bugün

her konser organizasyonunda tanıdığı olan insan

özellikle yaz sezonlarında boy gösteren ve büyük konser organizasyonlarında arkadaşlar arası muhabbete "he metallica mı, ben bilet almadım tanıdık var o sokacak beni, sahne önüne..." der. bunlar zararsızdır.

diğer bir versiyon olarak; bu kişiler genellikle parasızdır. konser, festival haberleri daha dedikodu kıvamında iken hastası olduğu grubun konserine gidemem ihtimaliyle sıyırıp bilet sahibi bile olduklarını iddia edecek kadar ileri giderler. "he metallica' mı? bi' abi var o bu işlerle uğraşıyo o ayarladı bana." der. Örnek: Sene: 2005 Konser Tarihi: 2010

abartılı olanlar vardır; bu kişilerin işi ne biletledir ne başka birşeyledir. direk konuya dalarlar. "he metallica' mı kulisteyim ben, dayım kostüm elbise pelerin işini almış."

bir diğeri; bunlar biraz daha havalı olanlardır. işi bilet yada başka birşey değildir, kuliste değil sahnededir. yine bir tanıdığı vasıtasıyla ya konserin ışık işini almıştır ya da dekor işini.

(örnekler çoğaltılabilir)

sonuç olarak hepsi zararsızdır. konser günü gelir çatar. konserden 1 hafta sonrasına kadar haber alınamaz, bu süre zarfında muhtemelen konserle ilgili bütün detayları alır öğrenir ve bir hafta sonra çıkıp sanki kulisteymişcesine, sahnedeymişcesine, en kral yerdeymişcesine ortamda muhabbetlerini sürdürürler.

"he metallica mı? olm kulisteydim james imzaladı tişörtümü ama annem yıkamış ya."
"he metallica mı? olm sahne önündeydim varya pena baget ne varsa kaptım da babannem çöpe atmış ya.."
"he metallica mı? olm sahne önünün önündeydim * çok fenaydı yaa. unforgiven falan *
"he metallica mı? lars' ın arkasındaydım lan görmediniz mi?" *