bugün

kişinin; diksiyonu ve yabancı dilinin çok iyi olması aynı zamanda güleryüzlü ve halka ilişkilerinin iyi olmasını gerektiren bir meslek.
Bir çok üniversitemizde uygulanan eğitim programı. Başlığı ve hitap ettiği sektör ne kadar eğlenceli ve çekici görünsede, eğitimini alırken gösterilen müfredat oldukça teorik olduğundan insanın bitsede gitsek cümlesini kafasına yerleştirir, bıktırır.
bilkent üniversitesinden başka yerde okunmaması gereken bölüm.
işsiz kalmak için güzel ve tatlı bir neden.
okuması zevkli ve kolay olan bir bölümdür . Asıl sorun mezun olduktan sonra turizm sektöründe başlar herkes tatil yaparken siz çalışırsınız. Bayram , yılbaşı vb özel günlerde operasyon bölümü izin yapamaz . Okumadan iyi düşünülmesi gereken bir bölümdür.
diplomalı garsonluktur. kendime çokça küfrettiğim olmuştur ama yaş geçti bir kere okumak gerek. sonucu neyse katlanmalı.
görsel
okuyan veya bilgisi olan varsa mesaj atmasını rica ediyorum.
eski bir mezunu olarak memleketin turizm açısından bu halde olmasından dolayı oldukça üzgün vaziyetteyim.
Mezunu olduğum kulvar.
yurtdışında okuduğum kulvar. yaraklara geldik.
Bizim okulda ki diğer bir bölüm. Biz seyahatciler ile iyi anlaşırlar sağolsunlar.
türkiye'de ne kadar yavşak varsa onlarla bir arada çalışmayı ve var olabilmek için o it, yalama, şerefsiz sürüsüne dahil olmayı gerektiren boktan bir sektöre adım atılan branştır. hiç gerek yok.
türkiye'de ne kadar yavşak varsa onlarla bir arada çalışmayı ve var olabilmek için o it, yalama, şerefsiz sürüsüne dahil olmayı gerektiren boktan bir sektöre adım atılan branştır. hiç gerek yok.
okuma kardeşim , en boktan bölümlerden biridir. ha zaman kaybedeceğim bir sürü çomarla uğraşacağım diyorsa oku ne diyelim.
Kimisinin çok eğlenceli ve önü açık bir meslek dediği, kimisinin de Hahah turizm için üniversite okunur mu garson oluyorsunuz zaten bide okulunu okuyorsunuz diye alay ettiği bölümdür. Bak sevgili kardeşim turizmci demek garson demek değil. Senin turizmin eğitimi mi olur diye dalga geçtiğin okullarda 1 yabancı dil zorunlu 2. Seçmeli, ekonomi,muhasebe,resepsiyon,davranış bilimleri,kat hizmetleri, işletme hukuk'u ve daha bir sürü eğitim veriyorlar. iş bulmaya gelince o dandik diye alay ettiğiniz servis elemanı için 1 yabancı dili iyi düzeyde konuşabilen, eli yüzü düzgün eleman istiyorlar . Sanırım sizler vasat otellerde konakladığınız için bunları göremiyorsunuz, normal tabii. Diğer departmanlara gelince de aynı şey geçerli hatta 2. Yabancı diliniz olmadığı için işe alınamayabiliyorsunuz. Çalışma saatleri gayet esnek, bir çoğunuz gibi 9-5 değil yani. Sizin evinize döndüğünüz zaman bir çok turizmci ya işine başlamış oluyor yada gece 11-12 gibi başlayacak... Rehberlerle de dalga geçiyorsunuz ahahah elinde tuttuğu ne öyle sürünün başına çoban dikmişler diye... Senin o dalga geçtiğin rehber ko-kart almak zorunda, bi araştır nasıl alındığını. Yabancı dili akıcı bir şekilde konuşmasının yanında tarih ve genel kültürününde sağlam olması gerekli. Ha bide muhtemelen senin aldığın maaşında 3 katını falan alıyordur o rehber
Pek önermek istemediğim bölümdür. Edirne gibi bir şehirde okudum ne boka yaradı diye hayatı hep sorgularım. Kendi memleketimde okumuş olmanın avantajı sadece.. Antalya gibi yerde oku otelde çalış mis gibi devam et ha bak öyle olur. Balıkesir, Edirne gibi yerlerde okuyup nerde geliştircen kendini çocuğum?