bugün

1986 modeller neslin son temsilcisidir. Corum aksanı ingilizce ile fizik, kimya, biyoloji, matematik öğrenmeye mahkum edilmislerdir.
olay son yıllarda geçiyorsa adam olmayacak nesildir.
Biyoloji ve Fizik hocaları Pakistan'dan transfer nesildir.

Bu nesilden ünlü doktorlar, bilim adamları ne bileyim mühendisler değil de ünlü sosyologlar, hukukçular, işletmeciler, yazarlar, felsefeciler çıktıysa bu Pakistanlı hocaların zaferidir. Zira zaten bozuk olan şiveleri, zorlu fizik ve biyoloji terimleriyle birleştiğinde ortaya abala gübele bir şey çıkmış, öğrencilerin büyük çoğunluğu fen lisesi sınavlarında (sorular Türkçe çıktığı için) çuvallayıp, üniversite sınavlarında sözel bölümlere yönelmişlerdir.
1980 sonrası dönemde en nitelikli ortaöğretim tedrisatından geçmiş nesildir. o zamanlar büyük şehirlerde bir elin parmakları kadar, nispeten küçük şehirlerde ise bir veya iki tane anadolu lisesi bulunurdu. hazırlık sınıfını geçenin akıcı bir şekilde ingilizce konuşup söyleneni anlayabildiği, ortaokul kısmında matematik ve fen bilgisi derslerinin bir tek türkçe kelime kullanılmadan işlendiği bir dönemdi. bu nesil, anadolu lisesini kazandığını gazetelerde yayımlanan listelerde aday numarasını görerek öğrenmiştir.
ergenlik dönemine bir arada girmiş nesildir.
çocukluk arkadaşları kiminin ilk aşkı olmuştur.
o okulun kültürünü yaratmışlardır.
hocaların kasmasına, derslerinin ağırlığıyla birlikte
birbirini en iyi anlayan, geyiğin dibine vuran arkadaşlıkları görmüşlerdir.
oraya çocuk olarak girip, geleceği kucaklamaya hazırlanan gençler olarak ayrılmışlardır.