bugün

american horror story coven

ilk bölümüyle fazla heyecan uyandıramamış dizi. ilk iki sezona göre daha zayıf bir kurgu ile başladı. buna emma roberts'ın rezil oyunculuğu ve liselilere hitap eden ergen cadılar, club ortamı eklenince beklenen etkiyi sağlayamadı. emma roberts'ı kadroya dahil etme sebeplerinin tek izahı sanırım evan peters'ın sevgilisi olması.

ergenlerin yaratmaya çalıştığı havayı yok eden oyuncular yok değil tabi. jessica lange her zamanki gibi efsane. bu kadın tek başına dizi çevirse yine izlenir, yine izlenir... kathy bates psikopat cadı rolüne cuk diye oturmuş. onun olduğu sahneler germeyi başardı. yüzüne kan sürerek gençleşme fikriyle elizabeth bathory'yi anmaları da çok şık bir hareket olmuş. evan peters yine çok sempatik. yalnız ilk bölümden ölmesi çok üzücü oldu. lily rabe ile birlikte canlanarak geri gelmelerini umuyorum takip eden bölümlerde. zira ikisi de diziyi izleme sebeplerinden. taissa farmiga'nın 3. sezona dahil olmasından dolayı mutluyum. 2. sezonda yokluğu çok farkediliyordu. ama bir cadı olarak sahip olduğu güç bana korkunç değil aksine komik geldi. seks yaparak erkekleri öldürmenin neresi süper güç? evan peters ile yine çift olacakları belli ama "nasıl sevişecek bunlar?" diye düşündürttü.

sarah paulson geçen sezona göre çok pasif bir rolde gibi duruyor. ama ilerleyen bölümlerde karakteri geliştireceklerini tahmin ediyorum. frances conroy'a 3 sezondur başarılı rollerde olmasına rağmen nedense ısınamıyorum. jamie brewer'ı gördüğüme sevindim. her zamanki gibi çok şeker. kendi bedenini voodoo bebeği gibi kullanan gabourey sidibe dikkat çeken cadılardan. sempatikliğini biraz geri tutmasını bekliyorum zira korku dizisinde komediye yer olmamalı bence. zachary quinto'yu aradı gözlerim. keşke o da dahil olsaydı.

lily rabe sen ne muazzam bir kadınsın ya!

velhasıl ilk bölüm için vasatın altında puan alır. fakat ben bu diziyi iki sezondur takip ediyorsam elbet durumu düzelteceklerdir diye düşünüyorum. zira 2 sezon boyunca klişe konular ustaca işlendi. ilerleyen dönemde konu daha girift bir hal alacaktır zira akıl hastanesi ve hayaletli ev temasından daha korkunç olan bir tema var bu sezonda. cadılar... dario argento gibi işlerler umarım.