muhtar 

kapat
  1. secim zamanlari duvarlara vesikalik fotolarini asan insanlara verilen isim. ha bir de mahalleyi yonetir bunlar guya da kimse iplemez.
    #94081 (laz pacino, 01.03.2006 13:20)
  2. şişko göbek dolayısıyla pantolonu patlayacak gibi duran,tonton,sevimli,gözlüklü,mahalleden sorumlu,ihtiharlara verilen isimdi eskiden.kıraathanede milletin sorunlarını dinler,gezici güzin ablalık yapardı.şimdiki 1 ikametgaha 2,50 ytl isterken pis pis sırıtan,muhratlıkta güzel sekreter kız çalıştıran muhtarlara hiç mi hiç benzemezdi.
    #94192 (asiti kaçmış kola, 01.03.2006 14:07)
  3. cem karaca şarkısı.

dostluğun adını saflık koymuşlar
    yazın beni yoğa gayri
    kendim vazgeçtim ben kendimden
    yazın beni yoğa gayri

yalanımış yarimin yeminleri
    dul çıktı şu şehir gelinleri
    kararmış dostlarımın elleri
    yazın beni yoğa gayri

ne malım var ne de mülküm babadan
    sevip bulduk mutluluğu biz yardan
    kara yazmış yazımızı yaradan
    yazın beni yoğa gayri

ne zor imiş be hey muhtar ah unutmak
    dost elinden yaralanıp ah vurulmak
    bundan sonra haram bize yaşamak
    yazın beni yoğa gayri
    #543360 (chanson de roland, 15.08.2006 19:26)
  4. (#1180901)'de hrant dink'in türk vatandaşlığını vurgulamış fakat şehitlere gelince aynı şeyi gösterememiş yazar. şehitleri dile getirmeyi. bir kez düşünülünce "hakkaten ha" denilecek bir olayı feci şekilde ırkçılık olarak düşünen yazar. otorite olarak görülen yazar-gazeteci-vs.ler bakalım bir sene sonra kim hatırlayacak hrant'ı derken, şehitlerimizin ölümünde bu kadar tepki yaratılamamasına neden ırkçılık olarak bakılmaktadır. sonuçta ikisi de bölücülük değil midir?
    #1214411 (zlatan1937, 27.01.2007 03:08 ~ 03:19)
  5. haksiz saldirilara maruz kalan yazar. (#1180901)de ne soylendigi gayet acik, tabii anlayana. ama insan ayar verme hirsiyla tutusmayagorsun, anlamak istedigi gibi anlayip kendince ayar dosenir. (bkz: okudugumuzu anlamak)
    #1214498 (muhtar, 27.01.2007 03:25)
  6. "merhabalar, ikametgâh ilmuhaberialmak istiyorum" dediğinizde, "siktir git ulen, nufusun nereye kayitliysa ordan al" diyebilen kişi. (bkz: ben bugün bunu gördüm) genellikle orta yas ve üzeri kisilerdir, icinizden bazen girtlagini sıkıp oracikta bogmak gelir fakat bu sadistce dusuncelerinizi dizginlemek zorunda kalirsiniz.
    genellikle bu tip muhtarlar kendilerini bir bok zannederler, fakat kendini bir sey zannetmenin en buyuk bok yemek oldugunu bilmezler,akıllanmalarını umuyoruz ama bosuna ummamıza da gerek yok. cünkü bir insan yedisinde ne ise yetmisinde de odur

bunlarin yaninda bir de nur yuzlu, seker gibi tatli muhtar amcalar vardir. bunlar eli öpülesi, yanakları sıkılası kişilerdir. o kadar tatlilardir ki yanından çıkıp gidesiniz gelmez, sohbetlerine doyum olmaz, vesaire...
    #1247752 (hitman, 02.02.2007 16:33 ~ 27.07.2008 00:25)
  7. cem karaca'nın göbek adıdır. şarkısında geçen "ne zor imiş be hey muhtar ah unutmak" dizesinde de bir ozan gibi kendisiyle hesaplaşmaktadır aslında.
    #2833414 (mr crowley, 13.01.2008 19:08)
  8. devlet'le işiniz olduğunda gerekli evrakları temin eden kişi.
    (bkz: ikametgah ilmuhaberi)
    (bkz: nüfus cüzdanı sureti)
    #3668495 (ankaragucluler saraba dustuler, 15.07.2008 18:36)

© 2008 - uludağ sözlük

muhtar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. muhtar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu muhtar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ben bilmem beyim bilir » potansiyel efendi cocuk isimleri » yaran nickler » 3 agustos 2008 bjork istanbul konseri » gizemli yazar » uludag sozluk un seviye zaman grafigi » kiz kaldirmak icin vucut gelistirmek » istanbul agliyor » baskent universitesi hastanesi » uskudar belediyesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci