bugün

satranç, okey, tavla gibi şeylere yönel.askerde gün erken başlar ve geç biter.kafanı dinleyebileceğin tek zaman dilimi yat iştimasından sonra karanlık gökyüzüne bakerken içtiğin sigaradır.bunun yanında 1 yıl sana 6 yıl gibi gelir.kaçak yollara başvur kaçak vodka veya visky.arkadaş edin ama çok fazla edinme kafa yapına uygun değillerse bunlar ileride seni sıkabilir yorabilir.hergün hamama git.atabildiğin kadar stres at.bol bol kitap oku.100 den sonrası daha sıkıntılı geçecek.şafağın 60 geldiğinde sibiryada ki kürek mahkumlarından daha kötü bir halde olduğunu anlayacaksın.
gece koğuşçusu olmak ciddi askerliği çabuk bitirmekte. sonlara doğru şafak sıkıştırma diye bir tabir vardı sanıyorum uzun dönemlere özgü bişi olsa gerek.
komutanlarla şakalaşmak.
özellikle el şakası ve küfürlü konuşmalara bayılırlar.
sonra bir ömür şafak attırırsınız.
kantinci olun.
kantinci olarak sürdürülmesi gereken askerliktir. nitekim celp aylarının nasıl geçtiğini hissetmiyorsunuz bile.
Ziraat bankası çekmeköy şubesinde 15 dakikada 5 sigara içen badem bıyıklıyı gözlemlediğim için sigara içmek olarak yanıtlanabilecek soru.
(bkz: zma) şöförü olmak. Kendimden biliyorum.
alışıp rutine sardırmak. rutin olan çabuk biter.