bugün

zor meslekler arasına öğretmenliği sıkıştırmak

dogrudur. ogretmenlik zordur. ama hakkini vererek yapmaya calisana.. turkiye'de bu meslek grubunun % uzerinden tek rakamlik bir grubunu temsil eder ama bunlar da.

meslegin kolay tarafi sudur. isi siklemezsen hesap verecek kimsen yoktur. yani siklememek kolaydir.

ne de olsa ihmalinin sonucu seneler sonra sokaga salinan okuz bireylerle ortaya cikacaktir. o esnada bunun sana tek etkisi "seni egiten ogretmenin ta amina koyim" olacaktir. ki bu da sanirim kimseyi rahatsiz etmiyor.

not: yazinin buradan sonrasi tamamen ozneldir, sozlukte ve gercek hayatta karsilastigim emsaller uzerinden bir degerlendirmedir. isteyen uzerine alinmakta ya da alinmamakta serbesttir. ama sahsi kanaatim, gunumuz genc ogretmenlerinin buyuk cogunlugu icin asagida bahsettiklerimi savunabilirim.

gidin doguya diyorlar. sanirsin ki ogretmenlik meslegi sadece doguda icra ediliyor. doguda icra edilen tum meslekler zordur ne yazik ki. bir de su acidan bakarsak; doguda icra edilen meslekler icinde de en kolayi ogretmenliktir. polis desen disarida iti kopuguyla.. savci hakim desen ayni. muhendis desen o da sicak sinifta degil, disarida. askeri zaten zikretmiyorum bile, allah carpar. ogretmen napiyor? en en en kotu, sobali sinifta ders anlatiyor. sonra da "ay bugun cok yoruldum" diyip camis gibi uzaniyor kanepeye. sikerim senin zorlugunu lan. bakkal mi sandin kendini? kebapciyla mi kiyasliyorsun meslegini? 4 yil universite okuduk bik bik diyorsun, bak bakalim 4 yil okuyup da senin kadar az ve rahat calisan ama senden cok daha fazla kazanan meslek grubu var mi?

30 saatin uzerindeki ek derslerinin parasini alamiyorlarmis. ay canim kiyamam. sanki parasi tikir tikir yatiyor herkesin de, bi ogretmenlerin sikindirik ek dersleri yatmiyor. girdigin haftada 3-5 saat fazla ders, onun da lafini mi yapiyorsun kutsal meslek erbabi? sikisinca da kutsal meslege baglamazlar mi.. madem kutsal, iki paranin lafini yapmaya utanmiyor musun? en rahatiniz bile 1500 tl aliyor lan insaf. asgari ucrette adami it gibi calistirip senin aldiginin yarisini veriyorlar.. hala aglamaya yuzun mu var senin?

hayatiniz yatisin allahi.. gecenin 3'unde -8 derecede terorist pesinde gezip 2500 tl alsan neler yumurtlardin kim bilir...