bugün

üzerinde; kafa kağıdı dışında ad, soyad, mahalle, köy vb. bilgiler bulunan kimlik. boyutunun büyük olması bazen çileden çıkarır.
her insanın ömründe en az bir kere kaybettiği kimlik kartı...
geceleri dışarı çıkarken mutlaka yanınıza almanız gerekendir.
bulamadığınız takdirde ehliyet de kabuldür.
eskiden kafa kağıdı denilen kimlik kartı.
mernis projesi gereğince boyutu kredi kartı boyutu kadar olması planlanan kafa kağıdı
ölünce benimle imam mı yoksa papaz mı ilgilenecek sorusunu cevaplamada kullanılan din hanesi Türkiye'de doğuştan itibaren dolu olan ancak acil durumlarda bana hangi grup kan gerekir sorusunun cevabında kullanılan kan grubu bölümü Türkiye'de çoğu insanda boş olan şey.
Hangi ülkenden olduğunu ve kişisel bilgileri içeren kişisel kimlik kartı.örnek:Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı.
(bkz: hüviyet)
din hanesinde default olarak islam yazılı gelen şu anki versiyonlarının yerine acilen kan grubu hanesi dolu, herhangi bir kaza ihtimalinde doktorlara bilgi vermesi amacıyla kişinin alerjilerinin yazdığı ve aynı zamanda ehliyetle tümleşik* versiyonlarının gelmesi gereken karton. Plastik yapın bir de şunu artık. Ortaçağ bitti anasını satayım.
12-13 yaşlarına kadar anne-baba tarafından çocuğun eline verilmeyen insan etiketi. nedenmiş? tabi ki kaybeder diye. aslında o yaşlara kadar o karta sahip olmak ister çocuk fekat anne-baba "e daha çocuk efenim" deyip vermez haklı olarak. sonra öyle bir gün gelir ki çocuk dışarı çıkmadan önce:

-kızım aldın mı bakiyim nüfus kağıdını?
+yoo anne her zamanki gibi sizin çekmecede kendisi.
-aa artık büyüdün al da yanında taşı sonra polis basarsa naparsın maazallah vahvahvahvaaah!(bir eliyle diğerinin üstüne vurarak)
daha yeni yavaş yavaş adam olmaya başlayan sucuk:
+sanki polis beni bulucak onca insanın içinden hıh.
-kızın mı var derdin var!

tarzı bi diyalog oluşur. *
kaybedersen ya da yenilemek isterseniz,

buyrun link, * *
http://www.nvi.gov.tr/ima...rtal/SWF/nufuscuzdani.swf
türkiye cumhuriyeti kimlik kartı uygulamaya geçtiğinde mazide bir anı olarak kalacak olanlardır, soğuk damgayla, pvc 'nin yırtılmasıyla hatırlanacaktır.
Kadınlara pembe erkeklere mavi renk olmak kaydı ile, nüfus müdürlükleri tarafından düzenlenen, eskilerin tabiriye kafa kağıdı. büyüklüğünün pabuç kadar olması nedeniyle öyle her cüzdana sığmayan, sığsa da deforme olan bu kimlik belgesi, uluslararası emsalleri arasında oldukça iptidai kalmakta. Bir rivayete göre de küçültülerek ehliyet kıvamına getirilecekmiş.
siz siz olun kaybetmeyin. kaybedip de yenilemenin cezası 69 tl peşin öderseniz 42 tl dir.
yıllardır boyutunun küçülmesini beklediğimiz kimlik belgesi.
adı nüfus cüzdanıdırda cüzdana girmesi pek bi zordur.
adi cüzdan nüfusu degil nüfus cüzdanidir, cüzdana girememesi kendi problemi degildir.*

ha cok büyük, ayar oluyorum o ayri. hep evde birakiyorum o yüzden.
çok eskiden nüfus cüzdanları pasaport' benzerdi ve içeriği tamamen değişikti(Atatürk'ün nüfus cüzdanı gibi)
şuradan daha ayrıntılı bakabilirsiniz:
http://incirkoy.blogcu.co...-eski-belge-resim/1321590
eskiden devter şeklinde olduğu için adı cüzdandı. şimdiki adı ise, nufus kağıdı yada kimliltir.Kafa kağıdı olarakda bilinir. Kişinin o ülkeye mensup olduğunu gösterir, kişisel bilgilerini içerir. taşınması zorunlu resmi bir beldgedir. ülkemizde kaybedilmesi halinde 69 lira para cezası bulunur( peşin 42 tl ). Yurt içinde, yerleşim yerlerinin mahalle veya köy muhtarlarınca ya da çalışılan resmi daire veya kurum amiri tarafından onaylanan nüfus cüzdanı talep belgesi ve anılan belgedeki fotoğrafın aynısı bir adet fotoğrafla birlikte ikamet edilen yerin nüfus müdürlüğünce, yurt dışında dış temsilciliklerimiz tarafından doldurularak onaylanan nüfus cüzdanı talep belgesine dayanılarak ergin olanların kendilerine, ergin olmayanların ise velilerine (ana-baba) ya da vasilerine veya resmi vekillik belgesi ibraz edenlere imza karşılığında verilir.
reyhanlı cumhuriyetinde, ailevi bi kaç bilgi içeren ve polislere sorulan nesne.
(bkz: kafa koçanı)
(bkz: nüfus tezkeresi)
nüfus cüzdanı diye bildiğimiz şeye neden kafa kağıdı denir? şundan:

1844 yılında, türkler ilk kez genel nüfus sayımı yaptılar. padişah abdülmecit idi. fakat nüfus sayımında kadınlar sayılmadı. yalnızca erkekler sayıma dahil edildi. sayım sonrasında da halkın kafa kağıdı dediği resmi adı mecidiye olan ilk nüfus belgeleri verildi. bu belge katlanıp fes içinde saklanıyordu. bu yüzden de bir kısım halk ona kafa kağıdı da diyordu.
içeriği senin seçmediğin bilgilerinle dolu etiketin.
boyutu nedeniyle cüzdanlara bir türlü sığmayan belge. şunu kredi kartı boytuna getirin yahu! pvc kaplamacılarını zengin ediyoruz.
(bkz: kafa kağıdı)*