bugün

kırk yılın başı kitap alanlar için fiyatlar evet uygundur. 20-30 papel nolacak, neye vermiyoruz. ama işte düzenli alanlar için olmuyo öyle. birikiyo gidiyo paralar.

sahaflara gidin, en baba orjinal kitapları 5 papele alın. hatta 4 tanesi 10 tl.

sahaflar böyledir işte;

(img:#1138314)
Ciddi ciddi fazladır. Bence devlet bunla ilgili bir düzenleme yapmalı. Yarı yarıya düşmeli fiyatlar.
Hayatın bize okuma televizyon izle deme şeklidir.
amacın kültür depolamak veya gelecek nesillere bir şeyler bırakmaktan çok "cebim dolsun" düşüncesinin hakim olduğunu gösteren durum.

hadi ben çalışıyorum, belirli bir noktaya kadar karşılıyorum, en ihtiyacı olduğu dönemde öğrenci ne yapsın?

çalın amk. kasmayın.

çare (bkz: kindle)
insaf biraz. içtiğiniz zehir 12 13 lira hafta da minimum dört beş paket bitirseniz 30 40 lira...
Sürekli gardırobunuza eklediğiniz kiyafetlere ne demeli iki tişört eksik olsa 60 lira cebinde kalır.
Dışarda bir kafeye gidip akşama kadar boş boş oturuyorsunuz 20 lira hesap geliyor.
Vesaire vesaire...
Kitapyurdu gibi sitelerde gayet ucuza kitap bulunabiliyor. Saga sola Harcamak için paranız var ama kitap için yok.kesin yoktur.
(Şu başlığı her görüşümde yazmadan duramıyorum.)

televizyona verilen 30-40 lira parayla bir ay haber, belgesel, film, dizi, yemek programı... Artık Allah ne verdiyse dibine kadar, 7/24 izleyebiliyorsunuz ama kitaba verdiğiniz ortalama 25 lira, iyi bir okuyucu iseniz, yalnızca 1 hafta işe yarıyor. Kitap bitiveriyor işte. Hadi o çok muhabbetini yaptığınız makyaj malzemelerini, bakım ürünlerini bir inceleyelim öyleyse. Bir ruju 2 yıldan uzun süre kullanırsın, bir farın 1 yıl ömrü var o da en az. Şampuanlar 3 kişilik ailede en az 2 ay kullanılır. Ben elektronik kitap okuyamıyorum. Bunaltıyor beni, kitap değil de sıradan bir makale, bir entry okuyor gibi hissediyorum. Kütüphane kitaplarını okurken her an kitabın başına bir şey gelecek gibi geliyor. Cümlelerin altını çizmek, ara sıra açıp yeniden okumak, karıştırmak isterim. Kitap okuma hususunda bunlar lüks şeyler sayılmaz. Her okurun tercihi başka yönde olabilir. Kitaplar pahalı arkadaşım. Olsa olsa sahaflardan, ikinci elcilerden ya da o sikindirik marketlerden 3. kalite yeniden çeviri kitapları alabiliriz. Ama böyle olmasına gerek yok. Bunları yapmamıza gerek olmamalı. Herkes istediği kitapçının vitrininde gördüğü gıcır kitabı satın alabilmeli. Kitap okumak lüks değil, kitap okumak konusunda farklı tercihlere sahip olmak lüks değil.
(bkz: nadirkitap) tavsiye ederim.
ikinci el kitap almak da güzel aslında. Onun çizdiği yerleri okumak, attığı tarihe yere bakmak. Kitap aracılığıyla bi insanla tanışmış gibi oluyosun. Ama yine de istemezseniz internette indirimli oluyo aslında.
bi Elif Şafak Romanı 25 lira. ne kadar saçma. vermem ki.
yazar kişisi ölmüş ise korsanı alınabilir. sonuçta emek sahibi olmayan kişinin haksız gelir elde etmesi mantıksız gelebilir. şayet yazar hayatta ise kesinlikle orjinal olmalı kitap ki ilgili yazar emeğinin karşılığını bulabilsin ve yazmaya devam etsin.
Okumamıza engel değil.

görsel
genellikle sinema ve pc oyunları sektöründe görülen durumun son dönemde kitaplara da yansımasıdır.
(bkz: korsana evet)
(bkz: tutunamayanlar ın 40 tl olması)
Ne yazık ki kağıda zam geldiğini kitaplardan değil tuvalet kağıdından biliyoruz. Acı bir gerçek.
Bugün Türkiye'de 7 gazete çıkmamış. Kağıt fiyatlarının yükselmesi yüzünden.