve kitapların birbirleriyle çelişmediği ve birbirlerini tamamladıkları kanıtlanmıştır. öyle ki birinde eksik gibi görünen bir yön diğeriyle tamamlanmaktadır. filan, o şekil. varsa şekliniz, burada da bekleriz.
o zaman üçünü de kabul edelim kafası var demek ki bu anlayışta. hani tevrat incil bozulmuştu lan!
bozukluk üzerinden bir çelişki de mi yok?
ah ehli sünnet.
ayrıca bir sürü çelişki vardır. hatta göründüğünden fazla çelişki vardır. hikayeler ortak olsa da bazı yerler bazı kitaplarda yoktur. mesela bir örnek vereyim net anlayın, lut un kızlarıyla yatması kuranda yoktur. incil ve tevratta vardır. gibi gibi vb.
mesela ibrahim incil ve tevrata göre ishak ı islama göre ise ismail i kuraban etmeye çalışmış gibi gibi vb.

bir sürü var ama ne demek istediğimi anlatmak için yazdım bunları.
aksini iddia eden stalin gibi kafir olur.
Incil ve tevratta celişki var ama Kuran'da asla yok.
konu şuraya kasım 2016'da açıldı.

https://www.theflatearths...rum/index.php?topic=68732

konuya baştan sona hızlıca göz gezdirirseniz tüm ateist ataklarına etkili cevaplar verildiğini ve sonucunda karşı tarafın "kitaplar arasındaki çelişkileri geçelim de incilin kendi çelişkilerine bakalım" diye noktalandığını görebilirsiniz.

neticede o ortamda ateist sayısı inanan sayısının 3 katı filan olduğu ve hristiyanlar kendi kitaplarını savunmaktan aciz olduklarından dolayı ateistlerin ortamında incili savunmamız gerekmiştir. hata varsa allah affetsin.

burada da kuran'ın kendi çelişkisi, inciller arasındaki çelişkiler, kuran-incil, incil-tevrat ve kuran-tevrat arasındaki tüm çelişki iddialarına yanıt verilebilir.

en imansız olanınız ilk saldırıyı yapsın.
imanın şartları şart no 6: kitaplara iman. allah'ın gönderdiği hiç bir kitapta hata yoktur. sadece zaman içinde insanlar başka anlamlar yüklerler.

edit: örneğin isa'ya öğrencileri "rab,rab" diye hitap ediyorlardı. bunu yorumlayan bir çok kişi "allah diyor" zannetmiştir. oysa ki rab kelimesinin bir manası ibranice'de öğretmendir. basit olarak öğrencileri isa'ya "hocam, hocam" diye seslenmiştir. bu kadar basittir.