bugün

eğer alışkanlıksa, yüksek lisans doktora düzeyine dahi gelseniz bırakamıyosunuz. tespitlerime göre bu alışkanlık kendini orta öğretimden itibaren göstermekte olup bünyede stress yaratmaktadır.

aynı zamanda bu durum,

--spoiler--
inek : abi ya çalışsak mı haftaya sınav var ya
kodon : salla yaaa bakarız son gün
--spoiler--

diyaloglarında konu olmaktadır.
türk öğrencisinin vazgeçilmez alışkanlığıdır. tabii bu çalışmadan herhangi bir hayır gelmez. şanslıysanız aklınızda kalan bir yer çıkar. ama tabi bu olasılık düşüktür. sizi kurtarmaz.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayıp, piknikte stres atanlar da vardır. *
Tabi şu durum daha kötüdür
(bkz: sınavdan bir gün önce ders çalışmaya başlamak)
sınav dersane deneme sınavı gibi bir sınavsa hiçbir faydası görülmeyeceği test edilip onaylanmış olan eylemdir.
(bkz: cehenneme girerken esige tutunmak)
ozellikle derslerde de konular dinlenmemis ve evde hic calisilmamissa,her sey son gune birakilmissa insanda cok buyuk bir stress yapan olaydir.ayrica butun bir lise doneminde bu sekilde calismak insan hayatindan bi 3 yil goturur.
gayet normal bir öğrenci davranışıdır. eğer son gün çalışarak sabahlama eylemini gerçekleştirmeyen şahıs varsa öğrenci değildir.
hayatımda nerdeyse hiç aksini yapamadığım eylem. örnek vermek gerekirse, bi sınavdan cok da iyi olmayan bi not alınır we öbür sınava cok calısıyim diye gaza gelinir. ama o gaz orda kalır. hergün erteleye erteleye sınav günü gelir we artık çok geç olduğu dank eder. sınavdan bir gün önce çalışan mütemadiyen bunu yapıyodur (bkz: ertelemek)
genel olarak üniversite ögrencilerinin uyguladıgı durumdur. sasırılmaması gereken durumdur. basarılı oldugu derslerde yok degildir. *
sınav gecesi boyunca uyumayıp sınav saatine kadar sabahlamak da denilebilecek cümle.
öyle anlar vardır ki son dakika bile çalıştığımız olur. o son dakika öğendiğimiz bilginin soru olarak çıkması ve soruyo doğru bir şekilde cevaplamamız bizi mutlu eder ve iyi ki bakmışım deriz .faydasını görmedik değil ama planlı programlı ders çalışmak varken neden bu serzenişler. ama işte o son gün psikolojisi sınavdan bir gün önceki psikoloji hedefe kitlenme, konsatrasyon ,sorumluluk duygusu güdmek. beyin hücrelermizi daha bir tetikler .yani insan çalışmış olsa bile son bir tekrar etmesi kendine yarar sağlar . *
(bkz: bunu yapan bunu da yaptı)
(bkz: sinava okulda calismak)
bütün üniversite hayatım boyunca yaptığım ve başarımın sırrı olarak gördüğüm eylem*. o son geceki götün tutuşarak çalışma zevkini hiç bir şeye değişemiyorum. gece 12 olmadan ders çalışmaya başlayamayan bir adamım. sabahlayarak gidiyorum hep finallere. tıpkı şu an olduğu gibi *. zararı: sınavdan çıktıktan sonra hiçbir şey hatırlamamanız *. tavsiye etmiyorum.
yahu baba 2 3 gün önce çalışmaya başlasam unutucam diyen öğrencilerin lafları.
Biraz sonra deneyecek olduğum eylem.

(bkz: yumurta göte girince tavuğu kesmek)
okul hayatim boyunca uyguladigim ve hep tutmuş yöntemdir . Önceden çalıştığım tek sınav üniv.sınavıydı .universiteyi kazandiktan sonra da yine eski sistem calismaya devam ettim ve mezun oldum . Goruldugu uzere hiçbir sakincasi yoktur .Sistem tikir tikir islemektedir . Uygulayin pisman olmazsiniz derim ben .Hatta dedim ben .
Tam benim çalışma şeklim sözlükçüm.. işe yarıyor ama hep yumurta-kapı hikayesi nereye kadar?
(bkz: yumurta kapıya dayandıktan sonra)
en iyi vicdan rahatlatma yöntemidir. bunun bir üst seviyesi vardır ki sınava girmeden önce yapılan son tekrardır. türk öğrencilerinin umut dolu olduğuna en büyük örneklerden biridir.
üniversteli olmanın ilk raconlarındandır.
Hayatimda hic aksini yapmadim.
Bu basit kalir 1 saat once calismak 13 yildir egitim hayatimda bir kez bile iskalamadim.