bugün

drüm theater elemanlarının var ettigi (ki james labrie nin dahil olmaması son derece mutlu edici bir olaydır) progressive rock grubu. paradigm shift ve acid rain dinlenesi parçalardır.
jordan rudess,john petrucci,mike portnoy la beraber king crimsonın basçısı tony levinin* kuruduğu inanılmaz besteler yapan ensturmantel grup.Acid rainParadigm shiftUniversal mindFreedom Of Speech kanımca en iyi parçalarıdır
son derece harika müzikler yapan bir gruptur. zaten dream theater ağırlıklı kadrosu akıllara ziyan bir olay olduğunun kanıtıdır. şiddetle tavsiye edilir.
james labrieyi bir türlü sevemeyen, müzik kalitesine sözlerden daha çok değer veren dream theater fanları için bir kaçış noktasıdır.
asıl olarak hiper davulcu mike portnoy un projesidir. plak şirketi tarafından kendisine bir süper proje grubu oluşturması için teklif gelir. zaten tüm dream theater elemanları gibi çok çalışkan bir müzisyen olan portnoy projeye sıcak bakar ve enstrümental müzik yapacak bir grup projesi için önce gitarist aramakla işe başlar ve pek çok gitar virtüözüyle denemeler yapar. ancak hiçbiri portnoy'a istediğini verebilecekmiş gibi görünmez, tam bu arada mike'ın karısı neden bu projede de john petrucci ile çalışmıyorsun der. öneri kafasına yatan portnoy petrucci'ye teklifi götürür. daha önceden, muhteşem king crimson basçısı tony levin ve dokuz yaşında kazandığı bursla julliard müzik okulunda eğitim almış eski dixxie dregs klavyecisi muhteşem virtüöz jordan ruddess i de gruba katılmaya ikna ettiğini söyleyen mike hayranı olduğu bu isimleri duyan petrucci'nin zıplayarak gruba dahil olmasını sağlar. sonrası malum. bu mega grup progressive rock ve progressive metal müziğin başyapıtları arasına giren iki muhteşem albüme imza atar. akabinde jordan dream theater'da klavyede boşalan yere dahil olması için gruba davet edilir. çok da iyi olur, kanımca jordan bir önceki klavyeci derek'den bir kaç palto (gömlek değil) üstün bir müzisyendir.
sıvının mukavemet testi olarak türkçeleştirilebilir. ve zannımca, sıvıların yüksek basınçlarda nasıl bir davranış gösterdikleri test ediliyor olabilir. bir bilene sormak lazım.
sıvının üzerine koyulan yüzük gibi incecik bir teli sıvı yüzeyinden dinamometre yardımıyla çekerek sıvıda oluşabilecek gerilim kuvvetini ölçmek için yapılan deney.
liquid tension experiment 1 ve liquid tension experiment 2 olarak iki albümleri bulunmaktadır. grup ve albüm adından da anlaşıldığı üzere experimental'dir. bunun yanında grup üyeleri kendi dallarında ayrı ayrı son noktadır. ticari kaygı gütmeden kendi içinde konsepttir. 1998 yılında çıkan ilk albümü 1999 yılındaki 2. albüm takip etmiştir.

track list şu şekildedir;

liquid tension experiment 1
1 - Paradigm Shift
2 - Osmosis
3 - Kindred Spirits
4 - The Stretch
5 - Freedom Of Speech
6 - Chris And Kevin's Excellent Adventure
7 - State Of Grace
8 - Universal Mind
9 - -13 Three Minute Warning

liquid tension experiment 2
1 - Acid Rain
2 - Biaxident
3 - 914
4 - Another Dimension
5 - When The Water Breaks
6 - Chewbacca
7 - Liquid Dreams
8 - Hourglass
(bkz: chris and kevins excellent adventure)
son albumlerinde eski progressive havasini kaybetmeye baslayan grubun kurtulusudur.
(bkz: liquid trio experiment)
bazı söylentilere göre besteleri bilinçli doğaçlamalardan oluşan grup.
öyle sanıyorum ki bünyesinde dream theater hayranlığı barındıranların seve seve dinlediği bir gruptur bu.
grubun künyesindeki isimlere bakacak olursak zaten iyi müzik yapıldığı ortada. john petrucci, mike portnoy, tony levin ve jordan rudess.
hepside müzik adına her daim iyi iş çıkarmış adamlar ve bana kalırsa muazzam bir işin örneği oldular. o da şu " müzikte sözün önemi " hadisesi.
elbette mühimdir, sözler ve müzik birbirini tamamlayan unsurlardır falan filan...
lakin işte bu adamlar işi tamamen enstrümantal hale dökmüşler. sözsüz lakin bu denli etkileyici parçalar nadir bulunur.
tavsiyem; muhakkak dinleyiniz. özellikle when the water breaks ve acid rain muazzam parçalardır.
bir de tabi paradigm shift. bu parçada çok sağlamdır.
hatta bir de another dimension.
liste uzun, böyle uzar gider bu.
görüldüğü gibi dinlenecek baya bir şarkıları mevcut.
şimdilik bizlere sadece iki albüm sundular. devamını ilgiyle bekliyoruz o ayrı. lakin öyle sanıyorum ki yeni bir proje daha yok gibi. zira kendilerinden ses soluk yok.
yinede biz hasretle beklemedeyiz.
kısacası önünüzde iyi müziğe doyacağınız iki adet muazzam albüm var. e ömür kısa değerli okurlar, o nedenle şimdiden yol almakta fayda var gibi.
iyi dinlemeler, iyi kendinden geçmeler dilerim...* *
daha yeni keşfetmemle birlikte lan suicidal dinlediğin müziğe sokayım dememe neden olan harika gruptur.
james labrienin dtnin zayıf halkası olması sebebiyle devam etseydi dtden daha başarılı olacağı aşikar olan grup.

(bkz: Paradigm Shift)
herkes gibi james labrien'in olmaması çok iyi olmuş dediğim. takdire şayan grup. acid rain'i affetmeyin.
farklı bir tad, farklı bir güzellik. live performance dedikleri bu olsa gerek [http://www.youtube.com/watch?v=edqH0ofRQrM ]
mutlu eder. aynı zamanda üzer. (bkz: ben neden böyle çalamıyorum)
ne kadar iyi müzik yaptıklarını betimlemeye çalışmanın beyhude bir çabadan ibaret olduğu, aşmış gruptur.

cümleler ile bunu yapmak çok zordur. dinlerken yapılan şeylere artı değer katar. counter strike, dota, world of warcraft gibi oyunları oynarken fonda çalarsa, yapacağınız şeyler, ya ayağa kalkılıp alkışlanacak, ya da feci derece de alay konusu olacaktır. sizin ise hiç bir şekilde umurunuzda olmayacaktır. çünkü o sırada parmaklarınız ile bir soloyu çalıyor, headbang yapıyor ya da çoktan uçmuş olacaksınız. koşarken kendinizi kaptırıp fazladan iki tur atacaksınız, kiloyu kaldırırken fazladan üç tekrar yapacaksınız. iş yerinde patrona doğru power slide yapmanız bile mümkün olacaktır.

adrenalin salgılanan her ana rahatlıkla eşlik eden, aşmış insanlar topluluğudur.
progressive metal de işin gelebileceği son noktaya geldiklerini gösterirler bie her dinleyişimizde. petrucci, levin, rudess, portnoy her biri kendi çapında büyük müzik adamlarıdır ki,yaptıkları her işin hakkını fazlasıyla verirler. dikkat edilmesi gereken husus şudur ; bu müziği pek kimse sevemez-sevmez. bu yüzden ben metal dinliyorum diyen herkes bulaşmamalı sevmedikleri için ise saygı gösterilmelidir. bu tarz duygu ile yapılan bir tarzdır (bkz: progressive metal)
her ne kadar teknik yönü ağır basıyor olsada en büyük ilham kaynağı duygularıdır.
Progressive rock/metal , hatta jazz~rock gibi bir tür icra eden müzik grubu.

Asla ve asla 6 dakikadan uzun sarkılara dayanamayan ben bile 10 dakikalık şarkılarının nasil bittigini anlamıyorsam, anlayın artık aşmış bir grup.

Liquid tension experiment ve liquid tension experiment 2 adlı 2 albümleri var, sevilmeyen parça yok. Özellikle john petrucci nin bu grubu bilmeyen hayranlarına yeni ufuklar açacak grup.