bugün

geride kalanların içini acıtacak profildir. artık mesaj atarsınız ama cevap gelmez, fotoğraflarına yorum yazarsınız ama o cevap atmaz. kötü bir şeydir. insanı ağlatabilir.
(bkz: 404 not found)
Bir anda taziye defterine dönen profildir. aradan yılalr geçtikten sonra bile bakmak içinizi yakar.
Can yakan ve acıtan bir durumdurn. Saat 3-4-5 hiç farketmez, aklınıza gelince girip mesaj atarsınız. Bazen rahatlamanızı sağlar, bazen tesadüfen gördüğünüzde içinizi burkar. Ama herşeye rağmen yokluğu, varlığından daha iyi olan profildir. Orada olduğu sürece unutulmaya yüz tutmayacaktır.
gittigidiyorda açık arttırma ile satılır.
bir nevi taziye defteri. neyleyim ben öldükten sonra arkamdan yazılanları? sağlığımda yazsanıza, ölünce ne faydası olacak...
bazen trafik kazalarında vs ölenlerin profillerine bakıyorum , duvarıda açık ise son paylaşımlarını , son girdiği zamana bakıyorum.
hiç ölmeyecekmiş gibi ancak son iletisinden 24 saat sonra toprak altına gireli 8 saat olduğunu görünce şaşırıyorum. ölüm böyle bir şey işte.
(bkz: ölüm ilanlarını facebookta aramak)
duvar, ağlama duvarına dönmekte.
türkiyede facebook nüfusundan sildirmeyip onun adına okey oynanma olayının olabileceği hesaptır aynı ölen anne babasını sildirmeyip maaşını almaya devam eden evlatlar gibi.
haber bültenleri için bulunmaz nimet.
-genç/ minik ayşe sanki öleceğini sezmişti de, profilinde o acı sözleri paylaşmıştı...
-ölmeden önce yüklediği son fotoğrafında yüzü gülüyordu ömer'in...
-son paylaştığı söz sanki onu özetler gibiydi...
gibi saçmasapan bir duygu sömürgesine dönüşüverirdi haber bültenleri hemen.
(bkz: damdaki deli)

huzur içerisinde yat güzel dostum.
dikkatimi çeken bir mevzudur. bir de şöyle bir durum vardır ki o daha da enteresandır; ölen kişinin listesindeki insan sayısı zaman geçtikçe azalmakta. ne yani, öldü diye onu listesinden silenler mi var? soyut düşünsel boyutta somuta mı dönüşüyor yavaş yavaş?
hayatın dramasına krema!
haber kanallarına malzeme olan profillerdir. özellikle haber değeri taşıyan bir ölümden sonra gazeteciler veya televizyoncular direk kızın/oğlanın facebok profiline bakarlar ve hemen herkesin her gün paylaştığı özlü sözler arasında ölümle ilgili olanları bulur çıkarırlar ve haber ortaya çıkar:

hız tutkusu ölüm getirdi! istanbul'un hızlı gitme ölürsün semtinde alkol alan gençler. alkolün de etkisiyle kendi aralarında yarışmaya başladılar. her şey çok güzel gidiyordu ta ki speedygonzales isimli genç kullandığı aracın kontrolünü kaybedip bariyerlere vurana dek. bu kazada 21 yaşındaki speedygonzales isimli genç kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata veda etti. o gençten geriye kalanlarsa sanki öleceğini biliyormuş gibi bir gün önce bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı şu sözler oldu.

görüntüde facebook'ta paylaştığı bir video ve iletisiyle birlikte:

"bas gaza aşkım bas gaza"
25 kişi bunu beğendi 38 yorum
sosyal medyanın düşündüren, bambaşka bir boyutu. öldükten sonra o kişinin bir şekilde nüfus kaydı, okul- iş kayıtları, eşyaları vs istenen tüm somut ögeler silinebiliyor iken profilin açık kalması tanıdıkları için fena bir hal alacaktır. Ölen kişiye sonradan sorulma imkanı olsaydı ya da öleceğini bilseydı kuvvetle muhtemel ölmeden önce o hesabı silmek isteyecektir. facebook sırf bu durum için süre aşımına uğrayan profillerin otomatik silinmesini sağlamalıdır.
ölen kişinin son iletisine bakıp hayatın gerçekliğinden şüphe duydurtan, yaşamayı saçma ve gerekesiz bir kalıba sokan hele de bu profil canınız kadar yakın bir insanın profiliyse özlediğiniz her an sıkca ziyaret ettiğiniz profilfir ve çok acıdır.
boşa geçen zamanları hatırlatır, keşkeleri sıralatır.