bugün

evet arkadaşlar, sözlüğümüzün sembolü olacak hayvan önerileridir. inci sözlüğün baykuşu var da neden uludağ sözlüğün bir sincap'ı, efendime söyleyim bi su samuru, bir tırtılı, bi kertenkelesi falan olmasın. çok ciddiyim her kes gelsin önerisini yazsın buraya. en çok yazılan hayvan da modaratörler tarafından belirlenip şlakkk diye sol fremenin üstüne yapıştırılsın. hep orda kalsın ve o şirin hayvan da sözlüğümüzün simgesi, bi nevi maskotu olmuş olsun.

bizim neyimiz eksik ulan! haydin millet.

edit; tosba ya odaklanın. sanki o daha şık duracak gibi.
(bkz: at)
*
incide baykuş, ekşide limon var. illa hayvan olacak diye bir şey yok tabi, ya da sebze meyve. önemli olan bir sembol olmasıdır. ismini yansıttığı için uludağ sembolize edilebilinir, oldukça da hoş durur bence. hayvan derseniz kuklanın entryisini okurken sincap iyi fikir dedim, başlığı gördüğüm anda ise aklımda bir kutup ayısı belirdi nedense.
(bkz: bülbül) olsun.
anadolu parsı. sahip çıkamayıp soyunu tükettiğimiz anadolu parsı.

edit: hem sosyal sorumluluk anlamını da yakalarız.
ayı olmalıdır.
(bkz: kutup ayısı)

bence illa da bir şey temsil etsin diyorsanız, bizi bir çiçek temsil etsin, biz farklı olalım.
üstü at kafası, altı peygamber devesi olsun.
buzağı olsun.
(bkz: boo)

olması çok zor bir şey olsa da hayvan tatlı yani.
sol yanı angut, sağ yanı öküz olsun.
gözlüklü elinde kitap olan bir köstebek maskot çizilebilir güzelde olur.
tükürük ile içli dışlıyız. (bkz: lâma)
(bkz: inek kuşu)
Aslan diyen suana dek cikmamasi inanilmaz sasirtti dogrusu. galatasarayli sevgili arkidislerimiz bu konuya el atmamislar daha. sasirdim..

Benim önerim: fuck baligi olsun. *
(bkz: komodo ejderi)
tavık olmalı bence. evet tavık. ya siktiret bu da iyidir.
(#14472657)
(bkz: karınca yiyen)
(bkz: boğa)
Uludağ' ı simgeleyecek hayvan türü, uludağ' da yaşayan hayvanlardan olmalıdır... bu nedenle wikipedia' dan alıntı yaptım. Seçilebilecek olan hayvanlar aşağıdadır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uluda%C4%9F

Alıntı;
Hayvan Topluluğu (Fauna),

Uludağ Milli Parkı içinde ayı, kurt, tilki, sincap, tavşan, gelincik, yılan, yaban domuzu, kertenkele, akbaba, dağ kartalı, ağaçkakan, baykuş, kumru, dağ bülbülü, serçe gibi değişik hayvanlar yaşamlarını sürdürmektedir. Kırmızı orman karıncası da Uludağ ormanlarına büyük fayda sağlamaktadır. Ayrıca yeşil tarlada bir geyik üretme çiftliği vardır. Sakallı akbaba (Grpaetus barbatus) ise Uludağ’da yaşayan endemik türdür. 46 tür kelebek yaşamakta Apollon kelebeğinin Uludağ'a özgü endemik türü bulunmaktadır. Türkiye’deki en büyük kelebek olma özelliğine sahip olan Apollo Kelebeği, zaman zaman 6.000 m yükseklikte bile kendine yaşama imkânı bulur. Vücutları kürke benzeyen siyah tüylerle kaplıdır. Gövdenin koyu rengi güneşten ısı emmesine yardımcı olur. Bu kanatlar kelebeğin olağan üstü yükselmesini sağlar.
kesinlikle uludağda yaşayan endemik bir tür olan sakallı akbaba (grpaetus barbatus)olmalıdır. hem uludağın sakinlerinden biri... şu asalete bir bakın hak vereceksiniz;
görsel
görsel
görsel
penguen.
çiftleşmek için binlerce km yüzen abaza bi balık vardı. o olsun lan bizim hayvan. evet o olsun. yakışır amk.
edit : somon balığı imiş buldum.
somon balığı.
fark etmez aramızdan herhangi birinin fotografını çekelim koyalım.
git gide hayvanlaşıyoruz zaten.
sincap.
pek de tatlı olur.