bugün

ilgili kanun incelenirse büyük bir yalan olduğunu herkesin görebileceği yalandır.

http://www.dunyabulteni.n...yonelik-kanunun-maddeleri

bu linkte ilgili kanun günümüz diline çevrilmiş. orjinal metinde kullanılan ifade "mündebiç"tir. yani hilafet türkiye cumhuriyeti hükümetine ve meclise devredilmiştir.

bu durumda "hilafet kaldırıldı" diye tatava etmenin manası nedir? madem ki hilafet yetkileri hükümet ve meclistedir, tüm islam alemi hükümet ve meclisimiz ne diyorsa itaat etsin!

ha, itaat etmiyorlar mı? eh o zaman hilafet hilafet diye tutturmanın manası nedir?
(bkz: yürü kim tutar seni)
laik bir meclis halife olabilir mi? laikliğe aykırı değil mi?
değilse tbmm hilafet yetkilerini kullansın.
benim boynum kıldan ince. ama hiç bir makam dine aykırı hüküm veremez o ayrı.
kimisinin laikliği ileri sürerek doğru olduğunu iddia ettiği yalandır.

yahu halife kimse onun dedikleri geçerli değil mi? esasen halife millettir ve de milli irade laiklik istemektedir.

dediğimin en açık ispatı 15 temmuz darbe girişiminde yaşananlardır. şeriat istediğini mısır'daki sağır sultanın bile duyduğu fetöcüler darbe yapmaya kalkınca, içinde kendilerine "şeriatçı" diyenlerin de bol bol bulunduğu milli irade şahlanıp, bu girişimin, yani şeriatın önünü kesti.
neresini anlamadık ?

"Madde 1-Halife görevinden alınmıştır. Halifelik, hükümet ve Cumhuriyet’in anlam ve kavramı içinde esasen mevcut bulunduğundan hilafet makamı kaldırılmıştır."
kimisinin madde 1'i ileri sürerek doğru olduğunu iddia ettiği yalandır.

bir bakalım şu madde 1'de ne deniyor?

aynen yukarıda ifade edildiği gibi "halife görevinden alınmıştır" deniyor. e bu mesele mi? islam tarihi boyunca halifeler defalarca görevlerinden alındılar.

tarihte örneği olmayan ise "hilafet makamı kaldırılmıştır" ifadesidir. önceki ifadelerde "hilafetin esasen cumhuriyet yönetimi içinde mevcut olduğu" beyan edildiğine göre, "hilafet makamı kaldırılmıştır" ifadesinden anlaşılması gereken "bir şahsa tahsis edilmiş hilafet makamı kaldırılmıştır"dır. böyle olması islam'a aykırı mıdır? hayır tabi ki! kuran'da işlerin şura ile yönetilmesi gerektiği ifade edilir. ne kuran'da ne de hadislerde "bir kişiyi seçin ve tüm yetkiyi ona verin" manasına gelen tek bir ifade yoktur.

velhasıl atamız hilafeti islam'a en uygun şekle sokmuştur o kadar.