bugün

türkiye de neden ekonomik kriz çıkmıyor

ekonomideki onca olumsuz veriye rağmen aslında var olan ekonomik krizin patlamama nedenleridir.

akepe hükümeti 2001 yılında çıkartılan yapay bir ekonomik krizin ardından dönemin hükümetine ortak olan tüm siyasi partilerin meclis dışında kalmasıyla tek başına iktidara gelmiştir.

yapay bir kriz olsa bile 2001 krizi ciddi bir ekonomik krizdir, krizin başlangıcı yabancı sermayenin borsadan çıkıp, parasını sabit kur sistemiyle tl karşısında ucuz kalan dolara yöneltmesiyle başlamıştır ve akabinde tüm ekonomik dengeleri alt üst etmiştir.

2001 ekonomik krizinin yapay olmasının sebebi okonomimizin kriz olmayacak kadar güçlü olmasından ziyade, krizin kasıtlı çıkartılmasındandır.

bu krizin etkileri sonucunda 100 yıllık siyonist rüyasını gerçekleştirmek için israil ve tetikçisi amerikanın ortadoğuyu siyonist çıkarlarına göre yeniden biçimlendirme projesi olan b.o.p projesinin türkiye ayağında engel teşkil eden ve edecebilecek tüm siyasi partiler tasfiye edilmiş oldu.

2002 seçimlerini kazanmadan önce defalarca amerikaya gidip icazet alanlar sanki ellerinde sihirli bir değnek varmış gibi tüm ekonomiyi bir anda düzeltiverdiler.

artk bol para devri başlamıştı dolarlar adeta gökten yağıyordu yabancı sermaye ülkemize sonuna kadar güvenip milyarlarca dolarını türk ekonomisine sokarak, ekonomik krizin etkisiyle dibe vurmuş borsayı bedava denecek fiyatlardan topluyordu.

piyasadaki bol dövizin etkisiyle döviz fiyatları düşerken, ithalatımız giderek artıyordu. birileri getirdikleri sıcak para ile ülkemizin değerlerini bedavaya satın alırken biz onların getirdiği parayla bmw, mercedes alıyorduk ve hükümet dolar kurunu 1,70 ten 1,10 a düşürdüğü için kendisiyle gurur duyup bu ölümcül hatasını adeta övünç kaynağı haline getirip avrupada ki konferanslarda bir başarı hikayesi olarak lanse ediyordu.

yeni hükümetle beraber artan ekonomik ve siyasi ''prestijimizle'' !!beraber yurt dışındaki küresel tefecilerden sendikasyon kredisi kullanan bankalarımızın piyasaya dayandıkları tüketici ve konut kredileriyle, ülke artık tam anlamıyla bir tüketim ülkesi haline gelip, donuna kadar borçlandı. 2002 den beri kar etmede rekor üstüne rekor kıran bankalar, dışarıdan borç alıp kredi olarak iç piyasaya verdikçe ekonomimizin cari açığı ve vatandaşın hane halkı borcu katlanarak arttı.

hükümet artan ihracattan övgüyle bahsederken rekor üstüne rekor kıran ithalattan bahseden kimseler yoktu.
ülkenin borcu 2001 krizine göre en az 5 kart artmasına rağmen neden ekonomik kriz çıkmıyordu.?

imf ye olan borcumuzu ödediğimizden gururlanıp bunu siyasi propaganda malzemesi haline getirenler ve hükemeti öven ekonomistler yipasada cirit atarken, hazinenin yüksek faizle düzenli bir şekilde eurobond ihraç edip borcunu sürekli şekilde arttırdığından bahseden yoktu.

bu kadar olumsuzluğa rağmen neden bu ülkede ekonomik kriz çıkmıyor? veya ne zaman çıkar?

cevap. ülkeye yapay bir ekonomik krizle işbirlikçi akepeyi iktidara getiren küresel güçler, akepe seçmeninin büyük bir çoğunluğunun akepeye ekonomik endişelerden ötürü oy verdiğini çok iyi bilmekteler.
yani ortadoğudaki küresel planlarının işleyebilmesi için kendilerine biat etmiş işbirlikçi akepenin iktidarda kalması şarttır bu yüzden de uluslararası para piyasasını elinde tutan siyonist para babaları akepe iktidarına devamlı bir şekilde borç vermeye devam etmektedir.
akepe iktidarı yüksek reel faizle borç alıp yandaş holdingler ortaya çıkartırken, hem ülkenin geleceğini tüketmekte, hem de borç almak için siyasi tavizler vermektedir.
yolun sonu neresi.?
başımıza gelen bu hadiselerin siyonizmin tezgahında tezgahlandığı ve anadolunun bir bölümünün yahudilerin vadedilmiş topraklarında olduğunu düşündüğümüzde, taşlar yerine oturmaktadır.
anadoludaki vadedilmiş topraklar, çukurova ve güneydoğu anadolu bölgesidir. siyonist planı burada önce bir kürt devleti kurup ardından bir şekilde vadedilmilş toprakları lüplemektir bu gerçekle kürtlerin adana ya ve mersin e göç etmek için neden teşvik edildikleri anlaşılabilir.
tayyip in bitmek üzere olan terörü çözüm süreci altında yeniden canlandırıp, kürtlere devlet kurma adına pek çok kolaylık getirmesinin sebebi başbakan olmak için büyük biraderlere verdiği sözdür.

dolayısıyla kürt siyasal hareketinin güçlenmesi ekonomik şartların getirdiği bir kaos sonucu ülkeye getirilen iktidar sayesinde gerçekleştirildiyse, kürt devletinin kurulması da yine büyük bir ekonomik kargaşa sonucu gerçekleşecektir.

matematiksel olarak ekonomik bir krizin içinde olan bir devlette ekonomik kriz çıkmıyorsa bunun nedeni, bu tezgahı planlayanlara göre, kürt hareketinin yeterli siyasi olgunluğa henüz erişmemiş olmasıdır tek yapmaları gereken siyasal şartlar müsait olduğunda bilgisayarlarındaki tek bir tuşa basıp büyük bir ekonomik kriz çıkartmaktır.

zira ülke tam anlamıyla ekonomik bir krizin içindeyken ve insanlar açken çözüm süreci denen ihaneti insanlara anlatmak çok zor bir iştir, tayyip bile bunu peşinden gelen koyun sürüsüne anlatamaz. işte bu yüzden var olan ekonomik kriz şimdilik patlamıyor, pimi çekilmiş bir kenarda bekliyor.

eklenti. alltaki entrylere bakınca yazar arkadaşların sadece başlık okuduğuna emin oldum.
eklenti 2 .şu an ekonomide kriz derecesinde büyük bir durgunluk var tam anlamıyla kriz var diyen bebelerin 2001 krizinde bankalar dahil bir allahın kulunun 1 hafta boyunca döviz satmadığını, gecelik faizlerin 4 haneli rakamlara ulaştığını ve bankaların tüm kredileri geri çağırdığını hatırlaması mümkün değil tabi.
yani uzun lafın kısası var olan bir ekonomik krizin neden patlamadığından bahsettim.