bugün

küresel ekonomik kriz'in talep yetersizliğinden kaynaklandığı hemen hemen birçok iktisatçı tarafından belirtilmektedir.

yani insanların yeteri kadar harcanabilir gelirleri olmadığından dolayı talep oluşturamamaktadırlar.

dolayısı ile firmaları , şirketleri kurtarmaya çalışarak krizden çıkış yolu aramak yerine vatandaşların gelirini artırıcı polititikalar uygulamak daha sağlıklıdır.

firmalar , şirketleri kurtaracak paketler sonucunda firmalar üretim yapmaya devam etseler dahi talep yetersizliğinden dolayı tekrar sıkıntıya düşeceklerdir.
kapitalizmi krizlere sokan derin çelişkilerinin en somut göstergelerindendir. toplumsal yeniden üretimi sağlayan kitlenin alım gücü düştüğünden tüketim düşer ve buna paralel üretim de düşer, üretim düştüğünde sermayenin karı azalır ve azaldıkça bunu firmalarda ihityaç duyulmayan işçileri işten çıkartma süreci başlar sonuçta alım gücü daha da düşer ve bu kısır döngü adı üstünde bir krizdir.
halkı direk ilgilendiren ürünlerde vergi indirimleri yoluyla vatandaşların harcanabilir gelirleri artırılıp ekonomide canlanma sağlanabilir.
ekonomi yönetiminin malesef uygulamadığı durum.
evet küresel krizde vatandaşlar desteklenmeli ama bu vatandaşa kömür ve makarna dağıtarak değil, vatandaşın üretimde yer alması ile ve üretilen mamulün takas yöntemiyle vatandaşa dağıtılması ile mümkün olabilecektir.