bugün

470 tl doğal gaz faturası ödemek zorunda kalmak

her türlü göte girmesiyle sonuçlanan ve %80 zamdan sonra her ay başımıza gelen ya da beklenendir.

ısınamadığımız halde veriyoruz bunu. normal bir ev 40 derecede ısınırken biz 60 dereceye ayarlıyoruz mesela. ama ona rağmen koridorda gezinirken iklim değiştiriyoruz resmen. tuvalette sıçarken sibirya, oturma odasında ekvator.
470'te değil tam ha, 478. onu bile yazmışlar. 480 diyerek yuvarlamamışlar sağolsunlar. 2 ytl karımız var yani(!) 8 tl şimdi biniyor kıymete. sekiz lira... kaç ekmek alınır lan ona? bir iskender yersin doyarsın lüks mekanda dimi? vay be... ne diyodum? heh, evimiz ne tripleks, ne de dubleks. yani öyle extradan 3 kat ısıtmıyoruz veya zorunda değiliz. her normal geliri olan aile gibi 3 oda 1 salon evde doğal gaz ile ısınmaya çalışıyoruz. fakat buna rağmen kışın ortasında yarım milyar para veriyoruz faturaya lan! reva mı bu? 470 aga, dörtyüz yetmiş! son model ford focus alsan ve 15 milyar peşinat ödesen, aylık 400 400 rahatlıkla kapatırsın.

bu millet nasıl geçiniyor hacı? hadi biz allah'a şükür çekip çeviriyoruz evi. peki asgari ücretle çalışan yani aylık 628 tl alan adam ne bok yesin? 470 tl faturaya yatırsa, elde 150 bile kalmıyor anasını satim. bunun elektriği var, suyu var, ev masrafı var, çocuk zırıltısı var... varoğlu var. ne yiyip, ne içiyor da millet ay sonunu getirebiliyor bu ülkede? kuru ekmek sanırım. biz böyle magazin programlarında zengin hayatına özenirken millet kırılıyor oğlum farkında değil misiniz? yazık günah yemin ediyorum... işten çıkarılanlar, iş arayanlar.
bu kriz harbi sikti bizi be...