imam hatiplilerin önünü açan, yök ün insanları enayi yerine koyduğu sistemdir. insanlarımızın 'iyi oldu iyi oldu' demesinden enayi olduklarını anlıyoruz. ulan ülke elden gidiyor be ne 'iyi oldu'...
edit: bu arada sanırım 92 jenerasyonu gelecek dönemin işçi sınıfını oluşturacak. *
(bkz: ygs)
(bkz: lys)
(bkz: emme basma tulumba)
(bkz: bsg)
dikis tutturamamis bir egitim sisteminin son urunu.

80'lerin basinda universitelere girmek 2 basamakli oldu.
80'lerin sonunda liselerde kredili sisteme gecildi.
90'larin basinda 8 yillik kesintisiz egitime gecildi.
90'larin sonunda liselerde ders gecme sistemi uygulanmaya basladi, oks denen olay ortaya cikti, universitelere girmek tek basamaga donusturuldu.
2000-2010 arasinda basinda universitelere/ozel liselere girmek ile at yarisinda at olmak ayni anlama geldi, oks kalkti, sbs geldi, oss degisip degisip durdu, liseler 4 yillik oldu.

hadi ogrencilere aciyan yok. bari ogretmenlere aciyin.

30 senelik ogretmenlerden, bu degisikliklere ayak uydurabilenlerin ellerinden operim.
şüphe uyandıran sistemdir.
şüphe uyandırmasının nedeni de maum.
fakat sistem hakkında söylenenler şimdilik sadece tahmindir. ortaya çıkacaka sonuca bakmak gereklidir.
üniversiteye alternatfi bir giriş yapılamıyosa kötünün iyisine de razı olmak durumu.
çok daha iyi olmuş sistemdir..

tamam başta zaten sınava göre hayatımızın değerlemeye alınması bir saçmalık ama gene de bu yeni sistem kötünün iyisidir kanımca. en azından belli sürelerle girilecektir sınava, tüm bilgilerimizi bir anda kullanmak yerine parça parça kullanacağızdır ki bu da şimdilik güzel birşeymiş gibi geliyor. ya bir de hepsini bir saatte yapacak olsaydık, böylesi gene iyi.. *
(bkz: öss ye girip çıkmaktan pollyanna olmuş bünye)
alıntı: "öss,ösym ysd ymsd"
yapacak bir şey yok.
artık yalama olmuş sistemin son halidir.
lgs değişti, bana denk geldi öss değişti bana denk geldi. artık bir sabitlen öss bir dur artık yahu. yetti canımıza artık. eytereee beeeeea diyorum. ve sözü öss madurlarına bırakıyorum.
aynı zamanda isminin ne olduğunu hatırlamadığım ama öss olmadığı ortada olan sistem. 2010 nisanda ilk sınav, ardından da haziranda 5 sınav olacaktır. üniversitede girilmek istenen bölümle ilgili kısımları çözmeniz yeterli oluyormuş. hayırlısı diyelim ama, pek öyle durmuyor.
bi kaç sene sonra eski öss sistemi olarak nitelendirilmesi muhtemel sistem.
dolap beygiri gibi çevirin bu sistemi.
8.4 milyar dolarlık piyasası olan bu öss sektörünü çevirin bakalım daha ne kadar çevirceksiniz. her şehre üniversite kurmakla eğitim sistemi düzeltilmez. amaç belli birilerinin cebine para akıtmak. uçuyorlar bunlar. uçun bakalım daha ne kadar uçucaksınız. zaten ileri görüşlü bir siyasi parti bu sektörü devlet bünyesine alıp, burdan sağlanan kaynakla her üniversiteyi abad edip, her türlü ar-ge ye kaynak sağlayabilir.
dalga geçer gibi zırt pırt değiştirilen sistemin geldiği -getirilmek istendiği- son noktadır. öss, 1. bölüm için ve ayrıca da her ders için sınav yapılan bi hale dönüşecek gibi görünüyor. her dersten 120 soru çıkacağı, sınavların 5 hafta boyunca pazar günleri yapılacağı ve bu şekilde güvenliği sağlamak zor olduğu için de sadece büyük şehirlerde sınav yapılacağı söyleniyor. yani başka şehre gitmek için para bulamayanlar direk elenmekte.. ayrıca orta öğretim başarı puanının etkisinin yüzde 21 den yüzde 5 e düşürüleceğine yönelik açıklamalar da okulun tamamen hiçe sayılacağının, dersaneciliğin önem kazanacağının ve imam hatiplilerin gümbür gümbür geldiğinin göstergesi