bugün

(bkz: sürmenaj)
Önce binbir hevesle kazanılan sonrasında, derslerin ağırlığı, ödevlerin çokluğu, sosyal yönünün azlığıyla insanı yavaş yavaş hayattan koparan, arkadaşlarınız yazın tatil yaparken sizin yazokulu veya stajlarla cebelleştiğiniz, bunları yapmadığınız takdirde okulunuzun uzadıkça uzaması muhtemel mühendislik dalıdır.
diğer mühendisliklerden daha teknik olduğunu düşündüğüm bölüm. dersleri gerçekten ilgi çekicidir. ayrıca enerji/imalat olmak üzere iki alanda uzmanlaşma şansınız vardır. hangi alana yatkınsanız o alana uygun seçmeli derslerinizi alırsınız. ayrıca kendi bölümünüzün yanına bu bölümü de katarsanız tadından yenmiyor.
(bkz: kendimden biliyorum)
ayrıca hiçbir vakit değerini yitirmeyecek bölümdür. ne kadar değişik bazen gereksiz bölüm açılsa da makina mühendisliği temel mühendisliktir. *
-nerde okuyosun sen yeğenim
-makine mühendisliği
-anladık da hangi makine üzerine?
-????
-bilgisayar mı , otomobil mi ne yani?
- !!!!!
-senden bi b.k olmaz yeğen

tarzında dia(mono)loglara malzeme olan mühendislik dalı.
- dershane döneminden beri girdiği tüm sınıflarda kız sayısının 2 veya 3 ü geçmediği üniversitede bunun değişeceğini sanıp bu bölümün kazanılması sonucunda girilen ilk derste kız sayısının hala aynı kaldığının ve onlarında bıyıklı olduklarının görülmesi sonucu arkaya bile bakılmadan kaçılması gereken bölüm ...
uludağ üniversitesinde kantini bile olmayan ; sınıf dışında bile herhangi bir kızla tanışmanın önüne geçilmek istenen bir fakülte binasında yer alan bölüm...
bu bölümü okuyanlardan; kendi içine kapanıp, kendini derslerine verenlerin abantta at gezisine çıktığı; tam aksine , sosyal olanlarin ise iktisati idari bilimlerde populer olduğu mühendislik bölümü...hayati kolaştıran araçlarin tasarimlarinda önemli işler üstelenen meslek.
(bkz: allahım ben ne yaptım)
(bkz: girdik bir yola)
öğrencilerinin bir çoğunun kazanırken; bitirince ne iş yapacağını bilmediği, adının ürkütücülüğünden olsa gerek genelde kız sayısının sınıflara oranının %10 un üzerine nadiren çıktığı, okulu 4 yılda bitirebilenlerin sayısının çok az olduğu mühendislik dalı.
odtüde trafosunun üstündeki "ölüm tehlikesi" yazısının, bölüm öğrencileri tarafından başına bir "B" harfi konularak "Bölüm tehlikesi" şekline getirilen, * havası bir başka, okuması bir başka, bitirmesi bambaşka olan harika bölüm. *
Mezun olan kişinin ne yapacağından çok, sınıfta kaç kız olduğu ile ilgilenilen bölüm.
Sınıfından başka yerde kız arkadaş edinemeyen bünyeler tarafından abazanlar olarak nitelendirilen öğrencilerin olduğu bölüm.
Yazmadan önce 10 kere hatta 20 kere düşünülmesi gereken bir bölüm olduğuna henüz 1.sınıfta olmama rağmen karar kıldığım bölüm.
bölüm tehlikesi içeren mühendisliktir..
ajdarın da dahil olduğu mühendisliktir.
girmeside çıkmasıda zor olan bir bölüm. termodinamik, teknik resim, makina elemanları, mukavemet gibi her baba yiğidin geçemeyeceği derslerin bulunduğu en karizmatik ve en zor mühendisliktir. her ne kadar sınıfta kız olmasada kız arkadaş bulmakta hiç sıkıntısı yaşanmaz karizması bunun için yeterlidir. örneğin kız bolluğu yaşanan öğretmenlikte okuyan erkekler kızlarla arkadaş olurlar ancak mühendislikte okuyanlar sevgili olurlar. boş muhabbetlerden hoşlanmayan entelektuel insanların bulunduğu bölümdür. okul bittiğinde ise iş bulmakta diğer dallara göre en az sıkıntı çekecek olandır.
gerçeğinin almanya'da yetiştirildiği mühendislik alanı. türkiye'de genelde makina mühendisleri endüstri mühendislerinin işleri olan üretim planlama, optimizasyon, metod mühendisliği gibi alanlarda çalışırlar makina sanayimizin pek olmayışı sebebiyle.
2 yıldır ebemi s.ken bölümdür. yaz okullarında da s.kmeye devam etmektedir. güzel bir iş bulayım diye ingilizce kasmakta ve almancaya başlamaktayımdır. bilgisayar sertifikası almışımdır, ehliyet almak için uğraşmaktayımdır. erasmus yapmayı düşünmekteyimdir, not ortalamasını yükseltmek için g.tümü terletmekteyimdir, autocad ve bilimum çizim programını bilmem gerekmektedir. en az bir taş.şaklı klübe üye olmam lazımdır. ne bok yiyeceğim bilinmemektedir. hayırlısı olsundur.

özet: eğer zerre ''ske sürülecek aklınız'' varsa seçmeyin bu bölümü.
seçtiğim için bin pişman olduğum,her fırsatta amuna koyim böyle bölümün dediğim,dersleri hayvan gibi zor,sınıfları asker koğuşu gibi olan adı batasıca bölüm.
müfredatında, atlara tecavüz etmenin incelikleri hakkında mesleki bir dersi olan bölüm.
(bkz: somun vida itü makina)
derslerının 1. sınıftan itibaren ebenizi bellediği birbirini bağlayan dersler sayesinde mayın tarlasında yuruyorsunuz hissi yaratan (basarsanız okul uzar aman diim!) ancak sağlam universitelerde okunduğunda gayet de insana farklı bir bakıs açısı kazandıran okuyan insanların ya saçlarının doküldüğü ya da bellerine kadar uzun olduğu gelmiş geçmiş gelecek yegane bolumdur.harbiden universitede okuduğunuzu hissettirir.* bok atan elektronikciler bok yemiştir.
makina mühendisi olmak istemeyip tercih eden biri için okumanın kesinlikle kabuslaşacağı bölüm. birinci sınıfı atlattıktan sonra ikide daha çok bölüm derslerine başlarsınız. termodinamik, akışkanlar mekaniği, makina elemanları, mukavemet derken "ne yapmışım ben" diye yakınırken, eğer gerçekten çalışmazsanız vizeler zaten berbat ötesi gelir. yaz okulu da yoksa bütünlemede de kurtaramazsınız. malum alttan çok fazla dersiniz olur ertesi sene daha zorları gelir. bu sefer kabullenirsiniz ki okul uzamış. tabi yan fakültelerde okuyan arkadaşlarınız gezip tozarken 50-60 alarak "kötü geldi ya bı sınav" diye söylenirler, sizin de tam o anda katil olasınız gelir "neyse" der yolunuza devam edersiniz on kişilik makinacı grubunuzla.
zaman geçer okulun uzaması bir şeyi değiştirmez. iş bulmak kolaylaşır, yağlı bir fabrikada terleseniz de belli bir paranız olur, sevinirsiniz içten içe. tabi kaybettiğiniz beş seneyi geri getirmez. kolay yoldan dönmek istersiniz, annenizin yanında türev alıp bir sene daha durmadığınıza yanarsınız.
bünyesinden kopan bölümler, bugün bir üniversitenin teknik fakültesini dolduracak nicelikte olan, fakat kendisi de hala çok tercih edilen bir bölüm olarak varolan mühendislik dalı.
Tıpla beraber en uzun süre okunası mühendislik dalı.
hani derlerdi ya, hayat 3 saat mi falan. bik bik bik, yok öss'ymiş, nasıl sığdırılırmış falan. şimdi düşünüyorum da. lan 3 saatte bir 180 soru soruyorlar, yap kardeşim yapabildiğini. neyse anlatmak istediğime geleceğim. makina mühendisliği okuduğunuzu düşünüyoruz. üniversite biri geçtiniz, 2'ye geldiniz. mukavemet ve makina elemanlarından kaldığınızı düşünelim. malum, 3. sınıfa geçtiniz. alttan alıyorsunuz bunları. bilen bilir; kazık, sikko derslerdir, lanet okutur. neyse işte. aynı güne konmuştur sınavlarınız. eğer geçemezseniz bitirme alamayacağınız için ertesi sene, otomatik olarak okul uzuyor. nerden mi biliyorum? orayı geçelim, ama anlatmak istediğim bu herhangi bir final sınavında 4 soru soracaklar, en az ikisini yapmak gerek ki okul uzamasın. öss'de mi daha kolay adamın ağzına sıçıyorlar yoksa gece belki de morali bozuk olduğu için kazık sorular hazırlayabilecek, yada yapsanız da puan vermeyecek bir profesör mü?
en iyisi yakınmayı bırakıp, "kaymalı yataklarda yağlanma" falan çalışayım. dışardan bakıldığında ne kadar erotik değil mi? ben de öyle düşünüyorum, kusacağım hatta biraz daha görürsem.