bugün

bu takıntılar tıp dilinde obsesyonlar olarak bilinir ve bir çok çeşidi mevcuttur. Kişinin aklına istemeden gelen düşünceler, hayâller veya dürtülerdir. Kişi bunların saçma olduğunu bilir, ama kafasından uzaklaştıramaz. Çocuklar bâzen bu takıntıların saçma olduğuna dâir ayrımı gerçekleştiremeyebilirler. Bu takıntılar gün içinde bir saatten fazla zaman alır. Kişinin soysal, akademik ve meslekî uyumunu bozar.
Sayma kompulsiyonları: Kişi yolda giderken araba plâkalarını okur ve sayar. Merdiven basamaklarını veya adımlarını sayar. Sohbet ederken aklından ikişer veya üçer atlayarak sayma ritüelleri gerçekleştirebilir. Bunları yapmazsa gerginlik duyar.
kendimi en son şekerlikteki küp şekerleri döküp döküp sayıp olmadı baştan yaparken yakaladığımdan beri korktuğum durumdur.
Allah kahretsin ki şahsımda olan sıkıntıdır. Ulan bu sefer saymayacağım diyorum ama yine yolun sonunda o lanet basamakları saymış oluyorum.
illetlerdendir. bende de kağıt paralardaki Atatürk kafalarını aynı hizaya getirme hastalığı var. manyağım zaten ben.
illettir. kendimde var sanırdım. yalnız değilmişim. karşim.
herşeyi sayarsınız bulunduğunuz ortamdaki kişileri yada sokaktaki park halindeki arabaları yani hiç bir amacı ve mantığı yoktur ama kendinize engel olamazsınız.psikiyatri doktoru ile görüşülür ve daha düşük seviyeye indirilir.
(bkz: obsesif kompülsif bozukluk)
(bkz: Kibrit sayma hastalığı)

(bkz: ortalama 40 çöp)