bugün

öğretmenlik

inşallah 2 yıl sonra atanırsak yapacağım meslektir. sözde en rahat ve çalışma koşullarına göre en iyi parası olan meslekmiş kendileri. söylemesi ne kadar da kolay öyle değil mi ?, rahatmış peh, günde 6 saat (ek derslerle beraber bu çıkabiliyor 8 saatlere) ayakta bağıra bağıra birşeyler anlatmaya, doğruyu öğretmeye çalışırsın ama karşında sorumsuz öğrenciler, laftan anlamayan veliler, işgüzar okul yöneticilerini bulursun. eğer dayanıklıysan ülkenin bir ucundan diğer ucuna sürülürsün, eğer boyun eğersen öğretmen taklidi yapıp mesleğin adını kirletirsin, yani her iki ucu pis olan değnektir. sen bu engellerle çebelleşirken bir bakarsın görevi sadece oturup birkaç belge imzalayan ortaöğretim kpss i ile atanmış adam senden daha fazla maaş alır ve daha az yorulur.
zaten pek değer verilmeyen öğretmenlerimizden bir de gelecek nesillerin parlak olmasını beklersin, söylesene beni itibarsızlaştırırsın, değer vermezsin, aşağılarsın sonra benim canla başla görev yapmamı nasıl beklersin ?
öğretmenlik doktorluk kadar değer görmeyi hak eden bir meslektir. doktorlar hayat kurtarır, bizler ise ülkenin geleceğini, ama sağ olsun devlet babamız ötenazi yapmayı tercih ediyor.