bugün

2016 yılında meydana gelmiş önemli olaylardır.

OCAK:
Yeni umutlarla ve hayallerle başlanılan yeni yılın ilk ayında kötü haberler art arda geldi. 12 Ocak’ta, Sultanahmet Meydanı’nda, IŞiD militanının üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu, saldırgan dahil toplam 13 kişi hayatını kaybetti. Kanlıca’daki evinde sabah sporu yaparken kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ŞUBAT:
17 Şubat 2016’da Türkiye’nin kalbi Ankara’da, PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalleş saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti.

MART:
2016 yılının Mart ayı Türkiye ve dünyadaki terör saldırılarıyla geçti. 13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta gerçekleşen bombalı saldırıda ikisi saldırgan 38 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca istanbul istiklalde patlatılan canlı bombada 5 kişi yaşamını yitirdi. Terör Avrupa’nın başkenti Belçika’yı da kana buladı. Havalimanı ve Metroyu hedef alan terör saldırıları Türkiye ve dünya gündemine ilk sıradan girdi.

nisan:
2016 yılının en sakin geçen ayı Nisan oldu. Nisan ayının en çok konuşulan başlıkları Vodafone Arena’nın açılışı ve Türkiye’nin 4.5G’ye geçişi oldu. 4.5G’ye geçişle teknolojide yeni bir çağ atlayan Türkiye, internet hızını 10 kat artırdı. Nisan ayının bir diğer önemli olayı Beşiktaş’ın üç yıllık stat hasretini bitirmesi oldu. 10 Nisan’da devlet protokolüne açılan Vodafone Arena’da ertesi gün ilk resmi maç yapıldı. ayrıca kırıkkale silah fabrikası müdürü mpt sırlarını satarken yakalandı.

MAYIS:
AK Parti’nin Mayıs ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’unda hükümeti kurma görevi Binali Yıldırım’a verildi. Binali Yıldırım, kabinesini cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunup mecliste güvenoyu alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 27. Başbakanı oldu.

haziran:
Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nde tamam mı devam mı referandumundan dünyayı şoke edecek bir sonuç çıktı. Referandumda halkın yüzde 51,9’u AB’de yerimiz yok dedi. muhammed ali hayatını kaybetti. veznecilerdeki patlamada 11 şehit. türkiyenin ilk seri katili atalay filiz izmirde yakalandı. atatürk hava limanı nda 3 canlı bomba patladı, 44 kişi hayatını kaybetti.

temmuz:
giresunda askeri helikopter düştü 7 şehit. fransada terör saldırısı 84 ölü. 15 temmuz gecesi halk darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. 240 kişi yaşamanı yitirdi. ülke genlinde ohal ilan edildi. hakkari çukurcada çatışma 8 şehit.

ağustos:
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kuvvetlerindeki seçkin birliklerinden oluşturulan Müşterek Özel Görev Kuvveti, 24 Ağustos sabahı Suriye’nin Cerablus bölgesini IŞiD teröründen temizlemek için operasyona başladı. Yaklaşık dört aydır süren operasyonlarda 38 şehit verilirken binlerce terör yığınağı ve terörist imha edildi. putin ve erdoğan uçak krizinden sonra il kez bir araya geldi. gazi antepte düğüne terör saldırısı 57 can kaybı. cizrede bombalı saldırı 11 şehit.

EYLÜL:
Hababam Sınıfı’nın Damat Ferit’i, Yeşilçam’ın efsanevi aktörü Tarık Akan 16 Eylül’de hayata gözlerini yumdu. Kış Saati uygulaması yürürlükten kaldırıldı.

ekim:15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda beşinci kez toplanan Bakanlar Kurulu, MGK’da alınan OHAL’in 3 ay daha uzatılması yönündeki tavsiye kararını ele alındı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL’in 90 gün daha uzatıldığını açıkladı. Hakkari Şemdinli'de karakola saldırı: 10 şehit.

kasım:ABD, tarihinin en baş döndürücü seçim kampanyasını geride bırakarak 45’inci başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sonuçları kuşkusuz herkes için sürpriz olurken ABD’nin yeni başkanı Cumhuriyetçi aday Donald Trump oldu. Derik Kaymakamı muhammed safitürk hain saldırıda şehit oldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 19 şehit. Fidel Castro 90 yaşında öldü. Brezilya birinci lig futbol takımı Chapecoense Real'in futbolcularını ve çok sayıda gazeteciyi taşıyan uçak düştü: 76 ölü. Adana Aladağ'da yurt yangını 12 kişi hayatını kaybetti. Erdal Tosun trafik kazasında öldü.

aralık:2016 yılı terör olaylarıyla başlayıp terör olayları ile bitiyor. Terörün çirkin yüzü, yılın son ayında kendini bir kez daha gösterdi. Beşiktaş Bursaspor maçından bir saat sonra, Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen çifte terör saldırısında 45 vatan evladı hayatını kaybederken, Türkiye’de bir günlük ulusal yas ilan edildi. Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısının yaralarını saramadan hainler Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri hedef aldı. Halk otobüsünün geçişi sırasında bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 14 askerimiz şehit oldu. ayrıca rus büyük elçi Andrey Karlov bir çevik kuvvet polisi tarafından öldürüldü.

2017 yılında bir daha bu olayları yaşamamak temennisiyle.