suyundan da koy 

kapat
  1. başa gelen olumlu/olumsuz bir durumun daha da beteri/hüpperi görüldüğünde bu durumu kabullenme/ihya olma fiilini anlatan söz.

bir nevi batti balik yan gider felsefesinin bir başka söylenegelmişi. aralarındaki farkı şöyle belirtmek mümkündür: Battı balık yan gider deyişi sadece olumsuz anlamda kullanılırken, suyunda da koy deyişi olumlu anlamda da söylenebilir. kısaca "suyundan da" diye de söylenir.
    #1496475 (Travman Olmaya Geldim, 05.04.2007 23:58)
  2. (bkz: oh oh)
    #3232541 (vakanuvis, 05.04.2008 12:37)
  3. (bkz: sezen aksu)
    #3232545 (bonusssimo, 05.04.2008 12:38)
  4. genelde tursucuların "suyundan da koyayım mı abla?" sorusuna cevaben verilir. ancak ege sivesinde, "oh sanki her sey tam da, bir de bunu istiyorsun" anlamında kullanılır.
    #3725071 (atgmuls, 26.07.2008 18:24)

© 2008 - uludağ sözlük

suyundan da koy başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. suyundan da koy ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu suyundan da koy nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tren » harry potter ve saz arkadaslari » saban disli » fethullahcilari amerikanci sanmak » yagmurda islanan kedi yavrusu » durmak yok yola devam » ilk ayakta yatmak » dort hanif » madem seviyorsun niye paranda ataturkun resmi yok » el ziki ile gerdege girmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games