bugün

Ilk yari finali atlattiktan sona ikinci yari final icin de tahminleri yapmak gerekir tabi, bir de direk finalde yarisacak sarkilardan bahsedeyim biraz.
Ikinci yari final daha iyi sarkialrin yarisacagi ve daha heyecanli gececek olandir.
Litvanya ile baslar.

Litvanya(This Time): Bu kez de olmamis be Litvanya, bu kez bir duet ile katilmislar ama yillardir vasat ve finali dahi zor gorme geleneklerine devam edecekler gibi
Irlanda(Playing with Numbers): Final yapabilme sansi olan yavas tempoda hos bi sarki, en azindan ilk yari finaldeki slow sarkilar gibi sikmiyor ama sanssizligi ikinci yari finalde yer almalari, belki ucundan kacirabilirler.
San Marino(Chain of Lights): Yillardir sirin sirin sarkilar gonderen ama kucuk bi ulke olmasinin ve politik oylar alamamasinin da etkisi ile pek de basarili olamiyorlar, Bu sene ise belli ki ne sarki yapacak ne de soyleyecek biri kalmis ulkede. Sarki ile ilgili karari da zaten 4 ve 6. saniyeler arasinda kendileri cevap vermisler.
Karadag(Adio): Abimizin guzel sesi var, hafif de Balkan havalari var sarkida ama bu yari finalde is yapmaz.
Malta(Warrior): Bu sene Warrior ismini koyan finale adini yazdiriyor ama finalde orta siralardan daha otesine gecemez herhalde,baska yil olsa final yapamayacak sarki ama bu yil malum.
Norvec(A monster Like Me): Isvec ve Estonya'nin Kuzey blogundan alacagi oylari bolebilir ve diger ulkeler icin tabiiki guzel bir durum bu. Tek basina guzel bir sarki gercekten finali hak ediyor ama komsu oylari ile ilk 10 da yapacaktir haketmedigi takdirde, yine de bu senenin dinlenilebilecek sarkialrindan biri.
Portekiz(Há um mar que nossepara): Latin ulkelerinin sevecegi bir sarki ama diger ulkeler icin ayni seyi soyleyemeyecegm, vokal de sarkinin yaninda ufak kalmis sanki. Belki ilk yari finalde olsaydi cikardi ama bunda zor.
Cek Cumhuriyeti(Hope never Dies): Tekrar hosgelmisler ama biraz bos gelmisler sanki, slow ve duet sarkilarin modasina uymuslar onlar da, bayan vokalin sesi rahatsiz etti beni sahsen ama erkegin sesi de tam tersi mutlu etti. Final yaparlar ama orda kalirlar.
Israil(Golden Boy): Bir sene iyi bir sene berbat sarki gonderen Israil bu sene Ed Sheeran'dan calalim belki yerler demisler, biraz da arap ezgileri eklemisler oy potansiyelleri ile final yaparlar. Ha bir de cocuk nasil 16 yasinda anlamis degilim, benden kesinlikle cok buyuk gosteriyor.
Letonya(Love Injected): Bu da tam tersi 16 gibi gosteriyor ama 22 imis, sesi o kadar da guclu ve temiz gelmedi bana canli performansinda, finali zorlayabilirler.
Azerbaycan(Hour of the Wolf): Her sene oldugu gibi yine guzel bi sarki gondermisler, her sene oldugu gibi tabii ki bizi de temsil ediyor ve bu kez daha da icimizden, favorilerden de bire, yari finalin kendi ayaginda isvec ile birincilige oynarlar, ben gercekten begendim sarkiyi. Elnur da basin toplantisinda Sertap'tan Ask'i soylemis iyice mest etmis medyayi, insallah yarismayi da kazanir.
Izlanda(Unbroken): Suphesiz ki final yapacaktir diyerek gecmek istiyorum, tatli bir bayan soyluyor sarki da fena degil.
Isvec(Heroes): Yarismanin en buyuk favorisi, zaten Iskandinav ulke olmasi ile yarismaya 1-0 onde basladigi yetmiyor bir de guzel bi sarki koymuslar, objektif olarak bakarsak kazanacaklar gibi duruyor ama ben nedense sarkiyi hic ama hic begenmedim, bir kere muzik son senelerde dinledigimiz pek cok sarkidakine yakin bir arka plan iceriyor, ozel bir seyi de yok sarkinin bana gore siradan bir sarki ve birinci olursa herhalde tum zamanalrin en begenmedigim birincisi olur.
Isvicre(Time to Shine): Adi Warrior olmasa da bu seneki Warrior 3lemesinin 3uncu ayagi, herhalde bir finale 3 warrior fazla diye baska nakarat falan yazdilar sarkiya, boyle bi sarkida nasi warrior gecmez hayret zaten. Neyse dedigim gibi warrior kontenjanindan final yaparlar.
Guney Kibris Rum Kesimi(One Thing I Should Have Done): Bu sene tekrar katildilar ama ben Turk filmlerinden en sevdigim repligi armagan etmek istiyorum kendilerine " Sen gelme ulan ayi!'
Slovenya(Here for You): Oncelikle dunyanin en guzel irki demek istiyorum kendilerine, bir ekre de cirkin hatun yollayin be kardesim(ablamiza guzel demiyorum ama kesinlikle cirkin degil) , sarki da gayet basarili, en azindan ben sevdim, Final icin bankolarimdan biri, sistem kuponuna hic dusunmeden ekle.
Polonya(In The Name Of): Yillar sonra guzel bi sarki gonderdiler yarismaya, sagdan soldan oy alma cabasiyla bir slav bir rus bir germen oluyorlardi bu sene kendilerini bulmuslar,Basarili bir saki ve belki ilk 10 bile yapabilirler finalde.

Bir de malumunuz 5 ulke, kazanan ve konuk Avustralya var:

Avustralya(Tonight Again): O Kylie Minogue buraya gelecekti, bir daha katilmalarinin baska yolu yoktu. Yine guclu ve az cok unlu birini gonderdiler ama sarki oyle ses yapacak bir sarki degil ama suphem de yok ilk 10a kalacaklardir. Ama Guy Sebastian'i boyle bir sarki ile yollamak biraz ayip olmus bence.
Avusturya(I am Yours): Herkes biliyor ki bir ulkeyi ust uste birinci yapmayacaklar artik, zaten olsa Athena zamaninda olurdu, onlar da akilli oynamislar, guzel bir sarkiyi bu sene harcamamislar. Begenenleri cikabilir ama ilk 1o sansi dahi yok.
Ispanya(Amanecer): Bu senenin bir baska favorisi. Hele be Ispanya hele! demek istiyorum, Les Ketchup'tan sonra ilk kez duzgun bi sarki yolladilar yollari acik olsun, ilk 10da yer alirlar.
Ingiltere(Still In Love With You): Blue'yu yollayip hic bir sey alamadiktan sonra yarismaya kustuler, diyecek bir sey yok.
Almanya(Black Smoke): Sanki Lena'nin yasli halini gondermisler, bana ilk bakista onu hatirlatti ve basarili olacak bir sarkilari da yok.
Italya(Grande Amore): Tam bir Italyan sarkisi, gayet guclu, duygulu is yapacak aha ilk 5te dedigimiz bir sarki. Bu sene yillar sonra Ispanya gibi onlar da is yapacak gibi.
Fransa(N'oubliez pas): Bos gecmeye devam ediyorlar, artik sunlarin Ingiltere ile beraber her sene katilim haklarini ellerindne alsalar da rahatlasak.

2. Yari final tahminlerim: Malta, Norvec, Cek Cumhuriyeti, Israil, Azerbaycan, Isvec, Izlanda, Isvicre, Slovenya, Polonya

Not: Bu arada bu yaziyi yazarken ogrendim, Viyana'daki EBU toplantisinda bu seneki yarismayi yayinlamadigi icin Turkiye'nin gelecek yil katilma sansi elinden alinmis. Ama ben bi sekilde girecegimize inaniyorum yine de.
Şu sitede türkçe olarak verilecek olan yarışma.

http://www.netdefilm.com/p/web-tv.html
Azerbaycan bayrakları güzel hazırlamış, bir tarafında Türkiye diğerinde Azerbaycan
şu anlık sunumu bok gibi giden yarışma. şarkılar başladı bakalım.
3 saniyede nasıl aşık olunduğunu öğretmiş biri var şu an irlanda adına yarışan.
neden bu kadar büyütüldüğünü anlamadığım sikik yarışma.
Warrior diyenIn finale kaldığı yarışma, bu kontenjandan bu sene 4 ülke yararlanıyor efenim.
israil adına katılan çocuğun fazla hareketten nefesinin kesildiği yarışmadır.

an itibariyla letonya'yı da bir hindu tanrıçasının temsil ettiğini düşünmekteyiz.
azerbaycan bozkurt ve dolunay temalarıyla özgün bir sahne performansı yakalamış. şarkı da güzel. bu sene büyük ihtimal ilk 5'e oynayacaklar yine.
israilin kesin olarak finalde olacağı yarışma. cumartesi ilk beşi zorlar.
israili temsil eden adam bildiğin ing reklamlarındaki şu "herkesin borcunu sen ödeyecen" diyen adam.

isveç hala yarışmadaki favorim ama bu bildiğin 3 ay öncesinin aynısı olmuş. kostüm, animasyon hepsi.
isviçre'nin performansıyla finali hak ettiği yarışmadır.
Isvec şarkısı için Avicii'nin telif hakkı davası açmasını beklediğim yarışma. Maşallah baştan sona iyi calmislar.
güney kıbrıs yunanistan da yok bakalım kim atacak sana oy ama ergen her yerde ergen bu adamı bile finale taşırlar demedi demeyin.
keşke bu sene de girmesek dediğim yarışma çok kıl oluyorum tiplere.
Ve gecenin ilk 3 te yer alan ismi slovenya. Bu kız kulaklarını hiç çıkartmıyor sorun var galiba.
Dünyanın en güzel ırkı olan ve benim bu geceki favorim Slovenya. Yeter lan artık bi sene de çirkin kız yollayın, aşık olmaktan bıktım.
Ikinci yarı finalinde polpolitikanın dibine vuruldugu yarışma. Hak eden pek çok ülke dışarıda kaldı.
isviçre'nin neden elendiği anlaşılamamıştır.
maltaya yazık olmuş yarışmadir.

favori sweden !

edit:kıza bakarsak Slovenya tabii *
Avustralya'nın vereceği oylara bakarak yarışmayi kimin kazanacagini anlayabilecegimiz yarışma. UK haricinde politik yakınlığı olmadığı için pek çok şeye ışık tutacaktır
final gecesi avustralya'nın 12 puanı kime vereceği merak konusudur.
arnavutluk'un şarkısı favorim olmuş durumda.. elnur ilk 5'te yer alabilir.
ama israil'in zirveye oynayabileceğini düşünüyorum. sanatçısının sesi gıcıktı ama hoş bir şarkı.

türkiye 2016 da tekrar katılacakmış eurovision a.
israil kazanırsa, oraya kendim de gelmem sanatçımı da yollamam diyen bir erdoğan çıkmaz inşallah.
kıbrıs'ı desteklediğim yarışma. finale de kaldık oh.
Abd nin neden olmadığını anlayamadığım yarışma. O kadar da kaliteli muzisyenleri var.