bugün

ipek ongun kendi kitaplarını öve öve bitiremez.gulten dayioglu'nun kendini övmesine gerek kalmaz çünkü kitaplarını okuyan insanlar onu yeterince överler.
ipek ongun kendini büyük bir devrimci olarak niteler. ipek ongun'a göre o türkiye deki ilk gençlik yazarıdır.ne zamandır yazarlık çocuklara saçmasapan öğütler vermekten ve onların beynini saçmasapan batı özentisi düşüncelerle doldurmaktan ibaret olduysa...gulten dayioglu ise kendine niteleme gereği bile görmez çünkü kendini övmenin ona hiç birşey kazandırmayacağının farkındadır ayrıca ona çevresinden aldığı övgüler yeter zaten.
ipek ongun okurlarına hiç bir katkı sağlamaz.hatta onların psikolojilerini bile bozabilir.kitaplarının hitap ettiği ergen kızlar ergen kizlarin msn nicklerinden de anlayacağımız üzere oldukça hassas bir dönemden geçmektedirler. onların hayal dünyasını abuk-subuk fikirlerle ve aşk maceralarıyla köreltmekten başka bir işe yaramayan kitapları onlara pek yarar sağlamaz.gulten dayioglu ise sadece gençlere değil. 7'den 70'e herkese hitap edebilecek bir anlatıma sahiptir.bundan dolayıdır ki pek çok okur kitlesi tarafından sürekli takip edilmektedir.gulten dayioglu ise ipek ongun'un aksine gençlikle ilgili konuları daha sade ve dikkat çekici bir anlatımla açıklar ve kitaplarında ipek ongun gibi sürekli gençlerin hayal gücünü köreltmekten çok onların hayal dünyalarını genişletir.

(bkz: ipek ongun)
(bkz: gülten dayıoğlu)
aradaki farkı siz görün.
ipek ongun kitaplarında, süper kişilikli,herkesin sevgilisi,asla hata yapmayan, yapsa da bi nedeni olan, davranışlarında hiç bir kusuru olmayan kişiler geçerken;
gülten dayıoğlu kitaplarında , halkın arasından, her kesimden,acı çeken, hata yapabilen ,gülen ve ağlayan , daha insanımsı kişilerden oluşur.
ipek ongunun amacı, gençlere güzel bir dünya sunmak, onları hayatın çok güzel olduğuna inandırıp, onları yaşama sevinciyle doldurmak olup ;
gülten dayıoğlunun amacı ise olduğu gibi hayatı anlatmak ve çocuklarımızın bu gerçekleri bilerek büyümesini sağlamaktır.
iki yazar da çok başarılıdır ve kendi hayran kitlelerini oluşturmuştur..bu da ortak özellikleridir.