bugün

dinde son nokta. artık bu eğitimi alıp da hala düşüyorsan problem sende olabilir.
+sirat köprüsünde görüşürüz ahbap.
-sen kimsin?
+bir dost.
bir işe yaramaz keza aynı ipte iki cambaz olmaz...ipler kimin elinde???
kıldan ince diyerek vazgeçilecek hadise.
gecilmesi sevap/gunah analizine bagli oldugunu bilmeyen insanlarin ip cambazlarindan egitim almak suretiyle gecebileceklerine inandiklari kopru.
zebaninin uzun cambaz sopasını müsaait biyerde kullanabileceği iş.
müslümanlıkta genel olarak sırat köprüsü, kıldan ince kılıçtan keskin bir köprü olarak tanımlanır. bu tanım kuran kaynaklı olmayıp ebu said'e aittir. ancak kuran'da bahsedilmeyen bir olguların diğer tümü gibi bu inançta muallakta kalmıştır. bazı kitaplarda "3000 yıl yokuş, 3000 yıl düz, 3000 yıl iniş şeklinde bir yol", bazı kaynaklarda ise "15000 yıllık yolculuk" olarak tasvir edilmiştir. inancın hurafe olduğu yönündeki antitezler ise son zamanların islam anlayışıyla ortaya çıkmıştır zira "allah'ın kuluna binlerce yıllık bir yolculuğu reva görmeyeceği" olgusu ağır basmaktatır. kaynakların bu konudaki tutarsız anlatımlarıda antitezcilerin elini kuvvetlendirmekte.

bu şartlar altında, varlığı zor gibi görülen bir köprü için cambazlık eğitimi almak yerine, bu inancın içinde var olan; kurban bayramında kestiğiniz hayvanın sırtına binip sırat köprüsünü geçmek olgusunun üstüne gitmek daha mantıklı gibi. kesersin bi öküz, öbür tarafta binersin üstüne ooh paşalar gibi geçersin köprüyü felan.
(bkz: öbür tarafa hazırlıklı gitmek)
(bkz: öbür tarafı bu tarafla karıştırmak)
(bkz: dini maddesel gören zavallılar)
kıldan inceyse cambaz eğitimi değil, "cımbız eğitimi" almanın daha faydalı olduğunu düşündüğüm eylem.
hiç alınamayacak bir eğitimdir. bunun yerini köprünün ayaklarını güçlendirip köprüyü 4 şeritli yapmak daha mantıklıdır.