bugün

haşim kılıç

ibda c bağlantısını kanıtlamaya yönelik aydınlık dergisinde yayınlanan "h. kılıç imzalı belge"deki ismin haşim değil hüseyin kılıç olduğunu yazılı olarak beyan eden anayasa mahkemesi başkanıdır. bunu duyan akp ve h.kılıç taraftarları ''bu iğrenç bir iftiradır, zaten -bu haberi televizyonda bir programda dile getiren- tuncay özkan da şöyledir böyledir'' şeklinde bir koro oluşturmuşlardır.

ancak aynı dergi son sayısında şu gazete küpürünü yayınlamıştır :

* * *
hürriyet - 24 şubat 1991

tarikatçı üye şeriatçı dergide yöneticilik yapmış.
ANKARA(Hürriyet)- Anayasa Mahkemesi'nin tarikatçılıkla suçlanan tartışmalı üyesi Haşim Kılıç*'ın 12 Eylül öncesinde islam devrimi için silahlı mücadele veren bir grubun yayın organı olan gölge dergisi'nin ankara temsilciliği yaptıpı belirlendi. Radikal islamcı derginin yedinci sayısının da atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle topatıldığı öğrenildi. 1976 yılı içinde on sayı çıkarıldığı belirlenen derginin tüm sayılarında islam devrimi için silahlı mücadele çağrısı yapılıyordu.
* * *

şimdi bu dergiyi ve tuncay özkanı ve bu iddiayı dile getiren herkesi yalancı ve iftiracı ilan eden 'koro'yu dinlemeye devam edelim mümkünse, olur mu?
haa bu arada bu haber doğruysa kim ''yalancı'' durumuna düşmüş olacaktır, çok önemli mevkideki bir şahıs? yakışır mı?
(haa bu arada bu hürriyet haberi doğru ise yalancı tanık veya tanıklar da olacak ortada bir yerlerde).