bugün

her üniversite mezununun anında iş bulabilecek diye bir kaidenin olmadığı halde, yeni mezun olan kişinin kendi kendine moral bozma arzusu..
sorunun sizde değil nüfusun çokluğunda olan hadisedir.
it gibi ürememenin öğretilmesi durumunda ortadan kalkacaktır.
en az üç çocuk demesi yerine allah rızası için prezervatif demesi gereken başbakanla biraz zor tabii.
fen-edebiyat fakültesi, nükleer enerji mühendisliği, elektronik mühendisliği, ziraat mühendisliği, çevre mühendisliği, uzay mühendisliği, özelliksiz bir üniversiteden işletme, özelliksiz bir üniversiteden iletişim fakültesi gibi yerleri okuyunca içinde bulunulabilen durum. gençler bunları iyice araştırıp üniversite tercihi yapmalıdır.

özellikle fen-edebiyat fakültelerinin durumu vahimdir. yani siz en az 4+1(hazırlık) yıl deli gibi fizik bölümü okursunuz. hayvani formüller ezberlersiniz, kazık kazık vizelere ve finallere girersiniz. fizik bölümünü 4+1 yılda bitirebilenlerin sayısı zaten sayılı. sonra iş bulamayıp dershanede 3 kuruş paraya size göre kıytırık gelebilecek lise fiziğini anlatırsınız. aynı durum diğer çoğu f.e.f. bölümleri için geçerlidir maalesef.
(bkz: fen edebiyat fakültesi)
(bkz: türk dili ve edebiyatı)
berbat bir duygudur. hele bu süre 17 yıl ve ailenizce takdir bile edilmiyorsanız daha da iç burkar. yaşıtlarınızın gösterdiği çabanın kat kat fazlasını gösterip aldığınız diplomaya '' bu mudur ? '' deniliyorsa '' lanet olsun okuduğum onca yıla , kaybettiğim gençliğime! '' dersiniz.
okumuş olmak için okuyan bir kişinin malum sonu...
birçoğumuzun sürüklendiği acı gerçektir.
yaşadığımız bu ülkede torpil olarak milletvekili,belediye başkanı,emniyet müdürü,fabrika müdürü gibi bilimum meslek grupları içinde amcası, dayısı,komşusu,anasının bilmem kaçıncı göbekten akrabamsı tanıdıkları olmayan,keriz damgası yemiş,malum siyasi kişilerin sikine bile sallamadığı,umutsuz,yorgun ve hevessiz insan topluluğunun genel adı.sadece Türkiye'de görülesi bir olaydır.
iş bulmak için dershanelerde kpss ye hazırlanma mecburiyetine sokulmuş kişilerin, içi boş üniversiteleri kazanmak için yıllarca okuduğunu zannederek zamanın çalınmış olduğu aynı zamanda geleceğin kendilerine emanet edildiği nesillerdir.
türkiyede eğitim görmüş insanın kaderi olan sondur.
para kazanmak mı yoksa kariyer mi sorusuna verilen cevaba göre değişen durumdur. pazarcılık yapan bir insan kariyerim yok diye üzülür mü bilinmez. ama kpss ile uğraşmaktan çok daha iyi durumda oldukları kesindir.
insanda sözlüğün maaşlı yazarı olma hakkını kullanma isteği uyandıran durumdur. evet, reklamlar filan derken burası da para kazanıyor sevgili hazreti zall.

üniversite mezunuyum, üç buçuk senedir burada yazıyorum, stajımı yaptım sayılır. artık parayı konuşsak.
daha kotusu icin
(bkz: 18 sene okuyup gelecegi belirsiz bir issiz olmak)
daha da kotusu icin
(bkz: avrupa da gurbetci ve issiz olmak)
en kotusu icin
(bkz: amerika da okuyup issiz olmak) bu en kotusu cunku hem turkiye'de hem avrupa'da hem amerika'da is arayip bulamadigini gosterir. sebebi ise (bkz: global kriz).
hayalperest bir hayat yaşayan, kıbrıs mezunu ergenlerin içinde bulunduğu durumdur.
Güzel ülkemde bir buçuk milyon kişinin girdiği sınavda ilk dört bine gerip ülkenin en iyi üniversitelerinden birinden ingilizce bilerek ki bu üni devlet üniversitesidir yanlış olmasın. Sonuçta 18 sene okudum ve 5 yıllık iş arama be işsizlik serüveni. Başlığı açan şahsiyete selamlar acaba işsizlikten açmış olabilir mi bu başlığı?
Çocuk yapında iş gücü konusunda çinle yarışalım halkımız da fakir olsun.