bugün

entry'ler (66)

evrendeki en muazzam şey

kitap-kadın-deniz.

profil fotoğrafına kendi fotoğrafını koyan yazar

girişimciliğine saygı duyduğum yazarlardır.

telefonu bırakıp kitap okumaya başlayamamak

benle ilgisi olmayan durumdur. telefon-ps4-oyun pcsi her boku bırakırım kitap okuma saatim gelince. günde en az 30 dk kitap okumayan insan boşa yaşıyor demeyeceğim zira otorite değilim lakin bence gerçekten çok şey kaybediyor.

trt nin su kesintisi haberini göze sokması

ben cnnTürk te sabah haberlerinde gördüm.cnnTürk bugün gündemde olanlar diye bahsediyordu ve bahsedilen 3 haberden biri buydu. kaldı ki neresi olduğunun önemi de yok. bu ülkenin insanları artık sikimsonik saçmalıklarla mağdur edilmemeli. hangi parti hangi ideoloji olursa olsun. halkı mağdur edenin mk.

edit: cümle yapısı vs.

galatasaray 4 transfer ile uefayı tekrar alır

iskelet değişmeden mümkün olmayan şeydir. ayrıca fetö gelirse belki falan diyende en adi mahpeyker evladıdır.

zengin denilmesi için maaş kaç olmalı sorunu

maaş alan adam zengin değildir. varlıklı olur ama zengin olamaz

tom clancy s rainbow six siege

ilk çıktığı gün dijital platformdan hediye olarak alınmış oyundur.

Ps4 platformunda ilk fps oyunum olması sebebiyle ilk dönemde inanılmaz derecede zıçtığım oyundur.ancak daha sonra kulaklık almam ve pratik yaparak en iyi 2. Rütbe olan platine kadar ikerlediğim oyundur kendileri.

Oyununun 2 farklı multiplayer opsiyonu var. Ayrıca oyuncuların kendilerini geliştirmeleri ve haritaları öğrenmeleri için bir opsiyon mevcut.

1- insan V insan(Casual-Ranked-custom)
2-insan V bot(terörist hunt)
3-station. (Bireysel olarak terörist botlara karşı oynuyorsunuz)

1.1-Casual: burası alıştırma alabı gibidir. Sizin iradenizden ziyade oyun sizi yönlendirir. Operasyona başlayacağınız, savunacağınız alanı hep oyun kendisi belirler. Burada her raund 4 dakikadır. Bi bakıma oyunun hafif meşreplerinin yer aldığı alandır. Burada her şeyi kill için, eğlencesine, öylesine yahut niye olduğunu yapanların bile bilmediği insanlar ağırlıklı olarak yer alıyor. Öyle ki ranked oyuncuları burada 1-2 raund oynayarak takım arkadaşlarının gelmesini beklerken boş kalmamak için , elleri ısınsın diye bir basamak olarak kullanırlar. Oysa bu opsiyonda oyunu bir tarafın kazanması için en az 3 raund oynanması gereken bir oyundur. 1-2 raund oynayıp çıkanlar yüzünden oyun içerisinde gerçekçi bir rekabet olmadığı gibi, kendi takım arkadaşlarını öldürmenin bir şey kaybettirmemesi, bir cezası olmayısı da bu opsiyonu hep hafif meşrep kılmıştır-kılacaktır.

1.2-Rranked: asıl oyunun ve oyuncuların yer aldığı kısımdır. 5 kişinin de birbirini tanıyanların oluşturduğu bir takım olarak oynanması tavsiye edilir.burada operasyona başlanacak yer de savunulacak alan da oyunculara bırakılır. Burada her raund 3 dakikadan oluşur. Savunulacak alan için oylamaya katılanların salt çoğunluğu yeterlidir. Herkesin oylamaya katılacağını öngörürsek bu 5/2 +1 yapıyor. Yani en az 3 arkadaş aynı anda bir takımda yer almanız şiddetle tavsiye edilir. Bu savunmada size istediğiniz yeri belirleme opsiyonu verir. Ranked oyunu aynı takımın en az 4 raundu kazanmasına denk oynanır. Ancak oyun içerisinde raundlarda 3-3 lük bir eşitlik sağlanmışsa. Oyun 5 raund kazanan takımın olmasına dek sürer. Yani oyun 3-3 lük raund eşitliğine geldikten sonra oyun 5-3/5-4 lük raund üstünlüğüyle biter. Ancak takımlardan biri yenilgiyi(surrender) kabul ederse o zaman oyun son bulur. Kişilerin buradaki kazandığı maçla orantılı olarak rütbeler alınır.

1.3-custom game: burada oyunun haritası, türü( bomba-alan savunma-rehine), raund süresi, kaç raund oynanacağı gibi unsurlar oyunu kuran kişi tarafından belirlenir. Yani bu oyun kısmında oyuncular birbiriyle arkadaştır. En az 2 arkadaşın birbiriyle rakip olarak yarışabileceği, 5v5 e kadar yarışılabilecek oyun bölümüdür.

2- terörist hunt: tek başınıza oynayabildiğiniz gibi multplayerle birlikte tanıdık yahut tanımadığınız insanlarla aynı takımlarda yer alarak her şeyi oyunun belirlediği koşullarda botlara karşı mücadele verirsiniz. Fps oynamak ama aynı zamanda beklemek istemiyorsanız iyi bir seçenektir.

3-station: oyunun başlangıcında 10 farklı stationun yer aldığı bazılarında defans bazılarında ofans olarak görev yaptığınız tek kişilik versiyonudur oyun.10 farklı stationdan bahsetmiştik. Bu stationlar multiplayerda karşılaşacağınız haritalardan oluşuyor. Bu yönüyle oyuna yeni başlayanların Haritaları tanıması yönünden çok faydalı olacağı kuşkusuzdur.her stationda 3 yıldızdan oluşan görev koşulları var. 3 yıldızın koşullarını sağladığınızda mükemmel bir şekilde görevi tamamladığınız anlamını çıkarabilirsiniz. 10 sttionu tamamladıktan sonra 11. Bir station açılıyor ve burayı multiplayer olarak oynuyorsunuz.

Oyunla ilgili aktaracaklarım bu kadar.ancak daha fazla performans ve daha iyi bir oyun zevki yaşamak için 2 şey çok önemli.

1- ses kasabileceğiniz iyi bir kulaklık. Tavsiyem headset 7.1 kulaklık arkadaşlar.bir kaç level atlıyorsunuz emin olun.

2- adam gibi adam kişilerle arkadaş olarak oynayın. Çünkü kill almadan yani rakibinizi öldürmek zorunda olmadan da oyunu kazanabiliyorsunuz. Nihayetinde düzgün bir savunma sistemiyle kazanmak varken ortada çarıklı dondan fırlamış apaçi selim gibi adamların ölümlerini izleyerek zaman ayırdığınız bu oyunda hak etmediğiniz yenilgiler almanıx sizi mutlu etmeyecektir.

Ayrıca ps4 platformda oynayanlar: black88warriors eklerseniz denk gelirsek birbirimize oynarız.

Bonushttps://youtu.be/ofm24bl8vvo

ramazanda ne keseceksiniz

inşallah. Gelen giden olur diye kapıyı keseceğim.zira ramazan yalnız çekilmiyor.

bisiklet sürmek

Eğlendirirken sağlıklı olmaya yardımcı olan eylemdir.

şikeci fenerbahçe

Beyler olaya fanatik gözlerle bakmanın manası yok. Aziz yıldırıma mahkemede sorulduğunda bu konusmalar size mi ait diye evet dedi mi ? Dedi.

Sadwce mahkemede mi ? Hayır. Tv programlarında mosturoğluna sorulduğunda başkan bu tapelerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ediyor mu diye? Evet aziz başkan kabul ediyor denildi mi denildi.

Şimdi ağalar fetö gerçeği vardır bu ülkede. Doğrudur. Ancak hiçbir şey yokkende gelinmedi üstünüze. Şimdi küfredip salladığınız adamlar fener tesislerinde fener formasıyla maçlar mı yapmadı, spk da galatasaraya cezalar mı vermedi. Gs ye sermaye arttırımına izin vermeyip aynı usul ve yolla 1 sene sonra fbye aynı işlemimi yaptırmadı. Gerçekçi olun.

Zira hepimiz biliyoruz. Hoşa gitmeyen gerçeklerle yüzleştiğinde insanın ilk tepkisinin inkar olduğunu. https://youtu.be/QQ-qyGvouYk

gs nin welbeck için 19 m euro yu gözden çıkarması

Önceden sadece türkiyedeki gazeteler taşak geçerdi türk takımlarıyla şimdi ingiliz gazeteleri de başladı. Yok mesut fb ye yok welbeck gs ye, mbappe yi de bjk ye yazsınlarda tam olsun.

sevgiliyi alman usülü hesap ödemeye alıştırmak

Erkek ortamında senin paran geçmez artizliği yapanlar yari olmuş kişiye alman usulü hesap diyerek kerkiniyor.. korkmayın düzgün karakteriniz varsa düzgün bir yariniz olur. O da sizin 3 kurusluk hesap kitap mevzunuza izin vermez.

menemen

Öğrenci evindeyken her cumartesi sabahı yaptığımız kahvaltının ana karakteri. Cuma günü yapılan halısaha maçından sonda arkadaşlar bizfe kalırdı. Yaz kış fark etmez. 1.5 kg domates, 500 gr biber, 12 yumurta kırdığımız ve iki farklı tavada yaptığımız yiyecek. Ayrıca biz soğanlı yapardık. Soğanı ipince rendeyle rendelerdik. Her tavaya 1 soğan rendelerdik. 4 sene boyunca her cumartesi sabahı(öğleden sonra 2 oluyor * } bu kahvaltıyı yapardık. Güzel yiyecektir vesselalm.

hiç playstation ve ayfon almamış olmak

Her ikisine de sahibim. iphone5 im bozulmasa ölene kadar kullanırdım sanırın. Ondan gidip bir daha 1200 tl ye iphone 5s almıştım vatandan. Yenisi çıkmış yenisini alıyım diyenlerden değilim. Playstation da aldım. Ders çalılmaktan-gezmekten- falandan filandan kalan zamanlarda kafamı dinliyorum. Mis gibi. Ha bunlarıda 24 yaşımdan sonra yaşadım. Sokağın raconunu sokağı ihmal etmedik. Yaşadık hayatı. Dijital bir dünyanın içine hapsolmadık.

playstation 4 pro

takriben 5-6 aydır kullandığım cihaz.
ps4 ümü 1400 liraya(dik durma aparatı+3 kıytırık oyun+2 kol+ 8 ay garantiliydi) okutmam sonucu almam kaçınılmaz olmuştu bu cihazı.
neyse oyunları yükle falan cihazı kullanmaya başladım. ilk olarak uncharted 4 ve last of us 4k ve proya uyarlanmıştı. işte o an dedim vay anasının hörekesi. vay anasının hörekesi mk. böyle bir ekran böyle gerçeklik yok. hatta o an bu gerçekliğin içinde olayım lan. vr alıyım dedim parasını görünce sie et diyerek vazgeçtim. :D
cihazın en önemli özelliği hepimizin bildiği gibi görüntü kalitesi. ancak benim en çok beğendiğim özelliği üst düzey sessiz bir cihaz. fandan zerre ses duymadım şu güne kadar. pro oyuncu değilseniz (ki ben değilim+fifadan coins satarak para kazandık ama kast ettiğim bu değil) ve maddi imkanlar el verişli değilse, elinizdeki cihaz ölü fiyatına gidecekse bence geçilmesi gereken bir konsol değil. zira ps4'lerin en büyük sıkıntılarından biri datalar için dar hafızaydı. her ne kadar bu problem slimle ve 1tb lik seçenekle aşılmaya çalısıldıysa da 500 gb ps4 sahibi olanlar hafıza konusunda oldukça sıkıntı çekti(ben çektim) .. ancak yazılıma gelen son güncellemeyle hafızayı arttırmak eskisi kadar külfetli ve zor olmaktan çıkarıldığı için ps4 pro ısrarla önerilebilecek bir cihaz değil.

uygun şartlar oluşursa; elinizdeki cihazınızı en kötü 1200 lira seviyesinde elden çıkartırsanız alınabilir. hiç ps4 cihazım yok. sıfırdan konsol alacağım diyorsanız 1600 liraya proyu almanız şiddetle tavsiye ederim.

güç+hız+görüntü kalitesi ps4 e göre daha üstün.

ancak şunu unutmayın;

ps4 pro alınca pro oyuncu olmuyorsunuz beyler.

tulumba tatlısı yiyecek kadar midesiz olmak

tercih ettiğim bir tatlı değil. Ayrıca herkesin senin, benim damak zevkime sahip olmak gibi zorunluluğuda yok. Kimi un tatlısını kimi irmik kimi içinde şeker yağ bileşimi olan her hangi bir tatlıyı sevdbilir yani. Sen maksimum benim favori tatlım şudur der geçersin tatlım.

Antepfıstıklı telkadayıf benim favorim

galatasaray ve fenerbahçe ye açık teklif

allah kimseyi efendiyiz efendi deyip orta parmağı savunacak kadar, anasının bacısının yani kendi taraftarının olduğu stadda penisiyle oynayan adama tapacak kadar aptal etmesin. ya da beşiktaşlı..

başarı sıralamasına gelince

**
*

çeyizinde pekmez olan kız

lan oğlan ne yaptı da çeyizde pekmez taşıma ihtiyacı hissetin.. ilk gece ile ilgili belli şüpheleri olan bayan kişisidir kendisi.

fenerbahçe denilince akla gelenler

bursadan gol haberi mi var faciası en unutulmazı..

ama aynı zamanda glasgow rangersla oynadıkları enfes bir maç vardı öneleme o geliyor.

sonra inter-sevilla-chelsea maçları geliyor.

bence fenerbahaçe beşiktaşa kıyasla çok kaliteli rakip.

ygs 2016

geçen yıl bilkenti tam burslu kazandığım ve bu yıl kesilen puanıma rağmen odtüyü kazanma hedefinde olduğum sınavdır.