bugün

siz seçkin uludağ sözlük yazarları için aşağıda tanımıyla birlikte yapacağım faaliyettir.

öncelikle burda kastedilen hiç izlememiş bir insana 5000'e yakın amerikan filmini yaklaşık 5 dakikayı bile bulmayacak bir okuma süresinde, filmi izlemiş etkisi yaratmaktır.

iyi seyirler dileriz

birinci film türümüz: burdaki film türü ile yaklaşık 2000 filmi hatim etmiş olacaksınız.

karakter x saçı bok gibi ve kabarık, kalın çerçeveli gözlüklü, dişleri telli bir kızdır. y okulun futbol takımının (bunların futbol dediği amerikan futbolu) kaptanıdır. x y'ye aşıktır, tabi şeklen malı andırdığı için y hiç sallamaz x'i. y okulun baş ponpon kızı z ile çıkmaktadır.z durmadan zavallım x'e çatar alay eder. özellikle de okulun koridorunda onların bi meşhur dolapları vardır orda kıstırır x'i bu z. x birgün yeter lan der ve saçını yaptırır, gözlüğü atar, diş tellerini çıkartır. at gibi kız olur monacoyayım. bi de iyi dans eder falan. ponpon kızlıkta z ile kapışır hatta z'yi geçer böyle olunca Y'nin dikkatini çeker. macşiıld koleji partisinde y ile x yakınlaşıp dudaktan öpüşür sevgili olurlar. ve o sırada Z'de bi mallık yapar rezil olur herkese.

ikinci film türümüz: burada 1500'e yakın filmi izlemiş olacaksınız.

x deli vücutlu erkektir y ise taş gibi at gibi kızdır. cillop gibi arabada rock müzik eşliğinde bunlar sevişe yiyişe tatil ve rahat sex için evergreen rocks'a yol alırlar. yolda efendi bi tipli otostopçu z'yi araçlarına alırlar. z başta insan gibi muhabbet eder, fakat bi anda piç silah çeker. araba yuvarlanır şarampole. x hemen y'yi çıkartır enkaz halindeki araçtan. z piçi ölmüştür. x ile y telefon etmek isterler polise ama telefon çekmez tabi. lan o ölü dediğimiz z bir anda çıka gelir. x ile z dövüşürler z x'e bi bıçak darbesi indirir. z x'e tam öldürücüyü son darbeyi de yapacakken Y, z'nin enseye küreği indirir. y yaralı x'in dudağından öper ve her şey yoluna girecek deyip hemen geri döneceğini söyler. sonra y gider bi benzinciden telefon açar polis de gelir ambulans da. x hastaneye kaldırılır z'de işte öldüyse hastaneye ölmediyse hapise, şerif gelir kızımız y'nin omuzuna battaniye atar.

üçüncü film türümüz : burada da 1500'e yakın filmi devirip toplamda 5000 filmi izlemiş olacaksınız.

x çok kapitalist bi adamdır, ölmüş olan karısından kalma bunun kızı y ise son derece sosyal yardımcı bi kızdır. keriz gibi 1 milyon doları falan bağışlar derneklere. z'de x'in sevgilisidir ve adamı düşün bak sevişmenin ortasında bile y'ye karşı doldurur. adam taş gibi z'yi de tam seks ortasında sırf kızı y hakkında iki kelam etti diye şe etmeden bırakacak kadar taşaklıdır. ondan sonra y ile z hep tartışır. y z'ye orta parmağını gösterip fahişe der. film boyu böyle atışır bu iki karı. sonra y z'nin başka erkeklerle vuruştuğunu babası X'e videoyla birlikte ispat eder. babası z'yi kovar. sonra her şeyin para olmadığını anlar ve kapitalist zihniyetten sıyrılıp sosyal yardımcı kişi rolüne bürünür. filmin sonunda x ve y kolkola kurdukları hayvan barınağında köpeklere et atarlar.
marifet değildir.
zor olandır .
Bir de şöyle bir şey var ; iki çocuk anne babaları ayrı büyük çocuk erkek 12 13 yaşlarında , küçük çocuk kız 9 10 yaşlarında. Kadın başka bi adamla sevgili , adam sefil bir hayat yaşıyor. Filmin sonunda adam çok kahramanca bir şey yapar kadının sevgilisini ezer. Kadınla adam öpüşür bütün aile birbirine sarılır.
10000 e yakın amarikan filminin özetidir.
(bkz: amerikan filmlerinde hep amerikalılar kazanır)

(bkz: türk filmlerinin özeti)
(bkz: fatmagül hep suçlu bulunur) ve de (bkz: her filmde en az bir adet fatmagül bulunur)
yaklaşık 2000'e yakın bir film özeti ile daha karşınızdayım.

dördüncü film türümüz : x cia'de görevli bi kardeşimizdir. birgün eve bir gelir ki karısı kızı öldürülmüş. x dellenir haliyle, bunu yapanın y yani meksikalı uyuşturucu baronu olduğundan emindir, çünkü durmadan y'nin çetesine operasyon düzenliyordur x. x şefi z'den y'ye öldürücü operasyon düzenlemek için yetki ister. işte bu şef z ise hayır der, ona dokunamayız. çünkü y amerikan senatosunda taşak sahibi biridir, kendisinin de alehine olur y'nin başına iş açmak. x derhal cia'e istifa dilekçesini verir bunu gören şef z "hey x sorunun nedir senin der" x ise cevap olarak 750 filmde " git kendini becer der" diğer 750'e yakın filmde de " canın cehenneme der" ve bunu z'ye söylerken kapıya doğru geri geri yürür. ondan sonra x, y'nin mekanını basar, çok yara alır y'nin köpeklerinden, fakat robocop edasıyla yoluna devam eder ve y ile karşılaşır. y öldürüleceğini anlayınca viski doldurur kendisine, bi 3-5 dakka muhabbet ederler ve x y'yi alnından indirir. hemen cia'den adamlar gelir, y'nin x'in ailesini katlettiği balistik incelemeler sonucu ortaya çıkar. y'nin şatoda uyuşturucular bulunur. şef z'nin y ile ilişkilerini tespit eden cia'in zenci müdürü bay bipski , şef z'yi hapse tıkar. x'i tekrar cia'e alır ve onu şef yapar. x'in evinde duşa girdiği sahne ile film sona erer.
arttırıyorum;

beşinci film türümüz: eşcinsel temalı film sayısı az olduğundan yaklaşık 100 filmi özet geçiyoruz.

filmimizde x ve y hemcinsdir(%98'i erkek eşcinsellerle ilgili filmlerdir.) bu ikili bir şekilde arkadaş olurlar. x eşcinsel olduğunu bilir ya da bunu ortaya çıkarmaya y'den daha yakındır. y ise daha popüler, kız arkadaşı olan, muhtemelen sporcu bir kişidir. arkadaşlıkları ilerler ve bir gün bunlar sohbet ederken öpüşürler. (filmlerin yarısında tam x y'yi öperken y onu iter sonra pişman olur. bu kez y x'i öper) öpüşme sonrasında x mutlu mesut gezerken y yaptığından pişman olur ve en kısa zamanda x'i halka açık alanda 'ben gay değilim, seni pis gay' deme suretiyle aşağılar. sonra yine yaptığına pişman olur, yakın arkadaşıyla filan konuşur ve sonunda hissettiği gibi yaşamaya karar verir. x'in yanına gider ve x hemen onu affeder. filmlerin sonu ise iki türlüdür. film olumlu mesaj içeren bir filmse ikilimiz sonsuza kadar mutlu yaşar, değilse eğer ikiliden biri ya intihar eder ya da öldürülür. diğeri onun üzüntüsüyle yaşar.
altıncı film türümüz: (korku-gençlik) yaklaşık 1000 film

filmimizde bir grup genç (yaklaşık 5-6 kişi) biraraya gelip rahat öldürülebilecekleri bir ortam yaratırlar. ( kimi zaman perili bir eve kapanarak, kimi zaman kampa giderek, kimi zaman bir okulun öğrencisi olarak, kimi zaman da rüyalarda buluşarak) genellikle bu gruplarda kız ve erkek sayısı eşittir ve hepsi de birbirlerine yazıyorlardır. bunlar öpüşür, koklaşır, uyuşturucu filan alırken birden en şişman ve gözlüklüden başlayarak, en iri memelisine, oradan sevişken erkeklere, erkek gibi kıza derken teker teker öldürülmeye başlarlar. sona hafif saf ve iyi niyetli kızımız ile onun potansiyel erkek arkadaşı kalır. katil kızın erkek arkadaşını da ya öldürür ya da bayıltır ve böylelikle yarım saat sürecek bir kovalamaca başlar. kızımız sürekli kaçar ancak asla kurtulabileceği yerlere kaçmaz. halka açık alanlar dururken boş evlere girer, eğer zaten evdeyse çatıya doğru kaçıp kendini iki kapısı olan bir odaya kilitler. sonunda katil o arkası dönükken diğer kapıdan girip onu yakalar ancak onca genci öldürmüş seri katilimizin gücü bacak kadar kıza yetmez. bıçakla bir iki yerini çizer, merdivenlerden tırmanırken bacağına yapışıp aşağıya çeker, tam üstüne eğilmiş onu öldürecekken kız yerden bulduğu bir demiri/bıçağı katilin kalbine yakın bir yerine sokar ya da kızın aslında ölmemiş olan erkek arkadaşı son bir hamleyle katili öldürür. o da olmazsa polis gelir. kızımız bir kabustan kurtulmuşken bir anda öldüğü sanılan katilin ortadan kaybolduğu farkedilince bir anlık bir buhran geçirecek gibi olsa da bu asla kızımızın bir ambulansın arkasına battaniyeye sarımış bir şekilde oturmuşken erkek arkadaşıyla -kırmızı mavi polis ışıkları eşliğinde- romantik romantik öpüşmesine engel olamaz. film kızımızın serinin bir sonraki filminin henüz başında hunharca öldürüleceğini bilmeden, zafer kazanmış bir edayla olay yerine bakmasıyla biter.
looserların dirilişi adında bir film çekilerek başarılabilecek bir olaydır.
sekizinci film türümüz action.evet aksiyon değil action.(yaklaşık 1250 film)

kahramanımız operasyonlarda kendi başına hareket ettiği ve amirlerini dinlemediği için ordudan atılmış eski bir askerdir.şehir dışındaki müstakil evinde köpeği rex ile sabah-akşam cornflakes yiyerek,baseball maçı izleyerek cool cool yaşamaktadır.bir gün uzaylılar dünyaya saldırır ve kahramanımız sırf eski karısından olan kızı tehlikede diye bütün uzaylıların azına s.çar.sonra tekrar eve döner.köpeği rex yüzünü yalar.film biter.
dokuzuncu film türümüz:(romantik komedi) 1500+ filmin özeti.

x kızımız iddiasız bir güzelliği olan, kendi halinde bir kızdır (yaklaşık 500 filmde şarkıcı olma heveslisidir.) okulun ya da iş yerinin asi (ve hayat üzerine fikirlerini uzun uzun anlatan) kızı en yakın arkadaşıdır. bu ikisi kendi hallerinde uzaylı gibi takılırken x y'yi görür. hemen yerinde zıplayıp abuk subuk el hareketleri yapmaya başlar. en iyi arkadaşı da gözlüklerinin altından çocuğu dikizleyip x'i onaylar. y yakışıklıdır ama kendini beğenmiş değildir. sarışın, uzun boylu bir sevgilisi vardır ama sevgilisi onu duygusal olarak tatmin edemiyordur. kısa zamanda x ile dost olup -sevgilisi ile ilgili olanlar da dahil- sırlarını onunla paylaşır. bu sırada sıklıkla elini x in omzuna dolar ve ''sen de olmasan... beni bir tek sen anlıyorsun gibi laflar eder.'' günün birinde sarışın sevgili y'ye kazık atar ve ayrılırlar. bu bahaneyle x ve y daha fazla yakınlaşır. hatasını anlayan sarışın sevgili y'ye yeniden sırnaşır ve tam öpüşürlerken x onları görür. koşarak kaçar. y ise sarışın kıza x'i sevdiğini söyler ve x in peşinden gider ancak onu yakalayamaz. y'nin x'i yakalamaya çalışırken olan olayları ve geçen günleri duygusal bir müzik eşliğinde izleriz. bu sırada x birkaç eşyasını alıp en iyi arkadaşının yanına taşınmış ve ısrarla çalan telefonları açmamaya da yemin vermiştir. en iyi arkadaşı onu belli aralıklarla kapı eşiklerinden izler ve kafasını umutsuzca iki yana sallayıp gider. müzikle geçen birkaç dakikanın ardından x bir karar vermiştir. çok önceden teklif edilen iş teklifini kabul edecek ve başka bir şehire taşınacaktır. tam eşyalarını toplamaya başlamışken y gelir, kapıyı en iyi arkadaş açar ve y'ye oradan hemen kaybolmasını söyler ama y gitmez ve içeri girer. x'e olanları anlatır. x önce tek eli belinde, diğer ali de alnında olanları dinler ve anlamsızca kafasını sallar ve sonra birkaç gereksiz soru sorar. birkaç dakika sonra ikisi de gevşemiştir. birbirlerine dolanıp öpüşürler. o sırada en iyi arkadaş gelir, onları öpüşürken görünce güler. kamera açılır, evin dışına çıkar ağaçları, bulutları filan gösterir ve son olarak açık mavi gökyüzünün üstünde yönetmenin ismi gözükür.
(bkz: hey hey hey dostum senin sorunun ne)
(bkz: sen emilynin joe su musun)
gözlüklü ve şişmansan sakın kampa gitme,

uzaylılar gelirse rahat ol amerika kurtarır,

vietnam savaşı aslında kazanılmadı ama biz öyle diyoruz,

mecbur kalmadığın sürece metro'ya binme her şey metroda oluyor,

terk edilmiş bir otelde kalma,

maçlar son saniye oyunuyla mutlaka kazanılır kafana takma.
aksiyona doyacağınız, nefes kesen bir macera ile yeniden karşınızdayım. 500 filmi devireceğiz 1 dakika içinde

bilmeminci film türümüz: x hapisanede 6. yılını geçirmektedir. suçu da tecavüzdür sabahtan akşama kadar dambıl ile halter ile kas yaparak it gibi bir vücuda sahip olmuştur. X'in kolunda kuru kafa dövmesi vardır ondan sonra bunun belli bir karizması vardır kodeste, bir nevi reisdir bu x. ondan sonra temiz yüzlü efendi ama kaslı fakat x'e nazaran daha az kaslı olan y de hapise düşer. x buna yemekhanede laf çakar, yemek dolu tepsisini döker, ya da basket maçında dirsek atar falan. insanca kodes dostluğu yapmak var iken x durmadan y'ye çatar. y yumruklara sinirlenir ama efendiliğindendir ki ses etmez pek. lan bi gün x gelir y'ye "ulan ben senin o karını o kızını" diye söver çok ağır, işte o zaman öğreniriz ki y'nin karısı kızı öldürülmüş, y de ilgili kişilerden intikam alıp öldürdüğünden ötürü haliyle o da suçlu olmuş ve de ceza almıştır. ve x'de bir tecavüz suçlusu olduğundan y artık x'i götünden kan almaya karar kılar. bir daha karım ve kızım hakkında tek söz edersen senin kitabını sikerim vari bir laf eder. x dellenmiştir hemen yumruğuna sarılır. fakat işte y bloke eder yumruğu ve x'în enseye voleyi koyar. iki vole de yüzüne çakar ve x bayılr. işte neyse y artık reisdir hapishanede.

birgün bizim x hapisanede bütün sapık dostlarını yanına alarak isyanı çıkarır. bir polis öldürülür 16 tanesi ise rehin alınır."x eğer 48 saat içinde buraya bir helikopter ile 10 milyon dolar getirmezseniz tüm bu aynasızları öldüreceğini" deklare eder . kaos ortamına dönmüştür hapisane. kahramanımız y'ye ise emniyet şefi bay waterman tarafından "isyanı bastıracak operasyona katılması ve operasyonda tam komuta yetkisi verilmesi, bu isyanı sadece y'nin yardımıyla bastırabilecekleri" teklifini alır. y ve yanına verilen 10 özel harekat timi ile opersayon başlar y siker atar ortalığı rehineler ve x in olduğu koğus 124'e baskını yapar herkes kurtulur x de yolun sonuna geldiğini anlayınca gene y'nin ölmüş karısı ve kızına söver. y onu oracıkta döner tekme ile bayıltır. isyan bastırılmış rehineler kurtarılmıştır. cnn bbc nbc ve trt şeş'in basın muhabirleri halk kahramanı y hapisaneden evine dönerken onunla söyleşi yapmak için birbirlerini paralar.

y'nin sahilde güneşin doğuşuna yaptığı koşu ile film sona erer.