bugün

meb in serbest kıyafet tasarısını çeşitli kurallar koyarak onaylamasıdır.
bu sayede ufacık ufacık çocuklara gelir dağılımında nasıl uçurum olurmuş bu yaştan başlayacaklar öğretmeye.
Sinirlenilen durumdur.

eğitim sistemimiz o kadar bok içine girmeye başladı ki artık diyecek hiç birşey bulamıyorum. ulan bari şu kıyafetlerle oynamayın bir tarafınıza mı batıyor amuna koyayım derdiniz ne anlamadım ki? yok önlüğü değiştir, yok üniformayı değiştir, yok kravat koy, yok hepsini kaldır.

bunları bırakında millete; iş verin, ekmek verin, gelecek verin. ne yarak işlerle uğraştığınızın ne siz farkındasınız ne de etrafınızdakiler.
tamamen serbest degilmis. gene sınırlamalar var.
fakat turkiye gibi, insanlarinin maddi olarak buyuk bir esitsizlik icinde oldugu bir ulke icin cok gereksiz ve yanlis bir karar.
el kadar bebelerin marka savasina baslamasina neden olacak durumdur. daha o yasta markayla tanismak zorunda kalacaklar. * *
yapacak iş bulamayan meb'in saçmalamaya son sürat devam etmesidir.

bak ne diyorum, şimdi bizim geriye kalan 4-5 sınav var. onlara girmeyeyim ben, notum 50 olsun ha? rapor getirince 60'a yükselsin? tamam, hiç uğraşmayalım?
Durumu iyi olan- olmayan ailelerin çocuklarının aynı okulda okuduğu gözönüne alınırsa saçma salak bir uygulama olduğu anlaşılacaktır. Şöyle ki sözlüğüm; çocuklar arasında kıskançlık başlayacaktır. alinyazisi tipeksi' nin dediği gibi marka savaşları olacaktır. Ayakkabıyı değil nike ı öğrenecekler. ilkokul çağındaki çocuklara yazık olacaktır.
meb'in resmi sitesinde bu yönde bir açıklama yok ya da ben göremedim*
çocuklarının ayaklarını yorganına göre uzatmasının ilk adımıdır ve unutulmamalıdır ki günümüzde çocukların ayaklarını yorganlarına göre uzatmasına yönelik her eylemler aslında büyüdüklerinde aç kalacaklarını şimdiden kabullenmeleri anlamına gelmektedir.
kot pantolona izin yokmuş.gerçi ben pek giymem ama memleketimdeki gençliğin yüzde doksanını dışarı kot pantolonla çıkıyor.bu kuralın ne anlam ifade ettiğini hala anlamış değilim.
(bkz: jean amerika nın şalvarıdır)
avrupa' da gelecekte uygulanması düşünülen hatta şu an bilimsel olarak incelenen, Türkiye' deki parmakla sayılabilecek kadar az olan mantıklı uygulamalardan birine mantıksızca son verilmesidir. Çocukların daha küçük yaşlarda gelir dağılımındaki adaletsizlikten doğan sosyal ayrımcılıkla tanışıp bundan etkilenmesine neden olacak olan koca bir saçmalıktır.
adidasların, nikeların ökkeşlerle, önünde tersten hoşgeldin 1976 yazan orlon kazaklarla kapışacak olmasıdır.
yamuk yumuk açılımdır.

öncelikle öğrenciler arası maddi uçurum zaten vardır, formanın altına giyilen ayakkabıdan telefona, hırkalardan çantalara kadar biraz biraz herkes kimin daha varlıklı olup kimin olmadığını anlayabilir. fakat kıyafet bu durumu tamamen sonraki seviyeye götürecektir. bir tarafta sürekli yeni kıyafet isteyen çocuklar olacak, diğer tarafta arkadaşlarından görüp bizde niye yok diyecek üzülecek böyle bir şeyi daha şimdiden sorun haline getirecek çocuklar da olacaktır. bu alanda düşünülünce tamamen gereksiz ve yanlış bir uygulamadır.

serbest olsun da artık okul yönetimi çocukları kendi isteği doğrultusunda giydiremesin şeklinde düşünüyorsanız da eksiktir, hiç bir işe yaramaz. bir kere kot pantolon yasak, ki bu fazlasıyla saçma, kızların etekleri diz altında, şort ve askılı yasak, erkekler kışın gömlek yazın tişört. ee sadece renk seçme hakkı oluyor o zaman öğrencilerin? bu nedense bana pek serbest gelmedi.

kısaca, dediğim gibi yamuk yumuk bir açılımdır. iki türlü de sınıfta kalmıştır. ne doğru düzgün serbesttir ne de adildir. gereksizdir işte. bu yapılacağına milli eğitim bakanlığı asıl işini yapsa da eğitim kalitesini arttırsa eminim çok daha başarılı ve bilinçli bir kuşak yetişirdi.
(bkz: ota boka açılım demek)
sağcı solcu kavgası, kürt türk kavgası vardı. şimdi bir de zengin fakir kavgası çıkacak. sağol rte.
ufacık öğrencilerin daha o yaşta okuldan soğumasına sebep olacak şerefsizce onaylamadır.
başarısız olacak açılımdır.
kıyafet almaya parası olmayacak çocuklarımın giyecekleri şey yine önlük olacaktır.
okul hem eğitim veriyor, hem de hayatı öğretiyor ya; çocuklar birinci sınıftan ağlamaya başlayacaklar:
"anneeeeeeeeeeeeeeeeee benim niye böyle gömleğim yok!!!"
beşinci sınıfta:
"anneeeeeeeeeeeeeeee arkadaşlarım bilgisayarıyla geliyo okula ühüüü!"
ortaokulun son sınıfında:
"anneeeeeeeeeeeeeeee benim niye cep telefonum yok?"

allah büyük, ne diyeyim.
hangi akla hizmet böyle bir şey yapabiliyorlar ya.
durumu olan var olmayan var? okullarda artık herkes birbirine giricek.
bi taraf hava basıcak bi taraf ezilicek .
yok hiçte öyle siyasi sembol taşıyan kıyafetler giyilemeyecek falan demesinler paşa paşa giyilir!!

yuh dedirten olay ...
doğru bir uygulamadır.
şöyle ki okullarda fakir öğrenciler bilinir. hatta çoğu zaman okul veya belediye fakir öğrencileri toplayıp gizlice yardım ederler. bundan önce fakir öğrencilere üniforma, çanta, bayramlık kıyafet v.b şeyler dağıtanlar artık üniforma yerine giysi dağıtabilirler. büyük ihtimalle de böyle olacaktır bu.

ayrıca kravat verirsiniz, takmaz. gömlek verirsiniz, içine birşey giyer onu sarkıtırlar. okullarda kimin ne olduğu bellidir. cep telefonları, bilgisayar muhabbetleri v.b şeyler ile anlayabilirsiniz. okulda dalga geçilecek diye korkanlar, çocuklarını eğitseler kimsenin böyle bir kaygısı olmayacak.

dalga geçme olasılığı ilköğretim 5.sınıfa kadardır. eğer öğretmenler ve aileler çocuklarını eğitirlerse bunun olmayacağını biliyorum. ortaokuldan sonra kimsenin dalga geçeceğine inanmıyorum. *
devir değişiyor. artık çocuğuna çikolata alamayan babalar değil, adidas alamayan babalar intihar edecek.
Aileler arasındaki zengin-fakir uçurumunu gözler önüne serecek hadisedir.
Küçücük bünyelerinse bundan nasıl etkilenecekleri tartışılır.

- Ali topu tut.
- Bana ne hocam. Onun pantolonu yırtık o tutsun.
ak parti yaptığına göre akıl yürütmeye gerek yok kesin kötü bir şeydir. hanım kumandayı ver bakalım baykal ne demiş.
eşitlik sağlama kaygısını bir okulda, bir de askerde gözlemliyorum ben. kapitalist üretim ilişkilerinin hayatının her alanında eşitsizliği fahiş bir boyuta çıkarmışken, devletin kontrolünde olan okul ve ordu gibi kurumlarda suni bir 'eşitlilik' hissinin ve durumunun oluşturulmaya çalışılması, gerçekçi değil. illa bir eşitlik oluşturmaya çalışıyorsan, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldır, asgari ücreti arttır. ancak o zaman üniforma gibi hayali çözümlerin arkasına saklanmaktan kurtulursun.
sözlük yazarlarının bir çoğunun gerizekalı olduğunu bir kez daha gösteren başlık. gelir farkı ortaya çıkarmış. öğrencinin ayağındaki ayakakbı, okulda harcadığı para, kullandığı cep telefonu zaten belli etmiyordu. ah bu akp hepsi yobaz.
bir fark olmayacaktır. çünkü ülkemin çoğunun maddi durumu düşük olduğu için çocuklar okul forması gibi bir çift kıyafeti tüm yıl giyeceklerdir.
on numara şahane bir karardır. zira aileler arasındaki maddi farklıkların altında ezilecek dediğiniz çocuklar aslında üstüne başna geçirdiği kıyafetlerle ezilmemeleri gerektiğini, yaşadığı standardın ne düzeyde olduğunu net bir şkeilde görecek ve bunu eziklik olarak görmemeyi öğrenecektir. ki bu vesile ile de zengin diye adlandırılan çocukların bir çok insana göre yapacağı ''artizlikler''in bir s..kim olmadığı anlaşılacaktır. kçük yaşta ne olduğunu nerede olduğunu bilmeyi sağlayacaktır. gelecek nesillerin bir çok konda gelişmesi için çok doğru bir uygulamadır.