bugün

kendi ülkesinin sanat değerlerini beğenmeyen insandır.

belki de bu ülke o insanın ülkesi değildir. belki ekmek yediği kaba pisleyen bir insandır o.
(bkz: luka galanti)
yazarlık ve şairlik evrensel değildir. yazarlar ve şairler yaşadıkları toprakların şiirini, öyküsünü yazar. bu nedenle kendi topraklarının yazar ve şairlerini beğenmeyen aslında yazma eyleminden bir bok anlamayandır.
snop'luğu asalet ünvanı sanan züppe davranışı.
her şair ya da yazar kendi kültürünü yansıttığından dolayı iyidir. burada bizim yazarlarımız iyi diğerleri kötü demek abes olur.
tanım: kendi kaynağından bir kaç tane kitabı sonuna kadar okumamış kişidir.
eminim okusaydı bir sabahattin ali, sezai karakoç ya da attila ilhan ayrılamazdı onlardan.
şair ve yazarın vatanı yoktur, onların dünyası bizimki ile aynı değil.
evet belli bir coğrafyada dünyaya geliyorlar belki ama tabiatları itibariyla yazı yazanlar mutlaka birbirlerine benziyorlar.

o yüzden kendi ülkesinin şairi ya da yazarını beğenmemek gibi bir şey sadece kaprisli ve kompleksli insanların işi olabilir, tıpkı bunu yapanların çetelesini tutup istatistiğini çıkaranlarda görülen cehalet gibi.
Kimse kimseyi beğenmek zorunda olmadığından, eğer okumaya yeltenmiş ama yine de beğenememişse kimsenin hakkında atıp tutamayacağı kişi. MTV izliyorum, türkçe müzik dinlemiyorum tadında gezen ergenleri ise zaten kimse dikkate almıyor diye düşünüyorum.
türk edebiyatı dünyada hakettiği yerde olmasa da emsallerine kıyasla en önde olanlarındandır.türkiye çok önemli yazarlar şairler yetiştirmiştir.tüm imkansızlıklara engellere rağmen bu değerli yazarların şairlerin bir kısmı dünyaca meşhur olmuştur da. tabi eserlerinin pek bir edebi değeri olmasa da hatta intihalleri pek bir meşhur olsa da dünya genelinde şöhret yapılmış emperyal maşası çakma edebiyatçılarımızda var malum.