bugün

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (jci) nin uluslararası adıdır.

"Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (Junior Chamber International , JCI) 200,000’i aşkın üyesi ile 123 ülkede faaliyet gösteriyor.
JCI, dünya üzerindeki toplumlarda pozitif değişime ve gelişime katkıda bulunmak için gençlerin liderlik ve girişimcilik becerilerini, sosyal sorumluluklarını, ulusal ve uluslar arası dostluklarını geliştirme misyonunu taşıyor.

Türkiye’de de Genç Müteşebbisler Derneği ünvanıyla faaliyet gösteren dernek, bugünden itibaren “Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği” adı altında yenilenen yüzü ve yeni yönetim ekibiyle faaliyetlerine ivme kazandırarak devam etmeyi hedefliyor.

ilk kez 1988’de faaliyete geçen Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği, 1992 yılında başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarını 1994’te tamamlayarak bugünkü JCI Türkiye’nin oluşumunu gerçekleştirmiştir. 1996 yılında 11 şubeye ulaşan JCI Türkiye, aynı yıl Ankara’da yapılan JCI Avrupa Başkentler Toplantısı (ECM) ile ilk uluslararası organizasyonunu yapmış, ardından 1998 yılında düzenlenen Avrupa Konferansı’nda JCI Adana şubesi Türkiye’ye “Avrupa’nın En Başarılı Şubesi” ödülünü getirmiştir. Türkiye’yi 1997 (Servet Örmen) ve 2002’de (Meltem Şahsuvar) JCI Dünya Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil etmiş olan Derneğimiz, 2002 yılında istanbul’da düzenlenen JCI Avrupa Konferansı ile 1500 Avrupalı genç lider ve girişimciyi ağırlayarak ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmiştir. JCI Türkiye, 2005 yılında geliştirdiği ve şubelerin katılımıyla gerçekleştirdiği “Üniversitelerde Girişimcilik ve iş Planı Yarışması” ile JCI Avrupa Konferansı ve JCI Dünya Kongresinde “En Başarılı Gençlik Programı” ödüllerini Türkiye’ye getirmiştir. 2007 yılında ise bağlı olduğu uluslar arası federasyonun en büyük organizasyonu olan Dünya Kongresi’ne Antalya’da ev sahipliği yapan JCI Türkiye, 104 ülkeden gelen yaklaşık 3000 genç lider ve girişimcilerden oluşan yurt dışı katılımcıya Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği 2009 yılında Türkiye genelinde 29 şube ve 700 aktif üyesi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Junior Chamber International’ın Amacı

Junior Chamber international (JCI), dünyanın önde gelen liderlik ve girişimcilik organizasyonlarından biridir. JCI, üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar.Kendini genç lider ve girişimcilerin federasyonu olarak tanımlayan JCI, üyelerine toplumda pozitif değişimi yaratmaları için gerekli;

Kişisel beceri ve liderlik vasıflarını geliştirmelerini sağlar;
Sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhunu kazanmakta destek olur;
JCI, bireysel gelişimin yanında, takım çalışması ve dayanışmasını da ön planda tutar.

Amacımıza Nasıl Ulaşırız?

JCI üyelerine, aktif görev alarak liderlik becerilerini geliştirebilecek dört temel fırsat alanı sunulur;

Bireysel Gelişim Alanı:

Düzenli eğitim, seminerler ve liderlik akademileri ile liderlik ve girişimcilik becerilerini geliştirme.
JCI eğitim enstitüsü bünyesinde eğitmenlik kariyeri geliştirme; bunun için özel tasarlanmış eğitimlere katılma ve diğer üyelere eğitimler vererek, eğitimcilik becerilerini ilerletme.
JCI’ ın kişisel gelişim programlarının yerel bazda uygulanması (toplum önünde konuşma, münazara turnuvaları)
Üyelerin projelerde aktif rol ve liderlik sorumluluğu alarak, yaparak öğrenmeleri.
Toplumsal Alan:
JCI, UNESCO ile ortak yürütülen “Round the Cape” (üniversitede okuyan gençlerin beklentileri ve yönlendirilmeleri ile ilgili proje), gençlerin sigara kullanmamalarını amaçlayan “JCI Against Youth Smoking” gibi uluslar arası projeler üretilmiştir.
Her yıl, dallarında yaptıkları çalışmalarda en başarılı 10 Türk gencini ortaya çıkararak toplum takdirini kazanmalarını sağlamak ve çalışmalarını uluslar arası platforma taşımak amacıyla düzenlediğimiz TOYP “Top Outstanding Young Persons” yarışmamız, JCI istanbul şubesinin organize ettiği, JCI’ ın önde gelen toplumsal bir programıdır. Programın örnek teşkil ederek gençleri yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye teşvik etmesini hedefliyoruz.
Bu alandaki projeler genelde üyelerin yaratıcılığı ve duyarlılığı ile doğru orantılı bir biçimde toplumda pozitif değişim yaratmaktadırlar.
JCI izmir, “izmir’in Renklerini Keşfet” projesi, ve ödüllü projesi “Barış ve Gelecek Duvarı” ile toplumun genç bireylerine kendilerini ifade edebilecek alan sağlamakta ve onlara yeni ufuklar göstermeyi amaçlamaktadır.

Uluslararası Alan:
Junior Chamber üyeleri, dünyanın her yerinde aynı sıcaklığı ve ilgiyi hissedebilecekleri diğer Jaycee dostlarına sahiptirler. Her yıl yapılan bölge ve dünya konferanslarında bizlerle ortak heyecanı paylaşan diğer binlerce Jaycee ile gün boyu aynı salonda eğitim alıp, geleceği tartışıp, kalıcı arkadaşlıklar kurabilme fırsatımız ile iş imkanları yaratabilme imkanımız bulunmaktadır. Yani sınırsız dünya, sınırsız dostluklar, JCI aracılığıyla üyeler, hem kendi dünya görüşlerini zenginleştirmekte hem de ülke ve şehirlerin tanıtımını bizzat yapma imkanına sahip olabilmektedirler.
Ayrıca ülke ya da şehir bazında yapılan twinning anlaşmaları ile sınırları aşan projeler üretilebilmektedir.
1996 senesinde JCI izmir şubesi JCE Fransa’nın De pays Niçois Şubesi ile, 2005 senesinde JCI Maastircht (Hollanda) ile ve 2007’de JCI Münih (Almanya) ile kardeş şube (twinning) anlaşması imzalamış ve bu şubelerle dayanışma ve ortak projeler içinde olmuştur.

iş Dünyası Alanı:

Uluslararası boyutta 200.000 Jaycee’ nin üye olduğu International Business Network (IBN) sayesinde üyeler arasında ticaret ve iş ortaklığı yapılabilmektedir. Üyelerimizin yurt dışında veya içinde, National Business Network (NBN) ile Pazar arayışları, iş olanakları yaratma arzuları derneğimizin sunduğu verimli bağlantılarla daha geniş çaplı ve güvenilir standartlarda gelişmektedir.
Ayrıca, her ay iş dünyasından değerli konuklar tecrübe ve başarıya giden yolda deneyimlerini bizlerle paylaşmaktadır.Jaycee iş akademileri ve şubelerin yaratıcılıkları sonuçlarında oluşan girişimlerle, üyeler kendilerini iş dünyasında güçlü hissederler. Özel sektör ve kamu kurumları ile yapılan ortaklaşa organizasyonlar, sayesinde özellikli bir network imkanı sunarlar.
Bir JCI programı olan “En iyi iş planı” yarışması, grişimcilerin gelişmelerine katkıda bulunur.
JCI istanbul bünyesinde sunulan eğitimler, kişisel gelişimin yanında, iş dünyasındaki gelişimi de destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Proje yönetimi ve iş planı eğitimlerine ek olarak,JCI’ ın “Dünya ticaret oyunu” iş dünyasında çalışanların stratejik düşünme ve takım çalışmasını desteklemeye yönelik tasarlanmıştır."

http://www.jcizmir.org/jci-nedir/ linkinden alınmıştır.