bugün

Lütfen biri yukarıdaki yazara ötenazinin rızaya dayalı olduğunu söyleyebilir mi.

Yasal olmasından yanayım efendim.
Türkiyede derhal olması gerekir,ve hatta tüm kemalistleri ötenazi yapmak gerek .
Türkiye’de yaptırmak isteyen çok varmış.
Ummudu kalmamış bir çıkar yolu olmayan silik ve yıkık kardeşlerime varlığını hatırlattığım metod.
bunu mu demek istediniz? (bkz: ötenazi)
sonuna kadar katıldığım, desteklediğim, olması gerektiğine inandığım haktır.

bu hakkın olmadığı yerde işkence, zulüm esastır.
Her dünya vatandaşının sahip olması gereken bir haktır.
Bu konuyla ilgili üzücü bir belgesel var.
https://youtu.be/7-w6c-ybwXk
Türkiye'de de verilmesi gereken hak.
ötanazi... yani hitler'in yenildiğini anlayınca intihar etmesi.
Bence herkesin böyle Bir hakkı olmalı
Nasilki yaşamak haksa ölmek istemekte hak olmali...
acısız ölüm olarak bilinen yunancıya dayalı kelimedir. keşke ötenazi ülkemizde de yasal olsaydı.
ötenazi sözcüğünün doğru versiyonu.
bence türkiye de yasal olmalı misal kanser olsam son seviyede olsa ötenazi olmak isterdim kurtuluş yok sadece acı dolu biraz daha zaman verebilir tıp ötenazi tek çare.
Hollanda'da 2019'da ötanazi yoluyla hayatını sonlandırmak isteyenlerin sayısı önceki yıla göre yüzde 22 arttı.

https://tr.sputniknews.co...tanazi-talepleri-artiyor/
Yasallaşması için her türlü mücadeleye hazır olduğum bir felsefi eylem.

Ötanazi sadece ötanazi değildir. Ben düşünmüyorum ama yapmak isteyenler var. ilerde düşünürüm belki kim bilir.
ülkemize yasa olarak gelmeli. 65 ten sonra dünyaya yük olmaya gerek yok. göndersinler beni diğer tarafa.
intihar hak değildir. başkasının intihar gibi büyük bir günah işlemesine vesile olan, ona yardım eden de yüce allah katında en az onun kadar suçludur.
isviçre ceza kanunu'nda ötanazi , kasten insan öldürme suçundan bağımsız ve ayrı bir suç olarak düzenlenmiştir . buna ek olarak intihara yardım etme belirli şartlarla yasal kılınmış ve böylece ötanazi konusu aşılmış gibi görünmektedir.
- hayırdır kanka ne iş?
- yav intihar edecem de, hele bana bi yardım et.
- tamam kanka.
- şimdi şu ipi boynuma sıkıca geçir benim ellerim titriyor.
- oldu mu kanka?
- la oolum çok sıkma lan boğulacam.
abd 'de 1994 yılında ötanazi için '' olumlu ölüm yasası'' yürürlüğe girmiş. ötanazi yapılmadan ölenler onursuz ölüyor sığır çobanlarına göre.
turkiye'ye uzunca bir sure gelecegini sanmiyorum. zaten boyle birsey yasalasmis olsa senede en az 40-50 bin kisinin basvuru gerceklestireceginden de suphem yok. neyse zaten ilerleyen yaslarda baska ulkeden vatandaslik kapmis olurum. iste boyle bir 65 gibi bir veda yapilabilir. tabi bu fiziksel durumla da alakali. 65 yasinda hala kosabiliyor ve seks yapabiliyorsam belki 75 gibi dusunebilirim. eh arada kalpten olursem de sorun degil. o da bir otanazi sayilir. hem de iadesiz taahhutlu. ancak sunu da farketmedim degil. turkiye'de iken bu konu uzerine kafa yorardim. ulkeden ayrildigimdan beri neredeyse hic aklima gelmiyor.
çağrışım olarak senden önce beni bir kenara koyalım.

yaşamından umut kesilen, öleceği kesinlikle bilinen bir hastanın, acısını bir an önce dindirmek amacıyla ve hastanın isteği üzerine, yaşamına bir hekimce son verilmesi biçiminde gerçekleşen ölüm olarak tanımlanıyor. bu da cepte...

konu hakkındaki fikrim ise her hasta bireyin kendi isteği ve hastalığının götürüleri göz önünde bulundurularak yapılması gereken hatta bir noktadan sonra zorunlu olandır.

kelimeyle ilk defa 14. yaş günümde eniştemin kuzeni olan cerrah bir kanser hastası tarafından telaffuz edildiği sırada öğrendim. kendisi boylu poslu, belki de mesleği gereği son derece soğukkanlı, esprili, mantıklı, güçlü, dayanıklı bir adamdı. karısına ''n'olur bu testlerde kötü çıkarsa hollanda'ya götürüp ötanazi yaptırın. daha fazla dayanmak istemiyorum bu acıya'' demişti. bu ondan hiç beklemediğim bir düşünceydi. inanılmaz severdim kendisini. ne zaman yanına gitsem bana kocaman bedeniyle sarılır kolları arasında kaybederdi. çok hoşuma giderdi onun parfüm kokusu. aslında ona yabancı olmama karşın beni bu derece sevebilmesi beni inanılmaz mutlu ederdi.

hiç beklememiştim ondan ''ölüm dileği''ni... nitekim kızına, karısına vasiyet etti. vasiyeti yerine getirmezlerse diye eniştemden, kuzenlerimden, teyzemden söz aldı.
o testler iyi çıkmadı. ağrıları çok daha fazla şiddetlendi. kızları artık hollanda bileti bakmaya başlarken hiç bir şeye gerek kalmadı. tanrı sesini duydu ve yanına aldı.
Ötenazi dünyada ilk defa 18. Yüzyıl’da Bacon tarafından ortaya atılmıştır. Bacon’a göre doktorun vazifesi, ıstırapları azaltmak ve hastayı sıhhate kavuşturmaktır. Burada ıstırapları azaltma görevi, yalnız tedavi edip iyileştirmekle değil, bazı durumlarda ona rahat ve kolay bir ölüm sağlamak suretiyle de gerçekleştirilebilir.

Ötenazi, "ölümün kaçınılmaz olduğu ve tıp biliminin var olan verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan veya dayanılmaz acılar içinde olan kişinin tıbbi yollarla öldürülmesi veya tıbbi yardımın kesilerek ölüme terk edilmesi" şeklinde tanımlanır.

Ötenazi aktif ötenazi ve pasif ötenazi olarak ikiye ayrılır. Aktif ötenazide hastaya direkt bir müdahale söz konusuyken, pasif ötenazide tıbbi destek üniteleri ve yardımları hasta için durdurulur.

Ülkemizde 1998 yılında yayınlanan Hasta Hakları Yönetmeliği'nin "Ötenazi Yasağı" başlıklı 13. maddesine göre, ötenazi yasaklanmış durumda. Söz konusu maddede şöyle deniliyor:

"Tıbbi gereklerden bahisle veya her ne suretle olursa olsun, hayat hakkından vazgeçilemez. Kendisinin veya bir başkasının talebi olsa dahi, kimsenin hayatına son verilemez."

Ötenazi filmleri

(bkz: doktor ölüm)
(bkz: içimdeki deniz)
(bkz: hayatımın kararı)
(bkz: guzaarish)
(bkz: the farewell party)
(bkz: honey)
(bkz: uyuyan güzel)
(bkz: tour de force)
bizim ülkede bu hak taninsa ülkenin yarısı kullanır aq.
Belçika’da geçen yıl 2 bin 24 kişinin seçtiğidir.

http://www.hurriyet.com.t...tm_campaign=dunya_xmlfeed
Ötanaziyi konu alan bir film izlemiştim, adı ninni. Konuya bakış açınızı değiştirecek cinsten.
(bkz: lullaby)