bugün

izlenilesi dizidir. Brol Güven' e rağmen güzel dizi. Ergun Plak' a ayrı hayranız.
icat çıkarma şimdi.
askeriyenin yönetime el koyduğu dizidir.
bu kadar güzel dizi de yapılmaz ki be amına koyım dedirtir her saniyesinde.
trt. araya bir "ı" koy. ne etti? (bkz: tırt)
12 eylül özel bölümünün fragmanı yayınlanmıştır.

http://fragmanium.blogspo...er-28-bolum-fragmani.html
izlediğim iki bölümünden ve fragmanlarına denk geldiğim kadarıyla kostüm tasarımcısı 70'li yılları filmde falan bile görmemiş.

kadın giysilerinin dönem ile alakası yok. anormal amatör işi olmuş. gerçi erkek giysileri de sadece gömlek yakalarıyla işi kotarmaya çalışıyor ya neyse. kostüm tasarımcısı arkadaş gitsin iki sahaf gezsin hala bulunabilen neue mode , burda gibi dergilerden alsın da bi fikir sahibi olsun. hayvan gibi para söğüşlemeyi biliyorsunuz azıcık işinize saygınız olsun.

ayrıca 12 eylül 1980'e yeni gelen dizi'nin adının seksenler olması da ayrı gerizekalılık.

bir de fragmana bakılırsa ileri demokrasici ajitasyonun dibine vurmaya hazırlanıyorlar belli.

ajite olalım, hiç bilmediğimiz acılar üzerine iki damla zırlayalım varsın gerçekle alakası olmasın.

yeni nesil duyarlı insan taklidi bebeleri oyalar.

son olarak...

ayşe tolga'ya bildiğin ölürüm. türkiye'nin en güzel kadınıdır gözümde ve fakat liseli kızı oynayacak yaşta da değildir.
şaka maka izleyenleri olan trt dizisi, yayınlanan seksen darbesi bölümünde mahalleye askeri kamyonları çekip askerlerin birbirlerine tekmil verdikleri sahneler ile ilköğretimden fırlamış oyunculukları hiç mi görmezsiniz?

gece vakti sokak aralarına giriyorsunuz ve bağıra çağıra "asker yönetimi ele aldı hayt huyt!" bağırıyorsunuz, adama demezler mi? "lan kerizler anarşistleri uyandıracaksınız bağırmayın!" keşke dizinin yapımcıları bu sahneler için valkyrie'den bunları kırpacağına o dönemin tanıklarına kulak verip askerlerin kapılara sessizce dayanıp paldır küldür içeri daldıklarını dinleseydiler; dekor, kostüm, oyunculukta sıvadıklarını bununla belki kapatabilirlermiş.
kaliteli bir dizidir ancak eksiklikleri vardır.bunlar ayşe tolga-ki kendisini çok severim-18-19 yaşında bir kızı canlandırmamalıydı,ahmet'in kardeşi sanki biraz haminne olmuş ancak sami'nin kızı tam oturmuş rolüne bir de bazı yerlerde bilgi havada kalmış gibi ayrıca susmuş ve bazı 2.yıl karakterleri olmamış.
iyi yönler ahmet-ergun plak diyalogları,sami başlı başına,gurbetçi şahin ve benim favorim bekçi bekir çok çok iyi oturmuş ancak şu başkomiserin yanındaki polisi biraz daha az salak yapsalardı daha hoş olurdu.
Bu diziyi seviyorum. Çünkü eskiden var olan ama şimdi önemli oranda yitirdiğimiz samimiyet, masumiyet, sevgi, saygı gibi kavramları bünyesinde barındırıyor. Elbette eksiklikleri vardır, ama varsın olsun. Seviyorum seksenleri. inşallah uzun süre yayın hayatı devam eder.
2. sezonu ile birlikte ben that 70s show beklerken çocuklar duymasın çıktı. türkiyede güzel hiç birşeyin güzel sürmeyeceğinin kantı oldu.
casting hatalarını geçtik ama 2000+ sonrası deyimleri ısrarla kullanıyorlar, dahası yenileri ekleniyor.

ergün plak: çakma cüneyt arkın!

abim çakma lafı televole sonrası bir tabir, ikibinli yıllarda ancak girdi sokak ağzına. oldu olacak çatatoy'a da "maraba televole" dedirtin tam olsun.

ayrıca pastacı sami'nin kızı elvan dolgu topuklu ayakkabı giyiyor. gözünüzü seveyim, 1980'de nerede vardı şu anda mağazada görebileceğiniz tipte bir dolgu topuk ayakkabı?

düzelteceklerine, bozuyorlar; olmuyor...
yayınlandığı tarih olan 11 eylül 2012 salı günü reyting sıralamasında top100 de 6. sırada yer alan dizi. o gece türkiye-estonya maçının 1. ve 2. devreleri 1-2 sırayı almıştır.
“Can Yücel bölücü müymüş? Ben şair sanıyordum”
SEKSENLER
abartı dizi sol kolum ağrıyor diyemiyor adam.
darbenin işlendiği bölüm bariz zayıf kaldı ancak olaya birol güven perspektifinden bakarsak başarılı bile desek çok garip kaçmaz. ama kardeşim o başçavuş ne öyle, ya yanındaki asker? bu dizide casting hala aşılamamış bir sorun.

ama öte yandan olayları "mikro" olarak 'ne sağcıyım ne solcu' insanların gözünden güzel yakaladığını düşünüyorum. özellikle sade halktan bir kısmın darbeyi "yetti artık, allahtan asker geldi de kurtulduk" gerekçesiyle alkışlamasını, fehmi abi ve 46lık basri gibi olaya farklı bakanların da "demokrasi" vurgusu güzeldi.

bakmayın şimdi konforlu ortamda herkes konuşuyor ama o zamanlarda "illallah" diyen halkın askere sevgi gösterilerine bugünün penceresinden bakarak "halk darbeyi destekliyor" demek doğru değil.

birol güven düşe kalka kıvıracak bu işi galiba, hadi bakalım...
darbe konusunun eğlenceli olsa da biraz fazla abartıldığı dizidir.
her bölümü ayrı bir keyif veren güzel dizi..
eve girince ayakkabı çıkartılan ender ve güzel dizilerimizdendir.
an itibariyle ergun plak ve sami abi yardırmıştır.
üstad rasim öztekin'in mimikleriyle bile insanı gülümsetmeye yettiği mükemmel dizi.
dizisi seksenlerin gerçek yüzünü komedi diliyle anlatan güzel bir dizidir.
Bu diziyi seviyorum. Ama dünkü bölümdeki bir sahnede saçmaladıklarını söylemem gerek. insanlara elektrik verilen, işkence edilen bir sorgulama ortamı olduğunu iyi bildiğimiz dönemde, Ahmet'in sorgu odasında Ferdi Tayfur şarkısı söylemesine izin verildiğini görmek bende düş kırıklığı yarattı.
(bkz: nazlıcan ergun plak)
ülkemiz askeri kadrosunun tasfiyesiyle* aynı dönem içerisinde yayınlanmakta olmasıyla birlikte kıllanmalara sebebiyet veren trt dizisi. yayınlandığı kanal iktidarın televizyonu olunca kıllanmanın temelleri daha da bir derine iniyor.

darbe destekçisi değilim, böyle bir durumun olmasını istemeyiz. lakin bu diziyle de birlikte; yıllardır planları yapılan orduyu pasifize etme, dağıtma planlarının halk nezlinde kitlelere siyasi olmayan bir mecrayla empoze edilmesi, bu adaletsizliğe fikirsel yumuşak bir zemin hazırlanması adına kullanıldığını düşünüyorum.
ahmetin havasından geçilmeyern dizi yok çekmiş kenarı sağcıları da solcuları da siyaset yapmayın kemiklerinizi kırarım demiş hayır o değil de bu adam kendini ne sanıyor anlamış değilim işsiz bi vatandaş kendini başbakan mı sanıyor.